This version of the page http://khoda.gov.ua/56845-2 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-31. The original page over time could change.
Очільник області підвів підсумки роботи за 2016 рік

Очільник області підвів підсумки роботи за 2016 рік

30.12.2016 20:29:52

У ефірі одного з найбільше поширюваних  обласних телеканалів «ВТВ плюс» очільник області Андрій Гордєєв відзвітував про роботу за  напрямками розвитку Херсонщини, які були визначені пріоритетними у роботі облдержадміністрації.

Серед пріоритетних напрямків – розвиток промисловості, АПК та альтернативної енергетики. Як зазначив голова облдержадміністрації у цьому напрямку зроблено достатньо багато також завдяки залученню інвестицій, а саме 2 млрд грн, завдяки підписанню меморандумів під час проведення міжнародного форуму «Таврійські горизонти». І створенню системи «зеленого коридору», яка вже працює і передбачає спрощені процедури для інвестиційної привабливості області.

Щодо розвитку будівництва, то введено в експлуатацію будинок та поліклініку у Білозерському районі у рамках проектів добудови об’єктів незавершеного будівництва. А також розпочато новий етап будівництва мостопереходу між мікрорайонами Таврійський та ХБК.

Здійснено ремонт автодоріг з повною заміною асфальтового покриття, які завершені у повному обсязі у всіх запланованих напрямках: М-14 (Одеса – Мелітополь – Новоазовськ); Т-22-01 (Білозерка – Херсон); Р-57 (Олешки – Гола Пристань – Скадовськ); Р-47 (Херсон – Нова Каховка – Генічеськ).

Проведено роботи з модернізації аеропорту «Херсон», що вже дало змогу запустити рейси у Єгипет, а згодом і в Київ. Це дає змогу розвивати ще один пріоритетний напрямок – туризм.

Завдяки ряду заходів, цього річ було залучено рекордну кількість туристів протягом туристичного сезону 2016 року – 3,5 млн. Для цього збільшили кількість потягів на Херсонщину, серед них  швидкісний потяг «ІнтерСіті».

Виконано і зобов’язаня щодо створення безпеки в області. Організовано виготовлення протитанкових «їжаків» та створено більше 20 загонів територіальної оборони у кожному районі Херсонської області та у містах обласного значення.

Для розвитку інформаційної безпеки було відновлено українське радіомовлення на території тимчасово анексованого Криму та частині території Херсонської області на чотирьох радіочастотах FM-діапазону.

Як зазначив голова облдержадміністрації в умовах війни та інформаційної пропаганди агресора на Херсонщині потрібно відновлювати історичні пам’ятки Херсонщини та звертати велику увагу на розвиток духовності.

Цього року відновили історико-культурну пам’ятку «Кам’янська Січ» та  Храм Петра Калнишевського у с. Геройське Голопристанського району у ході реалізації  розвитку духовності та культури.

Для розвитку молоді і спорту було збудовано новий стадіон для ДЮСШа «Освіта» зі штучним покриттям.Забезпечено комп’ютерами у кількості 713 шт мультимедійні кабінети, які облаштовуються у всіх  навчальних закладах області.Також за рік інвестовано 85 млн грн у  291 навчальний заклад Херсонщини.

Наприкінці ефіру очільник області побажав мешканцям міста та області миру, родинного затишку, достатку та бути більш дружніми і люблячими один до одного в непростий час для країни.

Поделиться

Корисні посилання