This version of the page http://onu.edu.ua/uk/news/konkurs-af (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-03-01. The original page over time could change.
Обожнюєте французьку? Ця новина саме для вас!

Обожнюєте французьку? Ця новина саме для вас!

В межах щорічної міжнародної події «Дні франкофонії», присвяченій вшануванню французької мови, ОНУ імені І.І. Мечникова на три дні (23-25 березня 2017 р.) поринув у світ сучасного мистецтва. В університеті під егідою Посольства Франції в Україні та «Альянс Франсез» проводився ХІІІ Фестиваль франкомовного театру, який Одеса приймала вдруге.

ОНУ імені І.І. Мечникова зустрічав учасників та гостей з різних міст України: Одеса («Les audacieuses»), Київ («Ceptectum», «Hommeletterévoltée», «La Cie de la petite chaise»), Миколаїв («MDR»), Кривий Ріг («Kiorecru»), Харків («Girafesdansmatête»), Дніпро («Féerie»). Учасники змагалися за головний приз – поїздку в м. Авіньйон (Франція) та виступ на французькій сцені. Вони представили різноманітні п’єси: від комедії Ежена Лабіша до театру абсурду Самюеля Беккета.

 

Глядачі подивилися також позаконкурсні вистави аматорських труп з Молдови (Troupe du Lycée Technique Michai Eminescu de Chisinau) та Одеської спеціалізованої школи №10 з поглибленим вивченням французької мови («Arkenciel»).
Однак, найінтригуючий виступ чекав на глядачів перед Церемонією нагородження переможців Фестивалю. Швейцарський актор Робер Був’є презентував одну з найбільш складних у виконанні п’єс: моноспектакль «Франциск Асізький» («La Cie du Passage»).

Фестиваль подарував безліч позитивних емоцій та вражень, порадував професійною грою учасників і надихнув на проведення ІІІ (ХІV) Фестивалю франкомовного театру в Одесі наступного року.

До зустрічі!

Вікторія Гавриленко,
студентка IV курсу відділення французької філології факультету РГФ

Адреса

вул. Дворянська, 2,Одеса, 65082
Тел. приймальної (38-048)723-52-54
Тел./факс (38-048)723-35-15
Email: rector@onu.edu.ua

Наші партнери

Top