Світлана Федоренко

Світлана Федоренко, редактор ТГ «Максимум»
Філії НТКУ “Харківська регіональна дирекція”

Народилася у Дніпропетровській області у родині військового.

Навчалася у Харківському державному педагогічному університеті ім. Г. С. Сковороди на фізико-математичному факультеті.

Свою журналістську діяльність почала в 1997 році , працювала на посаді позаштатного редактора програми «Телепост ДАЇ», яка виходила в ефірі ХОДТРК.

У 2000 році була прийнята у штат Харківської обласної державної телерадіокомпанії редактором ТО «Харків — 2-Телебачення».

З січня 2000 року разом зі своєю колегою Оленою Кудіновою почали працювати над телепроектом «Бумеранг», який виходив у прямому ефірі щоденно у будні дні. Ведучими були школярі та студенти. Метою програми було знайомство глядачів з талантами міста та області — дітьми, підлітками та молоддю. Також учасниками програми були відомі особистості.

Наприкінці 2004 року в телекомпанії була створена ТГ «Дитячо-молодіжних програм», тож в зв’язку з цим приєдналася до новоствореної ТГ зі своїми проектами.

З січня 2010 року автор та редактор щотижневого пізнавально-розважального тележурналу для наймолодшої аудиторії каналу ОТБ — «Без п’яти хвилин Всезнайко». Перегортаючи «сторінки» тележурналу, юні глядачі завжди могли дізнатися про нове, цікаве та корисне.

У січні 2013 року Світлана перейшла до ТГ «Максимум», де продовжила працювати над «Без п’яти хвилин Всезнайко» і стала автором сюжетів для «Харків on line-Ранок», «Харків on line-День», «Харків on line-Вечір».

У зв’язку з розширенням цільової аудиторії програми, творчою групою «Без п’яти хвилин Всезнайко» було прийнято рішення про зміну назви тележурналу на «ВсеЗнайКо».
«ВсеЗнайКо»— це компанія веселих і дружніх, розумних та кмітливих, талановитих та яскравих.

З початку 2014 року і до теперішнього часу працює над авторським проектом «ВсеЗнайКо», також є автором рубрики «ВсеЗнайКо» та редактором рубрики «Дім, сад, город» для «Харків on line-Ранок».

У вільний час Світлана читає книжки, займається спортом та любить «черкнути» пару фізико-математичних формул.

Сімейний стан — неодружена. Виховує доньку Анастасію.


  Ведучі