This version of the page http://redcross.org.ua/mines/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-02. The original page over time could change.
Мінна небезпека – Товариство Червоного Хреста України

Мінна небезпека

З липня 2015 року Товариство Червоного Хреста України за підтримки Міжнародного Комітету Червоного Хреста реалізують проект щодо зниження ризиків від мін і вибухонебезпечних пережитків війни.

Основне завдання проекту – підвищити обізнаність вразливих верств населення про проблему мін і вибухонебезпечних пережитків війни. Зусилля сфокусовані на інформуванні жителів населених пунктів в зоні конфлікту, а також внутрішньо переміщених осіб.

Найефективніший інструмент для донесення знань – це робота з представниками місцевих громад, які готові поширювати знання про небезпеку і про безпечну поведінку. Найчастіше це вчителі місцевих шкіл, співробітники Товариства Червоного Хреста України, волонтери різних гуманітарних організацій, співробітники Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

За 6 місяців 2015 року проведено 10 інформаційних сесій в Донецькій області, в тому числі в Слов’янську, Димитрові, Добропіллі, Маріуполі, Курахово й Авдіївці.

На постійній основі ведеться збір даних про інциденти з мінами і боєприпасами, що не розірвалися або були покинуті. Це дозволяє направляти роботу на пріоритетні райони та змінювати інформацію, що використовується на заняттях.