Навчальні заходи для абонентів ЛІГА:ЗАКОН


Гарні технології ніколи не припиняють розвиватися
Успішні спеціалісти ніколи не припиняють вчитися.


Шановні абоненти ЛІГА:ЗАКОН, запрошуємо Вас пройти БЕЗКОШТОВНИЙ навчальний курс по роботі з продуктами ЛІГА:ЗАКОН.

Ви оволодієте ефективними прийомами роботи з продуктами ЛІГА:ЗАКОН та навчитеся за допомогою нових інструментів оптимізувати роботу з правовою інформацією.

Формати навчальних заходів для абонентів ЛІГА:ЗАКОН

Вебінари. Ви  можете знаходитися в зручному для Вас місці і за допомогою Інтернету прослухати і подивитися навчальний вебінар. 

Семінари. Ми організовуємо навчальні заходи для абонентів у нашому центральному офісі в Києві (вул. Шамрила, 23) та в Одесі. 



Підпишіться на розсилку анонсів семінарів та вебінарів:


Розклад навчальних заходів:



Вебінар «ЛІГА:ЗАКОН для БУХГАЛТЕРА» – 15.01.2018

Вебінар «Хмарна платформа LIGA:ZAKON – ВСЕ для ЮРИСТА» – 16.01.2018

Вебінар «Портфелі, закладки, референт в системах ЛІГА:ЗАКОН» – 23.01.2018

Вебінар «Система перевірки та моніторингу бізнес-партнерів CONTR AGENT» 25.01.2018

Вебінар «Хмарна платформа LIGA: ZAKON – ВСЕ для БУХГАЛТЕРА» – 29.01.2018

Вебінар «Система аналізу судових рішень VERDICTUM» 31.01.2018


Як взяти участь:

КРОК 1. Оберіть тему і дату заходу, перейдіть на опис заходу.

КРОК 2. Заповніть заявку на участь або зателефонуйте за номером і зареєструйтеся: (044)593-16-36.

КРОК 3. В анонсований час підключіться до вебінара або завітайте на семінар.


Деякі питання про навчання абонентів:


Чи варто повторно брати участь у вебінарах на ту саму тему?

Так, варто. Ми рекомендуємо періодично – 1 раз на 3-6 місяців – брати участь у навчальних вебінарах по роботі з системами ЛІГА:ЗАКОН, тому що випускаються нові продукти і ресурси, у системах постійно оновлюється функціональність, з’являються нові інструменти роботи.
Крім того, під час кожного заходу постійним пунктом програми є рубрика “Огляд змін в законодавстві очами експерта”, інформація в якій змінюється щотижня.

Яка тривалість заходів?

Вебінар зазвичай проводиться протягом 2 годин. Семінар – протягом 4,5 годин. У будь-якому випадку рекомендуємо додатково уточнювати інформацію при реєстрації.

У чому різниця між семінаром та вебінаром?

Семінар проводиться в нашому офісі в м. Києві по вул. Шамрило 23, для участі необхідно зареєструватися і приїхати до нас. Триває протягом 4,5 годин з перервою на каву.

Семінар передбачає паралельне відпрацювання та закріплення навичок: учасникам надаються ноутбуки для паралельної з лектором роботи, також в кінці семінару видаються практичні завдання для закріплення отриманих в ході семінару навичок та прийомів роботи.

Під час семінару Ви опануєте повний спектр можливостей наших продуктів: як роботу з окремими продуктами, ресурсами та пошуком документів, так і роботу з аналітичними інструментами (Портфелями, закладками і Референтом).
Є можливість живого спілкування з лекторами.

Вебінар проводиться через інтернет і Ви можете навчатися не виходячи з дому або офісу. Триває протягом 2 годин без перерви.

Передбачається робота в режимі перегляду без паралельного відпрацювання навичок.

Під час одного вебінару Ви опануєте тільки роботу з продуктами, ресурсами та пошуком документів. Для навчання роботі з аналітичними інструментами (Портфелі, закладки, Референт) Вам потрібно буде відвідати ще один додатковий вебінар. Таким чином, для опанування повного спектру можливостей по роботі з нашими продуктами потрібно відвідати 2 вебінари (наприклад, вебінар “ЛІГА:ЗАКОН для ЮРИСТА” та вебінар “Портфелі, закладки, Референт в системах ЛІГА:ЗАКОН”).

Спілкування з лектором можливе через відправку повідомлень в чаті.

Яким чином можна задати питання лектору під час вебінару?

Після підключення до вебінару в правій частині вікна у Вас з’явиться панель управління вебінаром.

На цій панелі Вам потрібно знайти опцію “Chat” і клікнути на неї, після чого у віконечку, що відкрилося, надрукувати своє питання і натиснути кнопку “Send”.

Лектор його отримає, зачитає і відповість на нього.

Які вимоги до комп'ютера для участі у вебінарі?

1. Рекомендується комп’ютер з процесором, тактова частота якого становить не менше 1000 МГц; допустимий мінімум — 800 МГц.
2. Рекомендується інтернет-браузер не нижче
Google Chrome v39
Mozilla Firefox v34
Internet Explorer v8
Apple Safari v6 .
3. Рекомендується операційна система не нижче Microsoft Windows XP, Mac OS X 10.6
4. Рекомендується не менше 1024 МБ ОЗУ (допустимий мінімум — 512 МБ, при цьому швидкодія й деякі можливості програми можуть бути обмежені).
5. Необхідні навушники або колонки для відтворення звуку. Перед початком роботи рекомендується перевірити технічну готовність Вашого ПК.
Для успішної участі у вебінарі Вам необхідно перевірити такі параметри:
— швидкість інтернету повинна бути не менше 1 мегабіт/сек;
— доступ до мережі інтернет повинен бути відкритий повністю;
— підключений та працює пристрій для відтворення звуку (колонки або навушники)

Зверніть увагу. При підключені до вебінару система видасть запит на встановлення додатку Citrix.GoToWebinar. Необхідно буде дозволити встановлення і запустити додаток (Run) (наявність адміністративних прав не є обов’язковою). Тільки після цього відбудеться вхід до кімнати вебінару.

Встановлення будь-якого іншого спеціального програмного забезпечення не вимагається. За наявності неполадок, якщо Ви берете участь у вебінарі на робочому місці, — зверніться по допомогу до системного адміністратора або зателефонуйте до служби технічної підтримки інтернет-провайдера — якщо Ви знаходитеся вдома.

Рекомендації та відгуки:


“Іноді необхідно знати про всі документи, які посилаються на данний нормативний акт. На вебінарі дізналася про графічне представлення зв’язків між документамиі просто у захваті від того, як просто і зручно це реалізовано. Дякую лектору за професіоналізм!”

“Я дуже задоволений навчальним вебінаром, бо дізнався про можливості функції Референт. Тепер я впевнений, що не пропущу важливих для мене змін у законодавстві, зможу якісно відслідкувати нові надходження. Це справді унікальна функція у вашій системі ЛІГА:ЗАКОН”

“Я вже більше п’яти років працюю з системами ЛІГА:ЗАКОН, проте кожного року беру участь у навчальних вебінарах, і кожного разу дізнаюся про нову функціональність. Менеджери, які проводять навчання, – справжні фанати своєї справи. Дякую!”

“Давно знав про функцію порівняння редакцій документа у системах ЛІГА:ЗАКОН, але лише на вебінарі побачив всі можливості цієї функціональності. Це виявився шикарний інструмент для мене як людини, яка займається судовою практикою”

Контакти Служби інформаційної підтримки та навчання абонентів:


Чекаємо на Вас з понеділка по п’ятницю з 09:30 до 18:00.

Адреса:   Київ, вул. Тимофія Шамрила, 23.


Тел./факс: (044) 593-16-36

E-mail: seminar@ligazakon.ua

Є питання? Задавайте: