This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=771 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-03. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

ВІДПОВІДІ НА ЧОТИРИ АКТУАЛЬНІ ПИТАННЯ ЩОДО ЗАКОНУ № 1817
9 червня 2017

7 червня 2017 року, Уряд ухвалив 11 постанов, необхідних для впровадження нового Закону № 1817 щодо удосконалення містобудівної діяльності.

З приводу змін на ринку, які відбудуться з прийняттям пакету підзаконних актів та набранням чинності Закону, до Конфедерації будівельників України звернулася редакція радіо Голос Столицы. Виконавчий директор КБУ Віталій Грусевич прокоментував нововведення та відповів на запитання журналістів під час прямого ефіру.

Вашій увазі пропонуємо відповіді на 4 актуальні питання від журналістів:

1. Наскільки зміни з впровадженням Закону є суттєвими?
– Великим позитивом є скасування категорій складності та заміна їх класами наслідків, які тепер розповсюджуватимуться на всю систему будівництва. Недоліком категорій було не чітке врегулювання порядку визначення категорії складності об’єкта, що впливало на вид необхідного дозвільного документу. Це якраз той момент, який не дасть можливості забудовникам чи проектантам допускати корупційних зловживань.

2. У чому полягає «спрощення» процедур у будівництві?
– Спрощення стосується незначного класу наслідків (СС1), вже буде не потрібно реєструвати декларацію на початок виконання будівельних робіт. Необхідно - відправити тільки повідомлення. А щодо об’єктів з середніми та значними наслідками (СС2 та СС3), то будівництво здійснюватиметься за дозволами.

3. Чи вплинуть ці зміни на сплеск новобудов?
– Все що стосується багатоквартирних житлових будинків - процедура ускладнилась: необхідно оформлювати дозвіл на будівництво, проходити державну експертизу. Тобто процедура підготовки до будівництва буде трохи довшою.

4. Яким чином Закон вплине на відповідальність забудовників?
– З впровадженням Закону збільшаться штрафні санкції. Крім того, штрафи забудовників прирівняні до мінімальної зарплати, а з її зміною підвищується і фінансовий тиск. Тому виключаються деякі фактори зловживань з боку забудовників.

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua