This version of the page http://2plus2.ua/zolotoj-god-dinamo (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-31. The original page over time could change.
Золотий рік Динамо дивитись онлайн
Золотий рік Динамо
Повні епізоди на 1+1 video

Поширити в соціальних мережах:

Фільм розповідає про 1986-й рік – найуспішніший рік в історії футбольного клубу Динамо (Київ), який розпочався фантастичним здобуттям престижного єврокубку і завершився тріумфальною, дванадцятою, перемогою в чемпіонаті СРСР. Глядачів 2+2 чекають спогади Олександра Заварова, Віктора Чанова, Ігоря Бєланова, Василя Раца, Анатолія Дем'яненка, Володимира Безсонова та інших гравців "золотого складу" Динамо про сезон 1986-го, який, по праву, називають "золотим" для столичного клубу.

Тріумф у французькому Ліоні, коли 2 травня у фіналу Кубку володарів кубків кияни з рахунком 3:0 обіграли мадридський Атлетико, був лише початком. Попереду динамівців, що становили основу збірної СРСР, чекали Чемпіонаті світу в Мексиці, відбірковий турнір Євро-1988 і запекла боротьба у внутрішньому чемпіонаті Союзу. Тут перемогу пророкували також Динамо, але московському, мовляв, кияни "стомилися" за важкий сезон і можуть поступитися, але у вирішальному, останньому поєдинку чемпіонату на "Олімпійському" в Києві кияни здобули перемогу над московськими гостями і 12-й раз стали чемпіонами СРСР. За цим показником український клуб випередив московське Динамо, в активі якого було 11 чемпіонських титулів, і встановило рекорд, який в історії радянського футболу так ніхто й не здолав. Ігор Бєланов отримав "Золотий м'яч" і був визнаний кращим гравцем Європи 1986 року, а Олександр Заваров – кращим гравцем СРСР.

У травні 1986 європейський тріумф Динамо збігся з трагічними подіями на ЧАЕС. Коли кияни вилітали до Європи, в Радянському Союзі про аварію ще практично нічого не повідомлялося, а у французькому аеропорту їх ледь чи не міряли дозиметрами. Колишні динамівці згадують, що масштаб аварії усвідомили лише закордоном, де вся преса буквально кричала про найбільшу техногенну катастрофу в історії людства. "Це був ще один поштовх до того, що ми повинні щось хороше привезти в Україну", – згадує тодішній воротар Динамо Віктор Чанов.

Проекти
Всі проекти
вівторок - п'ятниця
17
15
Загублений світ Повні епізоди на 1+1 video
понеділок, 5 лютого
20
25
Стоматолог
понеділок – четвер
21
10
Кістки
Гвардія Повні епізоди на 1+1 video
субота, 27 січня
12
50
Ментівські війни. Київ Повні епізоди на 1+1 video
Одинак Повні епізоди на 1+1 video
Дивитись більше
Рекомендуємо
Дивись повні епізоди на 1+1 video
Загублений світ
Ментівські війни. Київ
Гвардія
Профутбол
UFC