This version of the page http://donntu.edu.ua/?p=6172 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-10. The original page over time could change.
7-го квітня відбувся День кар’єри | ДонНТУ
  • Вступнику
  • Архів новин
  • Приймальна комісія
  • Студенту
  • Працівникам
  • Центр кар‘єри і маркетингу
  • Документи про освіту

7-го квітня відбувся День кар’єри  (7-4-2016)

7-го квітня центром кар’єри Донецького національного технічного університету та Красноармійського індустріального інституту був організований вже традиційний захід «День кар’єри», спрямований допомогти студентам і випускникам у пошуку майбутнього місця роботи. Враховуючи той факт, що знайти своє місце під сонцем – справа не із легких, відвідати захід прийшло багато охочих.

Тож, учасниками заходу стали студенти та викладачі обох вишів, Красноармійський міський центр зайнятості, а також представники провідних промислових підприємств міста, району та області.

Зі вступним словом виступили координатори центру кар’єри: Наталя Сергіївна Нємцева та Едуард Анатолійович Петелін, які торкнулися тих проблем і труднощів, з якими можуть зіткнутися випускники після закінчення навчання. Також ними були наведені яскраві приклади того, як можуть розходитися очікування з реальністю у питаннях пошуку майбутньої роботи.

Після цього з доповіддю виступив директор Красноармійського міського центру зайнятості М.І. Толмачов, який відзначив цілі, задачі служби зайнятості та послуги, що надаються КМЦЗ. Також він роз’яснив, яким чином можна отримати консультативну допомогу в центрі зайнятості та як стати на облік, а також надав декілька практичних порад тим, хто хоче працевлаштуватися.

 

 

Основна ж частина заходу складалася із презентацій підприємств. Представники ПАТ «Донбасенерго», ПАТ «Авдіївський коксохімічний завод», ПАТ «Красноармійський динасовий завод», філія «Збагачувальна фабрика «Свято-Варваринська» ПрАТ «ДМЗ», ПАТ «Шахтоуправління «Покровське» та ПрАТ «Компанія «АПК-ІНВЕСТ» більш детально розповіли про підприємства та історію їх становлення, а також зазначили основні напрями діяльності та майбутні перспективи. Майже всі доповідачі робили акцент на тому, що цілком нормально починати свій професійний шлях з малого, аби згодом, отримавши цінний практичний досвід і необхідні навички, досягти вже більш значних цілей і кар’єрного зростання. Головне в цьому – ініціативність, активність і постійне бажання розвиватися. Також представники підприємств запросили студентів проходити практику та працевлаштовуватися в них, враховуючи багаторічну плідну співпрацю із вишами.

 

 

По закінченні презентацій усі зацікавлені могли безпосередньо поспілкуватися з роботодавцями, взяти роздатковий матеріал і задати запитання щодо наявності вакантних місць і особливостей роботи.

Сподіваємося, відвідування подібних заходів допоможе випускникам не розгубитися у питаннях працевлаштування, а численні зв’язки ВНЗ із провідними підприємствами полегшать їх пошук.

 

Катерина Щербакова

Повернутися