This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/news/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-12-08. The original page over time could change.
Новини Чернігова. Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради
П’ятниця 08 грудня 2017 р. 03:53 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Єдина країна
Чернігів, купуй рідне!
Для експортерів
Палац культури
Дошка пошани

Новини

«Футбольна Сіверщина - 2017»: підведено підсумки футбольного року

  Сьогодні, 7 грудня, напередодні Всесвітнього дня футболу, який відзначатиметься 10 грудня, відбулося щорічне підбиття підсумків футбольного року на Чернігівщині «Футбольна Сіверщина - 2017». Захід проходив уЧернігівському обласному філармонійному центрі фестивалів та концертних програм.
 
  У церемонії підбиття підсумків взяло участь керівництво області, міста, ветерани футболу, представники футбольних клубів області, районних федерацій футболу та вихованці дитячо-юнацьких спортивних шкіл.
 
  Начальник Управління у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Андрій Дериземля звертаючись до футболістів Чернігівщини побажав їм успіхів у наступному сезоні, миру, міцного здоров'я, незборимої сили духу, витримки, мужності на шляху до спортивних досягнень в ім`я нашої Чернігівщини.
07 грудня 2017 р.

У Чернігові працівників місцевого самоврядування привітали з професійним святом

  Сьогодні, 7 грудня, з нагоди Дня місцевого самоврядування у Міському Палаці культури відбулися урочистості.
 
  Працівників органів місцевого самоврядування міста з професійним святом привітав Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.
 
  У своєму виступі він вказав на потужне історичне коріння місцевого самоврядування в Україні, зокрема: народне віче, Магдебурзьке право, козацьке самоврядування та інші його форми. Чернігів отримав Магдебурзьке право ще в 1623 році, що підкреслює його вагоме значення у суспільно-політичному та економічному житті країни в ті часи.
 
  Міський голова сказав також про те, що основна мета та завдання місцевої влади: вирішувати всі проблеми, з якими звертаються громадяни та дбати про благополуччя й успішний розвиток громади міста.
07 грудня 2017 р.

Шановні чернігівці!

  Щиро вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!
 
  Історія місцевого самоврядування в Україні, і в Чернігові зокрема, має потужне історичне коріння. Зокрема, це і народне віче, і Магдебурзьке право, і козацьке самоврядування та інші форми самовладдя. Чернігів отримав Магдебурзьке право ще в 1623 році, що підкреслює його вагоме значення у суспільно-політичному та економічному житті країни в ті часи.
 
  Місцеве самоврядування сьогодні - найближча до людей владна самоорганізація, куди громадянин приходить зі своїми проблемами та сподіваннями.
07 грудня 2017 р.

Новорічна святкова програма

  У Чернігові з 19 грудня по 14 січня у сквері імені Богдана Хмельницького, на Красній площі та у Міському Палаці культури відбудуться святкові заходи до Дня святого Миколая, Нового року та Різдва Христового.
  На всіх чернігівців та гостей міста чекає робота «Казкового містечка», урочисте запалення вогнів Головної ялинки міста, льодова ковзанка, дитяча анімація, фестиваль вуличної їжі, містечко майстрів, фотозони та багато іншого.
  Святкування розпочнеться 19 грудня о 17 годині у сквері імені Богдана Хмельницького.
  У ніч з 31 грудня на 1 січня біля Головної ялинки відбудеться Новорічна ніч «Святкуємо together!» за участю відомих естрадних гуртів та місцевих творчих колективів і виконавців.
  6, 7 та 8 січня – пройдуть фестивалі вертепів, 12-13 січня відбудеться зимовий фольклорний фестиваль «Коза».
07 грудня 2017 р.

На маршрутах тролейбусу № 6 та автобусу № 39 з’являться додаткові автобуси

  За результатами обстеження пасажиропотоків та перевірки роботи громадського транспорту в районах Масани, Нова Подусівка вирішено збільшити кількість транспорту на тролейбусному маршруті № 6 «2-га міська лікарня – вул. Незалежності» з 5 до 7 одиниць. Втім, через відсутність резервів рухомого складу тролейбусів збільшення кількості транспорту відбудуться за рахунок автобусів. Додаткові автобуси (№6 а) курсуватимуть вже з 7 грудня 2017 року, що зменшить інтервал руху в «години пік» до 12–13 хвилин.
 
  Автобуси № 6а працюватимуть з тролейбусами в одному графіку та повністю повторюватимуть маршрут № 6 «вулиця Незалежності» — «Міська лікарня № 2». Вартість проїзду 4,50 ₴. Проїзні Комунального підприємства «Чернігівське тролейбусне управління» на тролейбус дійсні в автобусах № 6а.
06 грудня 2017 р.

Коригування тарифів – через ріст «мінімалки» й подорожчання пального

  Місто Чернігів знову вимушене йти на непопулярний крок – коригування (у бік збільшення в середньому на 8%) тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій комунальних житлово-експлуатаційних підприємств.
 
  Якщо цього коригування зараз не зробити, то збитки, наприклад, тільки по одному КП «Деснянське» становитимуть понад 300 тисяч гривень кожен місяць, тобто через три місяці вже досягнуть майже мільйона.
 
  Необхідність у коригуванні тарифів виникла через фактори, які є об’єктивними і від самих підприємств не залежать. А саме, внаслідок подорожчання паливно-мастильних матеріалів на 14-15% від вартості, врахованої в діючих тарифах, а також внаслідок законодавчих змін. А саме - збільшення з грудня цього року прожиткового мінімуму для працездатних осіб з 1684 грн до 1762 грн, а також із закладеним у проекті державного бюджету на наступний 2018 рік підвищенням мінімальної заробітної плати з 3200 грн до 3723 грн.
06 грудня 2017 р.

На сайті міської ради відтепер можна дізнатися про місцевих виробників

  На офіційному сайті Чернігівської міської ради з’явилася нова рубрика «Чернігів, купуй рідне!». Знайти її можна у лівій колонці банерів або за посиланням http://www.chernigiv-rada.gov.ua/info/14464 .
  Як вже повідомлялося раніше, у Чернігові в рамках Програми підтримки малого та середнього підприємництва на 2017-2020 роки проводиться інформаційна кампанія «Чернігів, купуй рідне!». Міська Програма розроблена в тісній співпраці з підприємницьким активом міста.
  У новоствореній рубриці розміщені файли із символікою цієї кампанії, які чернігівці можуть використовувати на своїх підприємствах та розміщувати на своїй продукції. Підприємці запрошуються долучитися до заходів цієї інформаційної кампанії.
06 грудня 2017 р.

Владислав Атрошенко: “Роботи по ремонту підземного переходу ми робили якісно та в межах здорового глузду”

  У Чернігові закінчуються роботи по ремонту підземного переходу біля готелю «Україна». Наступного тижня планується встановити поручні та камери відеоспостереження. Більшість інших робіт вже завершені.
 
  Під час загальноміської наради 4 грудня міський голова Владислав Атрошенко пояснив ситуацію з роботами по гідроізоляції підземного переходу:"Логіка дуже проста: щоб там не протікало, треба було на місяць перекрити всю центральну частину двох проспектів – Миру та Перемоги, зняти все покриття та зробити гідроізоляцію, витративши на це все 10 млн грн. І все тоді було б гарно. Але, зробивши так як є, ми нічого не втратили, ми йшли частинами, скоротили термін перекриття і намагалися зекономити кошти, і при цьому більше коштів не витратили.
06 грудня 2017 р.

Чернігів вирішить транспортну проблему придбавши 40 нових тролейбусів

  Сесія міської ради 30 листопада дала дозвіл ЧТУ на отримання кредиту Європейського інвестиційного банку для придбання 40 нових тролейбусів. Ставка по кредиту - до 2 %, строком до 22 років, з пільговим періодом до 5 років.
 
  Як відомо, зараз переважна більшість тролейбусів Чернігова відпрацювали свій ресурс, через що частина від їх необхідної кількості вже не може виходити на лінію, а частина – вимагає постійних ремонтів.
 
  Зараз кількість пасажирських тролейбусів, що відпрацювали нормативний строк експлуатації (більше 10 років) становить 70 одиниць, або 70% загальної кількості рухомого складу.
06 грудня 2017 р.

11 грудня 2017 року у малому залі засідань виконавчого комітету міської ради відбудеться конкурс на заміщення тимчасово вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування

  11 грудня 2017 року у малому залі засідань виконавчого комітету міської ради відбудеться конкурс на заміщення тимчасово вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування – головного спеціаліста – бухгалтера відділу бухгалтерського обліку, звітності та правового забезпечення управління адміністративних послуг міської ради (на період відсутності основного працівника, яка перебуває у відпустці для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, до дня її фактичного виходу на роботу) управління адміністративних послуг міської ради.
06 грудня 2017 р.

Всього сторінок (953)1234 > остання
Анонс

11 грудня 2017 року у малому залі засідань виконавчого комітету міської ради відбудеться конкурс на заміщення тимчасово вакантної посади посадової особи місцевого самоврядування


16 грудня: фермерський ярмарок «Чернігів, купуй рідне!»


8 Грудня: «Жінка року -2017» міста Чернігова


7 грудня - День місцевого самоврядування


Безкоштовні екскурсії Черніговом на новорічні свята


У День святого Миколая відкриється "Казкове містечко"


Новорічна програма Міського Палацу культури


Тренінг: «Розвиток управлінської майстерності»


Архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України


План фестивалів та інших культурних подій у Чернігові цього року

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.