This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=79 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-02-18. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

ІВАНО-ФРАНКІВСЬК ОТРИМАВ ПОВНОВАЖЕННЯ З КОНТРОЛЮ НАД БУДІВНИЦТВОМ
15 серпня 2016, 18:49

Місто Івано-Франківськ отримало нові повноваження держархбудконтролю, які дозволять місцевій владі контролювати будівництво та здійснювати надання адміністративних послуг в будівельній сфері. 15 серпня відповідний акт приймання-передавання справ підписали Голова Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев та мер Івано-Франківська Руслан Марцінків.

Олексій Кудрявцев наголосив, що Івано-Франківськ став восьмим обласним центром, який отримав нові містобудівні функції.

«Івано-Франківськ це привабливий майданчик для реалізації цікавих та корисних інвестиційних проектів. Тепер у міської влади набагато більше можливостей для залучення інвесторів у будівництво. Адже майже всі містобудівні повноваження зосереджені в одних руках, що посилить якість архбудконтролю. Також місцева влада зможе налагодити діалог з будівельним бізнесом, дати «зелене світло» законним будівництвам й заблокувати можливі будівельні афери», – заявив Голова Держархбудінспекції.

Руслан Марцінків підкреслив, що для Івано-Франківська набуття повноважень держархбудконтролю є важливою подією, яка суттєво вплине на життя громади.

«У свій час, будучи народним депутатом України, разом з діючим Віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком в профільному комітеті ми доклали чималих зусиль, аби місцеві громади знову отримали повноваження з контролю над будівництвом. Тому в якості міського голови надзвичайно приємно користуватися результатами цієї реформи. Переконаний, що міська влада зможе правильно скористатися новими правами на користь громади», – відзначив міський Голова Івано-Франківська.

Нагадаємо, що станом на сьогодні вже 8 обласних міст володіють повноваженнями держархбудконтролю. Серед них такі міста як Луцьк, Львів, Івано-Франківськ, Тернопіль, Чернівці, Харків, Херсон, Маріуполь.

Джерело: прес-служба ДАБІ України

 

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua