This version of the page http://kbu.org.ua/index.php?id=657 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-02-06. The original page over time could change.
Новини - Конфедерація будівельників України (КБУ)
(044) 200 04 52

Новини

РОБОТА НАД ВПРОВАДЖЕННЯ ЗУ «ПРО ЕНЕРГЕТИЧНУ ЕФЕКТИВНІСТЬ БУДІВЕЛЬ»
31 березня 2017

Хоча законопроект «Про енергетичну ефективність будівель» лише зареєстрований у Верховній Раді України та очікує розгляду, проте Мінрегіон вже працює над проектами 12 нормативно-правових актів, необхідних для його провадження. 30 березня 2017 року відбулася чергова нарада робочої групи з розроблення даних проектів, до якої входять і представники Конфедерації будівельників України.

На засіданні учасники робочої групи продовжили розглядати методику визначення економічно доцільного рівня мінімальних вимог до енергетичної ефективності будівель. Важливим питанням порядку денного було обговорення спеціалізованого програмного забезпечення, яке буде використовуватися для визначення енергетичної ефективності будівель.

Розробники програмного забезпечення під час презентації підкреслили, що система враховує повний процес роботи над розрахунками: від реєстрації користувача у централізованому веб-сервісі до отримання електронного сертифікату чи енергопаспорту. Основний принцип роботи програми це введення технічних характеристик проекту з деталізацією його елементів (розміри, схеми будівель та їх розміщення тощо), аналіз і автоматичне чи «ручне» визначення енергоефективності. Під час презентації також було зазначено, що буде обов’язковою перевірка результатів виданих сертифікатів.

Відповідно до порядку денного також розглянули проект наказу Мінрегіону: «Про затвердження Порядку незалежного моніторингу сертифікатів енергетичної ефективності та звітів енергетичної ефективності будівель». До проекту було внесено кілька пропозицій, які будуть враховані розробниками.

  

Запрошуємо до участі у проектах

5 o'clock

Дискусійний майданчик, до якого долучилися чимало фахівців будівельної галузі, громадськості, місцевого самоврядування та ЗМІ.

ФРОНТ-ОФІС

Надійний юридичний партнер будівельного бізнесу

CoST

Iніціатива із прозорості у будівельній галузі (Construction Sector Transparency Initiative або CoST)

Центр розвитку будівельної галузі

Забезпечимо захист інтересів власників нерухомості.

Надаємо онлайн доступ до першоджерел

  • Законодавство
  • ДБН
  • Законопроекти
  • Обговорення

Контакти

Україна, 04053, м. Київ, Бехтеревський пров., 4
тел./факс: (044) 200 04 52
e-mail: office@kbu.org.ua

Прес-служба КБУ
тел.: (044) 200 04 51
e-mail: pr@kbu.org.ua