Стецюк Макар

7 Лютого 2017 Друкувати цю новину

Я, Мокієнко Ірина Михайлівна, мати Стецюка Макара Олексійовича (4 роки), дитини з інвалідністю, з діагнозом ДЦП, спастична диплегія, рухові порушення ІІІ рівня за класифікацією GMFCS.

Нашому синочку Макару 20 лютого виповниться 5 років, за ці роки, він пройшов не простий шлях від реанімаціїї до позитивних результатів у розвитку, зважаючи на його діагноз.

Макарчик жадана дитина, яку ми з радістю очікували, вагітність у мене проходила добре, без ускладеннь і загроз. Пологи розпочалися вчасно, в строк і нічого не передвіщало біди. Але, нажаль, пологи були дуже складними, і Макар отримав сильну травму. Коли він народився він вже не дихав, не кричав і не рухався, знаходився у стані тяжкої асфіксії, що призвело до набряку мозку. З перших днів життя Макара почалася боротьба за його подальше повноцінне життя...

Ми постійно займаємося масажами, ЛФК, плаванням, велотренуваннями. Макар проходить курси голкотерапії, мануальної терапії. Постійно займається з логопедом та дефектологом, також відвідуємо розвиваючі заняття. Він вже пройшов чотирнадцять курсів реабілітації, пройшов також дельфінотерапію і іпотерапію. Завдяки цьому, Макар вже вміє повзати, сідати, вставати на ніжки біля опори і у 3,5 роки зробив свої перші самостійні кроки, ще не впевнені, але такі довгоочікувані. Це результати безперервної і тяжкої праці.

Макарчик привітна та розумна дитина, яка прагне жити повноцінним, цікавим життям, його інтелект повністю збережено. Він цікавиться всім, що і всі дітки його віку. Любить гратися іграшками, малювати, слухати музику та книжки. Дуже любить товариство дітей, хоче з ними ходити, бігати, грати…

Лікарі нам радять проходити регулярні курси реабілітації кожні два-три місяці, тому що, Макар перспективна дитина і він зможе самостійно все робити. Тільки треба постійно займатися і чим скоріше, він отримає кваліфіковану допомогу, тим більші та кращі будуть результати нашої праці.

Зараз Макар записаний на курс реабілітації в МЦ "Інново" (м. Львів) на березень місяць 2017 року, вартість курсу реабілітації становить 21180,00 грн. Для нас це дуже великі гроші, які ми не можемо самостійно зібрати, всі наші заощадження вже вичерпано. А лікування ДЦП, це дуже довготривалий та дорогий процес, для того, щоб дитина досягла гарних результатів та могла самостійно себе обслуговувати у майбутньому. Лікування дає позитивні результати і лікарі радять продовжувати лікування і надалі, Макар пройшов в "Інново" вже шість курсів і саме там він почав робити самостійні кроки. Тому я звертаюся до добрих людей за допомогою і підтримкою! Будемо дуже вдячні за розуміння всім людям, які відгукнуться на наше прохання допомогти Макару!

Я додаю наші документи до цього листа та рахунки на лікування Макара.

Реквізити для перерахування коштів: Карта Приват Банку № 5211537452711695 Мокієнко Ірина Михайлівна (мама Стецюка Макара).

Детальну інформацію про Макара Ви можете отримати у групах допомоги (там я викладаю усі фото, відео, звіти про надходження та документи): В Контактах http://vk.com/club61676218 Фейсбук https://www.facebook.com/groups/Makar.Life/

З повагою, Ірина (тел. 066 205 48 47)

  ÐšÐ°Ñ‚егорія:
ЖиттяПотрібна допомога!
дивитися більше новин

Схожі новини

написати коментар

1 коментар

  1. Червень 11, 00:28 #1 Irina Mokienko

    Добрий вечір! Всі добрі люди, які підтримують та допомогають Макарчику! Дякуємо всім Вам! Ми змогли, нарешті, зібрати кошти на один курс реабілітації Макарчика! Це чудова новина і ми дуже вдячні всім від щирого серця, Макарчик зможе пройти такий довгоочікуваний курс реабілітації!!! І ще з червня місяця у нас змінилися реквізити карти Приват Банку, тому що, закінчився термін дії попередньої. Новий номер карти ПБ 5168 7551 0220 7319 Мокієнко Ірина Михайлівна (мама Стецюка Макара). Більш детальну інформацію Ви можете отримати у нашій групі https://www.facebook.com/groups/Makar.Life/ . З повагою, Ірина.

    Reply to this comment

Додати коментар

Напишіть відгук Cancel reply