This version of the page http://www.bizreliz.com/ekologiya/Page-4.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-12-27. The original page over time could change.
Екологія | Page 4

Екологія

Платежі в галузі видобутку

У рамках Форуму зі сталого управління ресурсами 7-8 грудня представлено перший звіт за стандартом Ініціативи прозорості видобувних галузей (ІПВГ). Завдяки цьому кожен має можливість дізнатись про основні родовища нафти і газу України, власників ліцензій, обсяги видобутку, платежі компаній до бюджетів всіх рівнів. Представлені у звіті дані є докладними, перевіреними і охоплюють 2013 рік.

Участь у заході взяли очільники Міністерства енергетики та вугільної промисловості, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства фінансів, регіональний Директорат Світового банку, представники видобувних компаній, громадського сектору, міжнародних партнерів.

“Пройшовши довгий шлях, Україна нарешті опублікувала перший Звіт ІПВГ. Ми дуже вдячні всім, хто підтримав ІПВГ, долучився до процесу підготовки документу, і запрошуємо всі зацікавлені сторони до всебічного обговорення. Його важливість полягає і в тому, що він дасть змогу проаналізувати, що необхідно зробити для підвищення прозорості у галузі та здійснити відповідні реформи”, прокоментувала голова Національного секретаріату ІПВГ Діна Нарежнева.

Звіт ІПВГ формувався на основі перевірених незалежною експертизою даних, наданих паралельно видобувними компаніями та державними установами. Відповідно до висновку Незалежного Адміністратора – авторитетної компанії EY, яка провела експертизу, – менше 10% видобувних компаній надали відповідь на добровільній основі, останньою прозвітувала “Укрнафта”. Мали місце і проблеми з отриманням інформації від державних органів, зокрема Державної фіскальної служби.

Підсумовуючи досвід створення Звіту, учасники Форуму зі сталого управління ресурсами наголосили на важливості приведення законодавчої бази України у відповідність до стандарту ІПВГ, щоб ситуація не повторилась в 2016 році, коли до Звіту буде додано показники доходів від видобутку вугілля та залізної руди.

Особливу увагу учасники Форуму приділили міжнародному досвіду впровадження Ініціативи, можливостям для громадського сектору та перспективам розширення, деталізації звітної інформації.

“Відкриття даних – насправді це не подвиг у сучасному світі. Це обов’язкова частина діалогу між громадами, державою і компаніями, що дозволяє побудувати довіру і чесну співпрацю між ними. А без цієї співпраці неможливо говорити про швидкий і якісний розвиток та довгострокові інвестиції. Тому так – ми на шляху розвитку нашої видобувної галузі, і тепер важливо продовжувати йти далі”, наголосила президент аналітичного центру DiXi Group Олена Павленко.

Звіт ІПВГ опубліковано трьома мовами – українською, російською та англійською – у відкритому доступі на сайті Міненерговугілля, як того вимагає стандарт ІПВГ

Кліматичний марш у Києві

29 листопада 2015 року кияни вийдуть на вулиці міста, аби разом із активними громадянами по всьому світу продемонструвати своє ставлення до проблеми зміни клімату. Марш відбудеться напередодні Кліматичної Конференції ООН у Парижі, на якій уряди 198 країн, включаючи Україну, спробують затвердити спільний план дій для порятунку планети.

 

Провідні вчені б’ють на сполох: якщо людствоне стане на шлях низьковуглецевого розвитку, то середня температура на Землі підвищиться на 4-5°С. Це спричинить низку незворотних наслідків. Деякі з них ми вже відчуваємо заразце посухи та сильні вітри, нестача питної води, зменшення врожаю, повені, вимирання видів, надмірні опади і підвищення рівня світового океану, внаслідок чого прибережні регіони і цілі острівні держави можуть зникнути під водою.

 

Більшість країн-учасниць переговорів вже взяли на себе зобов’язання щодо зменшення кількості викидів парникових газів. Але цього недостатньо. Запобігти страшним наслідкам можна лише за умови повного переходу до відновлюваної енергетики та впровадження інших заходів, а саме: збільшення площі зелених зон, утеплення будинків, розвитку громадського транспорту й велосипедної інфраструктури, реформування енергетичного сектору, роздільного збору та переробки сміття, приведення викидів забруднюючих речовин до європейських норм.

 

«Клімат змінюється і наше покоління є причиною цього. Свідомо чи ні ми створюємо проблеми всім наступним поколінням, – пояснює Марія Сторчило, одна з організаторів Маршу. – Однак і в наших руках рішення. Час змінити систему, а не клімат. Щоб змінити все, потрібен кожен

 

Організатори акції закликають усіх небайдужих приєднатися до маршу, щоб відстояти своє право на безпечне майбутнє та спонукати владу до активної боротьби зі змінами клімату.

 

Саме тому кияни зберуться 29 листопада о 12:30 у парку Шевченка та пройдуть до Європейської площі. У програмі дійства заплановані виступи музикантів та громадських діячів, флешмоби та багато іншого. Подібні акції влаштують і в інших містах України. Наразі про наміри провести марш вже оголосили активісти із Харкова, Херсона, Кривого Рога, Одеси та інших міст.

Вперше в Україні понад 50 громадських організацій зі всієї України об’єднали свої зусилля для того, аби відстояти право на майбутнє для себе, своїх дітей та наступних поколінь.

 

Стежте за новинами на сторінці події у фейсбуці: bit.ly/climatemarchua

Зобов'язання щодо зменшення викидів

Coca-Cola HBC, провідна компанія-ботлер брендів The Coca-Cola Company, оголосила про нові зобов’язання щодо зменшення використання води і викидів вуглекислого газу після її визнання світовим лідером зі сталого розвитку серед виробників напоїв згідно індексу сталого розвитку Доу-Джонса (DJSI).

 

Компанія оголосила про свої наміри зменшити обсяги використання води на 30% до 2020 року у порівнянні з 2010 роком і прямих викидів вуглекислого газу на 50% за аналогічний період

 

Підхід Coca-Cola HBC до сталого розвитку був схвалений у вересні після того, як компанія вдруге була визнана лідером галузі згідно Світового та Європейського індексів сталого розвитку Доу-Джонса.

 

Разом з тим, Coca-ColaHBCпосіла восьме місце серед 100 найбільших компаній у списку FTSE(FinancialTimesStockExchange) – за звітністьз викидів вуглекислого газу і перше місце серед виробників напоїв.

 

Андрій Бублик, директор зі зв’язків з державними установами та комунікацій
Кока-Кола Беверіджиз Україна, зазначив: «Наші нові зобов’язання відображають позицію компанії як рушійної сили зі сталого розвитку в галузі з виробництва напоїв. В Україні ми працюватимемо задля досягнення цих цілей, з року в рік скорочуючи обсяги використання води та енергії, які необхідні для виготовлення 1 літру напою. Крім того, ми будемо продовжувати впроваджувати суспільні проекти, спрямовані на захист довкілля, а саме - Зелений День, День Дунаю та іншіНаше партнерство зі стейкхолдерами в Україні було і залишається основою наших досягнень і відіграватиме важливу роль у виконаннї нових зобов'язань".

 

Вже восьмий рік поспіль Coca-ColaHBCвходить до індексуDJSI, світового стандарту з корпоративної відповідальності, що базується на ретельній оцінці та орієнтується на найкращі компанії на ринку.

 

 

З-поміж 2500 світових компаній з різних галузей, які були запрошені взяти участь в оцінці DJSI, Coca-Cola HBC було визнано найкращою компанією серед виробників напоїв з загальним рейтингом – 87/100. Це на 34 пункти більше, ніж середній результат по галузі. Компанія була визнана кращою за 8-ма критеріями: кодекс ділової поведінки / дотримання вимог / антикорупційна політика, політика з захисту довкілля,  упаковка, джерела сировини, розвиток персоналу, здоров’я та харчування, соціальна звітність та залучення/утримання талантів.

 

Інтегрований звіт групи Coca-ColaHBCза 2014 рік включає наступні річні показники:

·        оцінка «А» у рейтингу Carbon Disclosure Project (CDP)

·        7,8 % скорочення прямих та непрямих викидів вуглекислого газу

·        €4,3 млн. інвестовано у проекти зенергоефективності

·        4,3% скороченнявикористання енергії

·        €5,8 млн інвестовано в проекти зводозбереження, збережено 1,1 млн кубометрів води

·        4,1% скороченнявикористання води

·        82% індекс залученостіперсоналу

Екологи шукають волонтерів

Всесвітній фонд природи WWF в Україні шукає екологічних волонтерів та активістів для вирішення поточних природоохоронних завдань та пропаганди «зеленого» способу життя.

Всі найважливіші сторони життя в Україні тримаються на волонтерах. Охорона природине виняток: роботи державних інституцій явно не достатньо для вирішення всіх завдань. Проте, в усіх куточках України небайдужі активісти власними зусиллями і при підтримці неурядових організацій працюють задля охорони довкілля. І великою проблемою буває нестача бажаючих стати волонтером задля природи. З іншої сторони, багато людей у містах втомилися від робочої рутини і офісних буднів, та хочуть спробувати щось нове і яскраве. Екологічне волонтерствоце шанс поєднати корисне з приємним!

«Якщо Ви мріяли колись спробувати себе в справі охорони природи, то це є чудовим шансом для Вас. Можливостей допомогти багатоВи можете поїхати і фізично допомогти тому чи іншому національному парку, чи, якщо у Вас поки що немає на те часу, допомоги з веб-дизайном природоохоронного сайту чи перекладом важливої новини. Потрібно мати лише бажання », - каже Андрій Плига, координатор волонтерів WWF в Україні.

Якщо Ви відчуваєте, що так чи інакше можете допомогти екологічному волонтерському руху, просимо Вас витратити декілька хвилин на заповнення цієї форми http://bit.ly/1M9GOVf. Ми під’єднаємо Вас до нашої волонтерської розсилки і Ви завжди будете в курсі останніх новин і потреб!

Але, це ще не все. Якщо Ви є активістом, і давно хотіли щось зробити для природи рідного краю або пропаганди екологічного світогляду, та вам бракувало для того людейми спробуємо Вам допомогти! Заповніть наступну гул-форму http://bit.ly/1NXmZqB, де поясніть детально, в чому полягає Ваша ідея і для чого конкретно потрібні волонтери. Якщо Ваша ідея буде цілком адекватною і реалістичною, за допомогою нашої мережі ми спробуємо знайти Вам волонтерів і однодумців.

Тож, чекаємо на Ваші відповіді! Будемо змінювати світ на краще разом! 

За більш детальною інформацією звертайтесь:
Андрій Плига,
Координатор волонтерів WWF в Україні,
e-mail: Этот e-mail адрес защищен от спам-ботов, для его просмотра у Вас должен быть включен Javascript
wwf.panda.org/ukraine    
 

Фестиваль присвячений Дунаю

Компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна в черговий раз підтримала найбільший у світі фестиваль, присвячений річціДень Дунаю.

«День Дунаю» - пан-європейська акція, що одночасно проходить у 14 країнах Європи. Вона спрямована на підвищення екологічної культури громадян, що мешкають у країнах басейну Дунаю. Її організатором виступає Міжнародна комісія з захисту р. Дунай, а з 2005 року Кока-Колапостійний партнер у 13 європейських столицях.

В Україні до басейну Дунаю належать річки Тиса, Прут і Сірет та дельта самого Дунаю. Фестиваль традиційно святкують як на Закарпатті, де бере початок річка Тиса, найбільша притока Дунаю, так і в дельті Дунаю – м. Вилкове на Одещині.

Основними складовими фестивалю в Україні є: пропаганда дбайливого ставлення до річок, їх очищення, та  організація локальних систем з управління відходами.

Програма цьогорічного святкування на Закарпатті включала конкурс «Пластикові скарби», в якому змагалися школи РахівщиниПротягом тиждня учні п’яти місцевих шкіл збирали майже одну тонну пластикового сміття (926 кг). За результатами зважування були визначені переможці, які отримали подарунки від компанії Кока-Кола.

Також компанія Кока-Кола Беверіджиз Україна передала в смт Ясіня Рахівського району вісім контейнерів ємкістю по 1100 л для роздільного збору пластику, які доповнять існуючу систему збору відходів та дозволять зменшити засмічення річки Тиси. Ясіня стали четвертим населеним пунктом на Закарпатті, де за підтримки компанії удосконалюється система управління відходамипопередні роки роздільний збір сміття було запроваджено у с. Великий Бичків, с. Квасово та с. Баранинці).

З метою підвищення громадської обізнаності щодо відповідального використання води та значення річок для екологічного, економічного та соціального благополуччя громад на Закарпатті компанія Кока-Кола щорічно підтримує  дитячий фестиваль «Тисамолодша сестра Дунаю». Цей фестиваль охоплює велику кількість освітніх заходів, об’єднаних темою збереження річки Дунай. Цього року понад 200 дітей взяли участь у показі еко-мод і продемонстрували костюми, які виготовили або з природніх матеріалів, або з сміття, зібраного на березі річки. Переможець конкурсу представлятиме Україну на міжнародному змаганні.

У м. Вилкове за підтримки компанії Кока-Кола була організована вікторина «Дунай - європейська річка» та відбулась акція з прибирання пластикових пляшок «Чисті єрики». Члени Молодіжного Дунайського Клубу - учні школи-ліцею міста Вилкове прибрали пластикове сміття з підшефного каналу-єрика і на туристичному маршруті водної частини міста. Учасники акції зібрали понад 2000 пляшок і отримали подарунки.

Організатори та партнери: Закарпатська обласна організація Всеукраїнської екологічної ліги, Департамент освіти та науки Закарпатскої ОДА, Рахівська РДА, Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса, Інформаційно-туристичний центр Дунайського біосферного заповідника у м. Вилкове

 

Держава

  • Оцифрована Естонія
  • Внесок Норвегії в Україну
  • Заява донорів та посольств
  • Саміт Східного Партнерства

Соцiум

  • 100-років Української дипломатії
  • Футбольні зірки України - 2017
  • Нескорений! Нескорена!Нескорені!
  • Тариф загрожує довкіллю

 

Коментарі

Андрій Доценко, керівник компанії Sky Building: "Моно-міста, як спадок від СРСР"
29.11.2017
У спадщину від Радянського Союзу нам дісталося багато населених пунктів, які... Подробнее...
Світлана Теуш: "Сонячна енергетика в Україні є досить привабливою"
03.11.2017
1.      Вітаю. Темою вашого виступу на конференції «Solar Energy Ukraine... Подробнее...
Бернард Юкер: "Ви не можете планувати кар'єру"
14.07.2017
Після 37 років роботи в компанії АББ, Бернард Юкер планує піти у відставку. Він був... Подробнее...
Промова Віце-президента Європейської Комісії Валдіса Домбровскіса на Конференції з питань реформ в Україні
10.07.2017
Перш за все, хотів би висловити подяку британському та українському урядам за... Подробнее...
Седрик Германн: "В Україні низький рівень агрострахування"
15.03.2017
Агрострахування наразі залишається мало запитаним серед українських... Подробнее...

Новини у фотографіях 

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/539601_MG_2234.JPG

Повнолітня "Людина року"

Цієї весни на всіх, причетних до створення загальнонаціональної програми «ЛЮДИНА РОКУ», на її незмінних друзів і прихильників чекає подвійне свято. По-перше, це урочисте дійство вшанування переможців і володарів титулу «ЛЮДИНА РОКУ-2011», See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134157bilyk_.jpeg

Перша музична премія "Yuna"

 8 лютого 2012 року в НПМ «Україна», відбулась перша щорічна музична премія YUNA – національна церемонія нагородження найкращих в музичній сфері. Перша церемонія нагородження премії «Yuna» відзначила найкращих діячів музичного мистецтва See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/508028marafon_058.JPG

Найдовший телемарафон

З 5:30 29 березня  до 19:30 2 квітня 2012 року в он-лайн трансляції на сайті та в ефірі Першого Національного й ТРК «Ера»  тривав телемарафон «Пісня об’єднує нас!», який зробив See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/784436bovych_.jpg

Язичницькі символи Бовича

Понад 80 робіт, вирізьблених з дерева та присвячених прадавній язичницькій  та християнській духовності українців, покажуть у Києві з 5 по 17 квітня. Виставка «Дідизна», на якій будуть представлені твори одного з See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/565483fashion_04.JPG

Український EuroFashion

19 березня показом колекцій України та Іспанії відкрився проект EuroFashion ювілейного UFW. З цього показу стартував унікальний проект «модної» Європи, присвячений проведенню в Україні Євро-2012. Окрім численних гостей, показ відвідали See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/795012Devid_Spryit_Stefan_Kaltemberger.jpg

Презентация ультрабуков в Киеве

Одна из самых ожидаемых новинок первого квартала 2012 года, ультрабук Dell XPS 13 был презентован в культурно-развлекательном центре ATMASFERA 360. В атмосфере технологий третьего тысячелетия звезду ультрабука Dell XPS 13 в See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/134095hluschenko_.jpg

Графика Николая Глущенко

С 6 по 18 апреля 2012 года в залах Киевского национального музея русского искусства пройдет выставка коллекции графики 1930 – 1970-х гг. выдающегося  украинского художника, непревзойденного колориста – Николая Глущенко. See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/841692mak_donaldz_.JPG

Стояти за касою не просто...

11 листопада 2012 року відомі українські спортсмени, музиканти та громадські діячі відвідали МакДональдз на Хрещатику в Києві, де взяли участь у цьогорічній благодійній акції «День Щастя». Кожен небайдужий може також See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/377310RadissonBluHotelKyivPodil_.JPG

На древнем Подоле - новый Radisson

The Rezidor Hotel Group, одна из наиболее динамично развивающихся компаний в мировой гостиничной индустрии, входящая в составTheCarlsonRezidorHotelGroup, открыла второй отельв Киеве– Radisson Blu Hotel Kiev, Podil. Новая гостиница на 164 See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/699123lg_tv_.jpg

Перший у світі 84-дюймовий телевізор

Компанія LG Electronics спільно з мережею магазинів побутової техніки COMFY представила перший у світі 84-дюймовий CINEMA 3D Ultra HD телевізор на українському ринку. CINEMA 3D Ultra HD телевізор LG був уперше See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/550710576_predTalant.JPG

Мастера предпринимательства

Компания «Эмвей Украина» вместе с Украинским союзом промышленников и предпринимателей открыла «Мастерскую предпринимательства». 16 ноября 2012 года прошла конференция «Мастерская предпринимательства». В рамках конференции состоялось три события: награждение победительниц первого национального See details

http://www.bizreliz.com/components/com_gk3_photoslide/thumbs_big/113953pampers_.jpg

Тато-мама

30 января 2013 г. в научно-развлекательном центре «Атмасфера» в Киеве прошел первый всеукраинский Trendy Mama Forum, посвященный самым актуальным трендам и инновациям в уходе за малышами. Послушать экспертов и известных See details

Партнери

 

Заголовки передовиць

  • 15.12.2017 100-років Української
  • 5.12.2017 Нескорений!
  • 5.12.2017 VI Форум #iREALUKRAINE
  • 27.11.2017 Як вийти на іноземні
  • 23.11.2017 Street-jazz у стилі adidas
  • 23.11.2017 Создана палата
  • 14.11.2017 Володимир Дорош встановив
  • 14.11.2017 З’їзд адвокатів
  • 3.11.2017 Книжковий ярмарок МЕДВІН
  • 24.10.2017 Україна енергоперспективна
Предыдущая Следующая


Контакти

 

 

 Інформаційна агенція "Бізреліз" (Bizreliz)

 КИЇВ - ПОЛТАВА

 e-mail: biz@bizreliz.com

e-mail: bizreliz@ukr.net

 e-mail: bizreliz@gmail.com

  • Fashion, Шопінг
  • TV, Аудіо, Відео, Фототехніка
  • Інвестиції, Пенсії
  • Бізнес
  • Банки, Ломбарди
  • Будівництво та нерухомість
  • Гурман
  • Держава
  • Екологія
  • Енергетика
  • Здоров'я та Краса
  • Комп'ютери, Планшети, Монітори
  • Культура
  • Медицина, Фармація
  • Оргтехніка
  • Освіта, Наука, Стартапи
  • Події, Люди, Соціум
  • Політика
  • Право
  • Промисловість, Металургія, Хімія
  • Спорт
  • Страхування
  • Телефони, Смартфони
  • Торгівля, Ритейл
  • Транспорт та Логістика
  • Туризм, Готелі, Краєзнавство
  • Україна і світ
  • Фінансовий ринок

Copyright © 2010. Бізреліз    Усі права захищені