This version of the page http://www.providna.ua/uk/content/avto_v_zastavy (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-21. The original page over time could change.
ПРОВІДНА "Авто в заставу" | ПРОВІДНА страхова компанія, автострахування, КАСКО, автоцивілка, автоцивилка, особисте страхування
 

Languages

  • рус
  • укр
_
Твитнуть
  • ДЛЯ ВАС
  • ДМС
  • ДЛЯ ВАШОЇ КОМПАНІЇ
  • УРЕГУЛЮВАННЯ
  • Про ПРОВІДНУ
  • Прес-центр
  • ПОСТАВИТИ ПИТАННЯ
  • КОНТАКТИ

ПРОВІДНА "Авто в заставу"

«АВТО В ЗАСТАВУ» - програма для страхування автомобілів, які знаходяться у заставі в банку.

Договір страхування можуть укласти юридичні та фізичні особи, в тому числі суб'єкти підприємницької діяльності, які хочуть придбати транспортні засоби в кредит і передають їх фінансовим установам (банкам) в заставу. За домовленістю сторін також можна застрахувати додаткове обладнання, встановлене на транспортному засобі.

Договір страхування може бути укладений на підставі однієї із наступних умов:
- право на керування застрахованим транспортним засобом має будь-яка особа  на законних підставах у віці 25 років і старше та зі стажем керування більше 2х років;
- право на керування застрахованим транспортним засобом має необмежена кількість водіїв на законній підставі.

Вигодонабувачем за договором страхування є Банк, якому в заставу переданий застрахований транспортний засіб.

Страхуванню підлягають справні автомобілі, з часу випуску яких пройшло не більше 10 років:
- легкові автомобілі, а також причепи;
- вантажні автомобілі, причепи і напівпричепи;
- автобуси і пасажирські мікроавтобуси;
- трактори, комбайни, екскаватори та інша сільськогосподарська, будівельна та інша спецтехніка, навісне обладнання до них.

На страхування приймаються транспортні засоби, які використовуються як таксі, для навчання водінню, для маршрутних перевезень; транспортні засоби, які використовуються для участі в змаганнях, передані за договором лізингу, а також використовуються в особистих цілях (звичайне використання).

Страхові ризики:
- дорожньо-транспортні пригоди-зіткнення застрахованого транспортного засобу (ТЗ) з рухомими або не рухомими об'єктами, наїзд на них, падіння, перекидання, биття скла (крім випадків протизаконних дій третіх осіб), напад тварин, самовільне падіння предметів на застрахований ТЗ, падіння у воду, провал під лід;
- стихійні лиха: землетруси, злива, град, снігопад, паводок, затоплення, зсув, обвал, осідання грунту, удар блискавки, вихор, ураган, смерч, сель,  буря, шторм;
- пожежа: пожежа, вибух, самозагорання, не пов'язані з протизаконними діями третіх осіб;
- протиправні дії третіх осіб: знищення, пошкодження транспортного засобу, знищення або крадіжка окремих частин, деталей, вузлів, механізмів транспортного засобу, які входять в заводську комплектацію (крім шин і дисків), а також пошкодження, знищення чи крадіжка застрахованого додаткового обладнання; биття скла;
- викрадення - незаконне заволодіння застрахованим транспортним засобом з будь-якою метою (крадіжка чи спроба крадіжки застрахованого транспортного засобу чи додаткового обладнання, установленого на ньому).

Страхова сума встановлюється в розмірі дійсної вартості транспортного засобу на день укладення договору страхування.

Франшиза
Договором страхування передбачена безумовна франшиза – частина збитку, яку Страховик не відшкодовує і яка в усіх випадках віднімається від суми страхового відшкодування.
Договір страхування передбачає безумовну франшизу за ризиком „Викрадення” у розмірі від 0 % до 15 % від страхової суми, за іншими ризиками – у розмірі від 0 % до 7,0 % від страхової суми.

Розмір страхового платежу залежить від страхової суми і тарифу, який визначається на підставі:
- типу, марки, моделі транспортного засобу;
- розмір франшизи;
- віку і водійського стажу осіб, допущених до управління застрахованим транспортним засобом;
- території і терміну дії договору страхування;
- умов оплати страхового платежу.

Сплата страхового платежу здійснюється щорічно (одноразовими платежами за кожен рік страхування або частинами).

Строк дії договору - від 1 до 7 років (залежно від терміну кредитування).

Територія дії договору страхування – Україна. Додатково, за бажанням Страхувальника, країни СНД та Європи.

Час необхідний для оформлення Договору страхування – 20 хвилин.

Відшкодуванню підлягають прямі матеріальні збитки Страхувальника внаслідок пошкодження, втрати або знищення застрахованого транспортного засобу:
- збиток від пошкодження, знищення чи втрати застрахованого транспортного засобу внаслідок настання страхового випадку;
- витрати на евакуацію (транспортування) пошкодженого транспортного засобу, що не перевищують 500 грн. (якщо автомобіль не може самостійно пересуватися після страхового випадку);
- необхідні та доцільно понесені витрати  на врятування застрахованого ТЗ і зменшення розміру збитку.

Виплата страхового відшкодування за пошкоджений транспортний засіб здійснюється шляхом оплати за ремонт на СТО або перераховується на рахунок Страхувальника.

При пошкодженні транспортного засобу страхове відшкодування розраховується на підставі вартості відновного ремонту застрахованого транспортного засобу.

При знищенні або викраденні транспортного засобу сума страхового відшкодування розраховується на підставі страхової суми, встановленої в Договорі страхування.

При укладенні договору страхування Страхувальник може вибрати порядок розрахунку вартості відновного ремонту:
- згідно з документами СТО, на яку Страхувальник був направлений ПРОВІДНОЮ;
- згідно з документами СТО по вибору Страхувальника;
- відповідно до розрахунку ПРОВІДНОЇ на підставі Методики проведення товарознавчої експертизи і оцінки транспортних засобів;
- відповідно до розрахунку незалежного експерта на підставі Методики проведення товарознавчої експертизи і оцінки транспортних засобів.

Виплата страхового відшкодування може здійснюватися з урахуванням або без врахування зносу на замінні деталі й частини.

Згідно з умовами Договору страхування, виплата страхового відшкодування без надання Страхувальником довідки ДАІ про ДТП можлива у випадках:
- якщо в результаті ДТП пошкоджені не більше двох скляних елементів застрахованого ТЗ;
- якщо вартість відновлювального ремонту не перевищує 3% страхової суми (двічі за період дії Договору) або
- при пошкодженні тільки лакофарбового покриття однієї або двох суміжних деталей кузова застрахованого ТЗ або декоративних елементів застрахованого ТЗ (один раз за період дії Договору).