Головні події новітньої історії Bayer

1996

3 червня була проведена деномінація акціонерного капіталу Bayer: акції вартістю 50 німецьких марок були деноміновані в акції вартістю 5 німецьких марок.

1998

З 1 липня акції Bayer AG з номінальною вартістю були замінені акціями без номінальної вартості.

1999

Під час святкування століття торговельної марки Aspirin™ 6 березня професійні альпіністи загортають у пакувальний матеріал висотний будинок колишньої штаб-квартири Bayer у Леверкузені, у такий спосіб перетворюючи його у найбільшу в світі пачку Aspirin™ і встановлюючи від імені компанії 3 нових рекорди, які ввійшли до книги рекордів Гіннеса.

2000

Із придбанням американської компанії з виробництва поліолу Lyondell Chemical Company концерн Bayer стає найбільшим у світі виробником поліуретанової сировини.

2001

Bayer за 7,25 мільярдів євро купує компанію Aventis CropScience і стає світовим лідером в області засобів захисту рослин.

2002

У жовтні починає свою роботу Bayer CropScience AG — перший юридично незалежний підрозділ компанії Bayer.

2003

У лютому Всесвітня Організація Охорони здоров'я (ВООЗ) включає ацетилсаліцилову кислоту, діючу речовину препарату Aspirin™, до списку найважливіших лікарських препаратів.

2003

У 2003 році в рамках реструктуризації концерни Bayer Chemicals AG і Bayer Healthcare AG, а також сервісна компанія Bayer Technology Services GmbH отримують юридичну незалежність. Сьогоднішній концерн Bayer MaterialScience AG і сервісні компанії Bayer Business Services GmbH і Bayer Industry Services Gmbh & Co. OHG (сьогодні - Currenta Gmbh & Co. OHG) підуть за ними в недалекому майбутньому.

2004

Всесвітньо відомий логотип концерну відзначає свій 100-річний ювілей.

2004

У червні Bayer – першим серед комерційних підприємств – стає учасником програми ООН з захисту навколишнього середовища, курируючи такі сектори, як молодіжний і екологічний. Лише за перші три роки концерн виступив спонсором низки проектів, виділяючи різну допомогу, у тому числі і фінансову в розмірі одного мільйона євро на рік.

2005

У січні Bayer завершує придбання безрецептурного бізнесу компанії Roche і стає одним із трьох світових лідерів з випуску безрецептурних препаратів.

2005

28 січня відбувається відділення компанії Lanxess AG від концерну Bayer. Компанії відходять хімічні підприємства та частина підприємств Bayer з виробництва полімерів.

2005

У грудні Управління з контролю якості продовольства та медикаментів США затверджує сорафеніб (торговельна назва: Nexavar™) — активний інгредієнт, спільно розроблений підрозділом Bayer HealthCare і компанією Onyx Pharmaceuticals Inc. для лікування злоякісних пухлин нирок.

2006

У січні компанія Bayer Innovation GmbH, дочірнє підприємство, що займається розвитком нових сфер діяльності, придбала компанію Icon Genetics AG, яка проводила вивчення інноваційних методів виробництва та використання генетично модифікованих рослин.

2006

Bayer повідомляє про намір придбати контрольний пакет акцій компанії Schering AG. У липні концерну дістається контроль над 92,4% акцій, виставлених на аукціон компанією Schering. У грудні Schering AG офіційно перейменовується в Bayer Schering Pharma AG.

2006

Bayer повідомляє про намір придбати контрольний пакет акцій компанії Schering AG. У липні концерну дістається контроль над 92,4% акцій, виставлених на аукціон компанією Schering. У грудні Schering AG офіційно перейменовується в Bayer Schering Pharma AG.

2007

У січні на екстрених зборах акціонерів Bayer Schering Pharma AG приймається рішення про примусове витіснення міноритарних акціонерів, що залишилися. Компанія Bayer Schering Pharma AG з головним офісом у Берліні, тепер здійснює діяльність разом з підрозділом Pharmaceuticals компанії Bayer у складі підрозділу Bayer HealthCare.

2007

У січні компанія Bayer продає департамент Diagnostics підрозділу Bayer HealthCare компанії Siemens AG (Мюнхен) за 4,2 млрд. євро.

2007

У березні оголошено про модернізацію та розширення стадіону BayArena футбольної команди Національної ліги Німеччини Bayer 04 Leverkusen до 30 000 посадкових місць.

2007

У серпні Bayer приймає в Леверкузені Міжнародну молодіжну конференцію TUNZA Комітету ООН з захисту навколишнього середовища (UNEP). Вперше міжнародна конференція проводилася в Центральній Європі. Сто вісімдесят молодих людей з 85 країн світу обговорили глобальні екологічні проблеми.

2007

У вересні відділ культури концерну Bayer відзначить свій 100-річний ювілей. В урочистому заході бере участь Голова Бундестагу Хорст Келер.

2007

У листопаді починається реалізація Кліматичної програми Bayer на рівні групи. Серед основних цілей програми — подальше скорочення викидів вуглекислого газу на виробничих об'єктах компанії.

2008

Рішенням Федерального союзу німецької промисловості, Bayer стає власником призу за внесок у захист навколишнього середовища в номінації «Екотехнохнології». Розроблена Bayer інноваційна технологія катоду, що плавиться у кисневому середовищі, дозволяє знизити енергоємність та викиди CO2 хімічних підприємств.

2008

Рішення про витіснення міноритарних акціонерів Bayer Schering Pharma* AG набуло чинності у вересні. На рубежі 2008 і 2009 років фармацевтичний бізнес Bayer і Bayer Schering Pharma* у Німеччині об'єдналися і тепер працюють як одна юридична особа..

2008

 У жовтні почав роботу найбільший об'єкт з виробництві MDI у Шанхаї.

2008

У листопаді Bayer і Німецький центр досліджень раку сформували стратегічний науково-дослідний альянс на 2 роки з можливістю продовження.

2009

У листопаді компанія Bayer вперше реалізувала концепцію будівлі з нульовими викидами, відкривши дитячий садок у Монхаймі, Німеччина.

2009

У листопаді Bayer CropScience завершила придбання Athenix Corp., приватної американської компанії з роботи з біотехнологіями.

2009

У грудні команда фахівців компанії Bayer отримала приз German Future Prize за розробку нового антикоагулянту рівароксабану (Xarelto™).

2010

У червні Аспірину™ вперше вручена премія Aspirin Social Award. Ця премія вручається за видатні соціальні проекти в секторі охорони здоров'я.

2010

П'ятдесят років успішного планування сім’ї за допомогою таблеток: перший інноваційний контрацептив був вперше дозволений законодавством у 1960 році. До сьогодні Bayer зберігає лідируючі позиції на світовому ринку гормональної контрацепції.

2011

У лютому в Леверкузені почне працювати дослідно-експериментальна установка „ Dream Production“ за виробництвом високотехнологічних пластиків, де в якості сировини буде використовуватися «головний винуватець озонових дір» - діоксид вуглецю.

2012

У березні компанія Bayer отримує від Адміністрації терапевтичних засобів Австралії дозвіл на виробництво і поширення EYLEA™ — офтальмологічного препарату для лікування вологої макулодистрофії