This version of the page http://kvartal95.com/ua/history/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2018-01-05. The original page over time could change.
Історія команди
uaruen
Історія команди
ІСТОРІЯ КОМАНДИ

Команда КВК «95-й квартал»


Команда КВК «95-й квартал» виникла в 1997 році, але багато учасників, що складають кістяк команди, починали ще у знаменитому «Транзит». Офіційний дебют колективу відбувся у 1998 році на фестивалі команд КВК у Сочі. Після успішного дебюту на них звернув увагу Олександр Масляков, запропонувавши виступати у Вищій лізі КВК – найпопулярнішого розважального ТВБ-шоу тих часів. На той момент команда була заявлена як «Команда КВК з Кривого Рогу», але для виступів у Вищій лізі потрібно було обов'язково мати свою назву. І саме тоді вперше з'явилася назва «95-й квартал»

До речі, «95-й квартал» це назва одного з районів у Кривому Розі.

«95-й квартал» провів три сезони в Українській лізі, кожен раз доходячи до фіналу. А в сезон 2001 року хлопці, нарешті, виграли Вищу Українську Лігу. Особливо запам'яталися виступи «95-го кварталу» на музичному фестивалі «Голосящий КіВіН» в Юрмалі. У 2000 і 2001 роках - команда двічі отримувала нагороди «КіВіН у світлому». На сезон 2002 «95-й квартал» запросили грати у Вищу лігу. Після серії блискучих виступів «Квартал» остаточно завоював серця українських та російських уболівальників. У перший же свій сезон у Вищій лізі «95-й квартал» дійшов до півфіналу. У 2003 році, після закінчення сезону у Вищій лізі, «95-й квартал» вирішив піти по стопах команд КВК «ДГУ» та «Діти лейтенанта Шмідта» і зайнятися сольною діяльністю..


Студія «Квартал 95»


У 2003 році
учасники команди КВК «95 Квартал» створили компанію cтудія «Квартал 95». Їх основною метою на той момент була реалізації оригінальних творчих ідей, виробництво і просування власних ТБ-проектів і розважальних шоу.

У грудні 2003 року компанія спільно з телеканалами «Студія 1 + 1» (Україна) і «СТС» (Росія) приступили до виробництва циклу з 5-ти концертів, приурочених до найзначніших свят 2004 року. У результаті в ефір двох країн вийшов цикл концертів: ювілейне шоу «О! П'ять 95!»; концерт присвячений Міжнародному жіночому дню «8 Мартиця»; концерт - церемонія вручення премії «Золотий Гарбуз - 2004» та виїзний літній концерт у Ялті «Таємничий півострів». У 2004 році на телеканалі «Інтер» стартує програма «Містер Кук», автором і ведучим якої був Володимир Зеленський.

На початку 2005 року cтудія «Квартал 95» спільно з телеканалом «Інтер» приступила до виробництва проекту «Вечірній Квартал».

 

У 2006 року на Міжнародному рейтинговому конкурсі засобів масової інформації колектив «Кварталу 95» був нагороджений вищою нагородою України в галузі журналістики «Золоте Перо» в номінації «Краща розважальна програма телебачення».  

Це була одна з перших, але далеко не остання премія cтудії «Квартал-95». Проекти компанії неодноразово ставали кращими в різних кіно і телефестивалях, у тому числі, міжнародних. Багато років поспіль «Квартал» отримує головну телевізійну премію України «Телетріумф» у різних номінаціях. На думку Народної премії «Телезірка» проекти та ведучі «Кварталу» багаторазово ставали кращими у різних категоріях.

З 2007 року в ефірі «Інтера» виходив гумористичний проект «Бійцівський клуб». З 2008 на телевізійних екранах з'являється популярне ранкове шоу вихідного дня «Україно, вставай!». У 2010 - творчий колектив «Кварталу 95» створює новий розважальний проект «Пороблено в Україні»

У 2007 році «Квартал» вирішує почати роботу у новій для себе сфері - кіновиробництві. Очолює напрямок режисер і сценарист Андрій Яковлев. Під його керівництвом формується авторська група «КіноКвартал», автори якої займаються написанням сценаріїв до фільмів. На сьогоднішній день на рахунку авторського колективу такі телевізійні фільми і серіали, як: «Свати», «Байки Мітяя», «Диво», «Небесні родичі», «Шукаю дружину з дитиною», «Шерлоh», «Між нами дівчатками», «Слуга народу», «Родичі», а також художні картини «Кохання у великому місті», «Кохання у великому місті 2», «Кохання у великому місті 3», «Службовий роман. Наш час»,«Ржевський проти Наполеона »,«8 перших побачень»,«8 нових побачень», «8 кращих побачень» та «Слуга народу 2».

Серіал «Свати» по праву можна назвати найуспішнішим українським телевізійним продуктом. На сьогоднішній день фільм побачили глядачі в багатьох країнах світу: у Росії, Білорусі, Болгарії, Молдові, Латвії, Литві, Естонії, Казахстані, Ізраїлі, Австралії та США. Тричі, в 2012, в 2014 і в 2015 роках, серіал був номінований на премію телевізійного фестивалю в Монте-Карло, потрапляючи в трійку головних комедійних серіалів світу, поряд з «Відчайдушні домогосподарки» і «Теорією великого вибуху», що зібрали біля екранів протягом року найбільше число телеглядачів на п'яти континентах.

Повнометражні картини студії «Квартал 95» мають безпрецедентний успіх і стають лідерами прокату.

У листопаді 2010 року Володимир Зеленський стає Генеральним продюсером телеканалу «Інтер». І вже для нового телевізійного сезону 2011 року студія «Квартал 95» пропонує ряд нових оригінальних ТБ форматів: «Неділя з Кварталом», «Легенда», «МАЙDАН'S», «Ранкова пошта», «Попелюшка для Баскова», «Смачна ліга» і багато інших.

У 2011 році студія «Квартал 95» запускає у виробництво власний оригінальний формат проекту «Розсміши коміка». За час свого існування формат комедійного шоу був адаптований у Росії, Литві, Казахстані, Білорусі, Китаї, В’єтнамі та Фінляндії. Опціон на продаж формату проекту був реалізований в Італії.

У 2012 році «Квартал» презентує масштабне розважальне шоу «Вечірній Київ», яке ось уже сім сезонів поспіль успішно виходить в ефірі українського телебачення.



З 2012 року телевізійні проекти «Кварталу 95» виходять в ефірі каналу «1+1».  

У 2014 році студія запускає новий напрямок свого бізнесу - «Квартал Концерт». Компанія займається продажем квитків на найрізноманітніші концерти та постановки, організацією гастролей зірок естради, театру і кіно, організацією заходів, а також продюсуванням молодих і перспективних творчих проектів. 

У 2015 році, закладаючи основи нового молодіжного руху в Україні, «Квартал 95» представляє гумористичний проект «Ліга Сміху». Стартує перший Чемпіонат України з Гумору в ефірі каналі «1+1».

За останні роки студія «Квартал 95» активно розвиває своє виробництво анімаційних продуктів, створивши компанію 95 Animation Studio. Проекти, вироблені анімаційною студією, «Казкова Русь» і «Мультібарбара» збирають біля екранів телевізорів рекордну кількість глядачів.

Формат ТБ-проекту «Розсміши коміка. Діти» (Crack Them Up. Kids), створений у 2016 році, вже встиг стати фіналістом конкурсу форматів PITCH & PLAY LIVE, який відбувся в рамках міжнародного телеринку NATPE, а також став Лауреатом Національної премії« Телетріумф» у категорії «Новий український формат».

У 2016 році перший сезон телевізійного серіалу «Слуга народу», який був найбільш рейтинговим фільмом осені 2015 року на українському телебаченні, був проданий в Казахстан, Молдову і в Естонію. Також серіал придбала найбільша світова інтернет ТБ платформа Netflix. А опціон на формат серіалу недавно придбала американська компанія FOX Studios.

У 2016 році «Квартал 95» спільно з «1+1 Медіа» запустили телевізійний розважальний канал «Квартал ТБ».

У жовтні 2016 року «Квартал 95» спільно з «Лігою сміху» провели в прифронтовому Маріуполі 10-годинний Гумористичний марафон.

На сьогоднішній день у бібліотеці «Кварталу 95» – сотні успішних проектів власного виробництва різних жанрів


To be continued…