Фонд Костюка - Ukrainian Society for Neuroscience

Фонд Костюка

Фонд Костюка

Фонд утворений в 2011 році учнями видатного нейрофізіолога Платона Григоровича Костюка. Головною метою його діяльності є підтримка розвитку біомедичних досліджень в Україні.


 
Платон Григорович Костюк (20 серпня, 1924 р. – 10 травня, 2010 р.)

Платон Григорович Костюк був відомим українським фізіологом і неврологом, широко визнаним за винайдення методу внутрішньоклітинної перфузії, відкриття низькопорогових кальцієвих каналів і дослідженнями іонної провідності в збудливих клітинах. Він є засновником школи молекулярної фізіології та біофізики в Україні та колишньому Радянському Союзі. Платон Костюк виховав покоління студентів, багато з яких стали успішними вченими та лідерами у своїх галузях, а також поширюють його спадщину по всьому світу.

Його учні хотіли б відзначити його здобутки і продовжити справу його життя. Тому ми об'єднали зусилля, спрямовані на створення організації з метою пропагування наук про життя в Україні, оскільки вони є основою для охорони здоров'я та біомедичних досліджень. З Декларацією про створення Фонду Костюка у 2011 році можна ознайомитися за цим посиланням.

Фонд функціонує як неприбуткова організація, що спирається на благодіні внески тих, хто хоче підтримати розвиток наук про життя в Україні. Фонд входить до складу Наукового товариства ім. Шевченка в США. Донори Фонду обирають Правління (5 членів), яке приймає рішення щодо функціонування організації, та двох скарбників (один в Європі та один у Північній Америці).

Діяльність Фонду Костюка спрямована на стимулювання молодих перспективних вчених, що працюють в Україні в галузі біомедичних наук. Кожен рік Фонд відзначає одного чи двох таких вчених, нагороджуючи їх Премією Костюка. Молоді вчені, які працюють в Україні в галузі біомедичних наук, щорічно запрошуються до подання аплікаційних заяв на отримання Премії Костюка.

Більше про діяльність Фонду можна дізнатися на офіційній сторінці.

 

 

NEWS

Увага! Розпочато збір членських внесків на 2018 рік. Детальна Інформація у розділі "Долучитися" нашого сайту. Дедлайн оплати зниженого внеску - 15 грудня 2017 року.



Оголошено прийом заявок на Премію Костюка 2017

FENS Forum 2018 - Berlin, Germany, 7-11 July 2018
Find us on Facebook: