This version of the page http://zoo.kiev.ua/ekoprosvita/tsikavi-fakti/vovk/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-22. The original page over time could change.
Вовк. Цікаві факти

Вовк

Слово "вовк" означає тягнути, волокти (худобу).
У вовка дуже добре розвинена міміка. Вони можуть показати більше ніж 15 виразів «обличчя»: спокій, настороженість, загроза, страх, гнів, злість, покірність, ласка, веселощі і т.д.

Дослідник вовків Ф. Моует довів, що вовки можуть «розмовляти». Виття вовків - це ціла мова. Так одна зграя може «розповісти» інший, де знаходиться звір, який він і куди біжить! За кількістю звуків вовк може зрівнятися тільки з людиною і кажаном.

Нюх у вовків в 100 разів краще людського. Він може учути здобич за 3 км. Вовки розрізняють 200 млн. відтінків запаху !!!

Вовки живуть зграями, які очолюють «король» і «королева» (вожак та альфа-самка). Вовки дуже емоційні, вони сильно прив'язуються до зграї і своєї «половинки». Вовк - ідеальний сім'янин: не влаштовує скандалів, не ходить ліворуч, не заводить собі молоденьку вовчицю, всю здобич приносить у сім'ю. Дуже любить своїх дітей :) Про вовченят зазвичай дбають не лише батьки, а й вся споріднена зграя.

Тиск щелеп вовка більше, ніж у лева, але менше, ніж у тигра.
Голодний вовк з'їдає до 10 кг м'яса за один раз! Це, як для нас з'їсти відразу 100 гамбургерів в Макдональдсі!
Вовки здатні на канібалізм. Також із задоволенням поїдають собак.

Вовк розганяється до 60 км на годину. А бігти риссю зі швидкістю 9 км/год можуть увесь день - більше 100 км без відпочинку!

У Японії вовк - це напівбог, хранитель людей і природи, розуміючий людську мову і людське серце. Захищає природу і тварин, допомагає потребуючим. До 20-го століття «японський вовк» і його побратим «шаману» були винищені повністю.

За рік у світі продається майже 10 тисяч шкур вовків.
До 20-го століття вовки були винищені також у Центральній Європі та США. Але в останні десятиліття повернулися до лісів Америки та Європи. Їх там вже кілька тисяч!


Повернення до списку