This version of the page http://uamedia.visti.net/gazeta_misto (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-17. The original page over time could change.
Газета "Місто"

Газета "Місто"

Суд не підтримав Аграномічне у суперечці за землю

Вінницький апеляційний адміністративний суд 12 вересня залишив без задоволення апеляційну скаргу Агрономічної сільради.

Селяни сподівалися оскаржити ухвалу Вінницького окружного адміністративного суду від 22 червня про про визнання протиправними та скасування наказів Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області. Після досить не тривалого розгляду судді в черговий раз відмовили в задоволенні позовних вимог. Накази Держгеокадастру не скасовані.

Юрист, який представляв інтереси сільради, доводив, що після розробки генерального плану селища і внесення спірних земель до меж Агрономічного, спроби оформити документи на інших осіб є незаконними. Але ці аргументи до уваги прийняті не були. Погоджувати проекти землеустрою і здійснювати реєстрацію земельних ділянок сільськогосподарського призначення Вінницького національного аграрного університету судді не заборонили.

Представників університету, які на суді були присутні у статусі третьої сторони, без самостійних вимог на стороні відповідача, це рішення задовольнило.

Нагадаємо, що суперечки за землю між аграрним університетом і сільрадою Аграномічного точаться давно. Хоча у активну фазу увійшли лише у грудні минулого року, коли сільрада внесла частину спірних земель у межі населеного пункту і оголосила їх комунальною власністю. Університет у свою чергу, заручившись підтрикою Держгеокадастру, наполягав, що ці 474,6783 гектарів є державною власністю і навчальний заклад має право на користування ними, як робив це із 2012 року.

- Ось він, найсправедливіший суд у світі, - розчаровано промовив виходячи із зали засідання голова селищної ради Олег Шулікін.
Тепер черга за апеляцією до суду вищої інстанції.

Максим ЗОТОВ

Місто - газета кожного вінничанина

У зону АТО з Вінниці відправили 7 тонн гуманітарного вантажу

Продукти, одяг, засоби гігієни відправили у вівторок, 19 вересня, із Вінниці у зону АТО.

- Сьогодні близько 7 тонн відправляємо на Схід, у першу чергу продукти харчування. Це не перша допомога вінничан, працівників комунальних підприємств, закладів освіти, охорони здоров`я. Чимало організацій теж долучились до цієї вже традиційної акції у Вінниці. Волонтери - молодці, активно працюють та допомагають нашим хлопцям, які служать і захищають Україну, - розповів мер Вінниці Сергій Моргунов. - У п'ятницю знову буде відправлений додатковий вантаж та спецавтомобілі, які у Вінниці були на ремонті. Така робота ведеться постійно, і ми не повинні забувати, що на Сході йде війна. Наші хлопці потребують моральної підтримки та підтримки у вигляді таких вантажів. І найголовніше, як колись казали, "Все для фронту. Все для перемоги"!

Відомий волонтер Юрій Тира (Степанич) подякував вінничанам за підтримку бійців. Говорить, що Вінницю ставлять за приклад іншим.

- Ми стабільно вантажимось у Вінниці: узимку, влітку, навесні... без різниці. Хлопцям наразі потрібні теплі речі, термобілизна, буржуйки, адже по ночах уже холодно. Також треба вітаміни, фрукти, молочна продукція тощо. Ми вже гарно знаємо вінницьку площу Незалежності, тільки температура і час тут змінюється, - каже Юрій Тира. - Хочу подякувати Віктору Бронюку. Група "ТіК"виступила за 500 метрів до "сірої зони", на деревах, як спецефекти, були снайпери. Відповідні служби нам наполегливо рекомендували цього не робити.

Частина гуманітарного вантажу призначена для дітей у зоні АТО. За словами капелана Геннадія Лисенка, в Авдіївці на є дитячі клуби.
- Їх утворили волонтери, і працюють там волонтери. Організовуємо тренінги, різноманітні заходи. Тому що психологічне розвантаження дитині дасть тільки радість, - каже він. - Щоб вивести дитину зі стану війни, із стану вічної депресії, яка триває вже четвертий рік. Я знаю особисто, що кожного разу, коли приїжджають хлопці із Вінниці, то привозять якісь цікавинки. Тому я дуже вдячний вінничанам за те, що вони вкладають своє серце, життя в дітей, в майбутнє, а також допомагають тим хлопцям, які на "передку", щоб вони відчували, що про них піклуються, пам'ятають.

Микола ГАНДЗЮК

Місто - газета кожного вінничанина

Грамоти, премії і два кондиціонери у відділок отримали поліцейські від мерії за розкриття резонансного злочину

14 вересня мер Вінниці Сергій Моргунов нагородив поліцейських за розкриття резонансного злочину, який стався у Вінниці на початку липня.

Тоді двоє чоловіків кинули саморобну вибухівку у двері магазину. Наразі особи підозрюваних встановлені, триває слідство.

- 1 липня був напад на магазин одягу по вулиці Стуса. Використовували саморобний вибуховий пристрій. Це сталось у центрі міста, нахабно, посеред білого дня, - розповів мер Вінниці Сергій Моргунов. - І я тоді сказав, що ми готові надати матеріальну допомогу у розмірі 50 тисяч гривень правоохоронцям, які встановлять особи зловмисників. Цих людей знайшли, це добре, я думаю, вони понесуть заслужене покарання. Як ми і обіцяли - виділяємо відповідний ресурс. Однак, за пропозицією Національної поліції у місті Вінниці, ми придбали для колективу у приміщення кондиціонери і вручаємо грамоти тим правоохоронцям, хто більше відзначився у розкритті цього злочину.

Грамоти і премії призначено шістьом співробітникам слідчо-оперативної групи. Чотирьом їх вручили у мерії 14 вересня перед засіданням виконкому. Двоє отримають їх після повернення на роботу, бо один поліцейський перебуває на Сході, другий - у відпустці. Крім грамот, у відділок закупили два кондиціонери.

Заступник начальника Вінницького відділу поліції - начальник відділу кримінальної поліції Андрій Дамзін розповів, що зараз підозрювані у скоєнні цього злочину перебувають під домашнім арештом.

- Протягом місяця було докладено максимум зусиль і проведено ряд слідчих розшукових дій із метою встановлення осіб і можливих очевидців, свідків скоєного злочину, - каже Андрій Дамзін. - У результаті злагоджених спільних дій 2 серпня особи були затримані. Ними виявились двоє немісцевих жителів Жмеринського району. Зараз проводяться додаткові слідчі дії, справа до суду ще не подана. Затриманим інкримінується 296 стаття КК України - хуліганство. Ми виконували свої професійні обов'язки, але приємно, що нас відзначили.

За словами Андрія Дамзіна, весь поліцейський відділ доклав свою частину у розкриття злочину, а тому вирішили за грошову винагороду придбати ще й кондиціонер у актову залу.

Кого відзначили і нагородили

Підполковника поліції Дамзіна Андрія Вікторовича - заступника начальника Вінницького ВП ГУНП Вінницької області - начальника відділу кримінальної поліції; Підполковника поліції Химича Сергія Івановича - заступника начальника відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області; Підполковника поліції Рачкована Владлена Юрійовича - начальника оперативно- пошукового сектору відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області; Старшого лейтенанта поліції Стороженка Дениса Олеговича - оперуповноваженого сектору розкриття злочинів проти особи відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області; Старшого лейтенанта поліції Марценішена Дмитра Миколайовича - оперуповноваженого відділу кримінальної поліції Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області; Старшого лейтенанта поліції Головко Катерину Петрівну - слідчу відділу Вінницького ВП ГУНП у Вінницькій області.

Микола ГАНДЗЮК

Місто - газета кожного вінничанина