67,13 МГц УКХ-діапазону!

ПРОГРАМИ   ОБЛАСНОГО   РАДІО

«Ранок з Обласним» — щодня (крім суботи і неділі) о 7.10

Інформаційно-аналітична програма.

Чергові редактори: Ігор Яворський, Зоя Рудь, Валентина Кульчицька, Олена Скубрєєва, Тетяна Кривоніс, Юлія Ільницька, Роман Коробенко.

Інформування про актуальні події у різних сферах життя харків’ян і мешканців області (економічні, соціальні, мистецькі, наукові, освітні, спортивні та інші); експертні коментарі з нагальних питань.

«Новини Харківщини» – щодня (крім суботи і неділі) о 12.10, 17.10

Інформаційно-аналітична програма.

Чергові редактори: Ігор Яворський, Зоя Рудь, Валентина Кульчицька, Олена Скубрєєва, Тетяна Кривоніс, Юлія Ільницька, Роман Коробенко.

Новини області: інформування слухачів про економічні, промислові, політичні, мистецькі, наукові, освітні, соціальні, спортивні, кримінальні та інші події краю

«Огляд подій тижня» — щосуботи о 8.10

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучі: Валентина Кульчицька, Роман Кривко, Ігор Яворський, Зоя Рудь,  Олена Скубрєєва, Тетяна Кривоніс.

Підсумкова програма тижня про події у сфері промисловості, сільського господарства, культури, освіти, науки, медицини, спорту тощо, повідомлення про резонансні факти.

«Слобожанські реалії» — по буднях о 12.10 та 20.10.
Ведучі: Федір Нищета, Ірина Мироненко, Роман Кривко, Світлана Авер’янова, Вікторія Березка.

Науково-просвітницька програма.

Інформування, обговорення, експертна оцінка різних сфер життєдіяльності краю: економіка, екологія, наука, освіта, медицина, соціум, культура.

«Актуально» — щопонеділка о 17.30 та щовівторка о 7.30

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова, Вікторія Березка.

Висвітлення актуальних для країни й області питань, в тому числі, й за участі слухачів. Відповіді на запитання радіослухачів у прямому ефірі стосовно змін у пенсійному законодавстві; роз’яснення фахівців щодо соціального й правового захисту малозабезпечених верств населення. Інформування про виконання програм, спрямованих на зростання добробуту громадян нашої держави, соціально-економічний розвиток країни.

«Рівні можливості» — щовівторка 17.30 та щосереди о 7.30

Інформаційно-аналітична програма.

Ведуча: Наталка Мовчан.

Стан і перспективи розвитку інфраструктури міста та області для людей з особливими потребами, задоволення їхніх потреб у різних сферах життя, історії про земляків з обмеженими можливостями, їхня оцінка й пропозиції щодо морального й фізичного комфорту.

«Щит» — щосереди о 17.30 та щочетверга о 7.30.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучий: Федір Нищета

Правова програма: коментарі стосовно прав і свобод громадян представниками державних органів та громадських організацій у контексті правових реформ. Проведення роз’яснювальної роботи з питань застосування основних норм Закону України «Про засади запобігання та протидії корупції» та заходів щодо протидії протиправному поглинанню та захопленню підприємств. Висвітлення найрезонансніших справ, що розслідуються на території області; роз’яснення необхідності неухильного дотримання вимог Правил дорожнього руху.
Проблеми та завдання безпеки і оборони, зокрема, в умовах військових дій, реформування армії, формування позитивного образу охоронців Вітчизни. Інформування про потреби армії, висвітлення діяльності волонтерів, які допомагають військовослужбовцям; патріотичного виховання молоді. Коментарі військових щодо ситуації у Збройних Силах на Харківщині; висвітлення питань контрактної служби, місії миротворців у євроінтеграційних процесах. Актуальні інтерв’ю стосовно надання житла військовослужбовцям, працевлаштування звільнених у запас; інформування про медичне забезпечення українських воїнів.

«Соціальне перехрестя» — щочетверга о 17.30 та щоп’ятниці о 7.30.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучий: Роман Кривко

Перетин думок експертів, представників громади, коментарі правоохоронців і посадовців щодо значимих актуальних тем для мешканців Харкова й області; висвітлення подій, які стосуються якості життя громадян. В межах програми реалізується пілотний експериментальний проект: аналіз перехресть Харкова та інших міст області в контексті архітектурно-історичної й правової площин з урахуванням пропозицій земляків.

«Запитай знавця «ЗЗ» — щоп’ятниці о 17. 30 та щосуботи о о 12.10.

Інформаційно-аналітична програма.

Ведучі: Ірина Мироненко, Федір Нищета.

Інформаційна програма, яка певною мірою асоціюється із інтернетним “ЖЖ” (живим журналом). Щопонеділка в соцмережах та новинах Харківського радіо буде оголошуватися нова тема спілкування з фахівцем, чию компетентну відповідь хочуть почути слухачі. Обираються найрізноманітніші сфери життя, найболючіші теми. Запитання до потенційного радіогостя збирає черговий ведучий. Щоп’ятниці у вечірній програмі звучать відповіді й коментарі знавця. Формат лаконічних, але вичерпних відповідей дозволить охочим зателефонувати і під час прямого ефіру на редакційний телефон.

«Муравський шлях» — щосуботи о 7.30 і щонеділі о 12.10

Науково-просвітницька програма.

Ведуча: Ірина Мироненко

Програма історико-краєзнавчого спрямування, формування позитивного образу рідного краю. Висвітлення заходів щодо підтримки краєзнавчого руху в Україні. Спілкування з авторами нових видань відповідної тематики. Репортажі з міжнародних етнофестивалів. Розповіді про подібний досвід у різних країнах світу. Рубрика “Українська Одіссея”. Українська пісня “Дивлюсь я на небо” першою серед земних прозвучала в космічному кораблі на орбіті.

Українці серед тих на планеті, хто найбільше ходить пішки. Чи не тому поза межами історичної батьківщини опинилося з різних причин майже 20 мільйонів тих, хто не забув про своє українське походження, не зрікся мови і вболіває за долю землі своїх предків. Дивімося на небо разом — з Австралії й Канади, США і Польщі, Казахстану і Латвії.

Особисті зустрічі, листування, книжки, історії колишніх співвітчизників — це та значно більше у рубриці “Українська Одіссея”

«Музика крізь століття» — щопонеділка о 20.25 і щовівторка о 12.35

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Ніна Терехова

Програма знайомить із кращими зразками класичної та популярної музики, розповідає про видатних композиторів України й світу. У ній передбачено використання золотого фонду фонотеки Харківського обласного радіо.

«Секрети митців» — щовівторка о 20.25 і щосереди о 12.35

Культурно-мистецька програма.

Ведучаі: Вікторія Березка

Програма сприяє популяризації культурної спадщини нашого народу, знайомить із творчістю літераторів і творців вітчизняного мистецтва та української діаспори минулого й сьогодення, а також — видатних іноземців, чиє мистецтво має безпосередній стосунок до нашого міста:

– творчі портрети митців, інтерв’ю про шлях до успіху, невигадані історії з життя, душевні одкровення, роздуми про мистецтво вітчизняних літераторів, співаків, композиторів, музикантів, художників, архітекторів, скульпторів, дизайнерів;

– висвітлення творчих досягнень молоді Слобожанщини та юних обдарувань – гостей міста;

– театральні прем’єри, знакові вистави, вистави-довгожителі та місцеві театральні фестивалі;

– нові концертні програми, репортажі з вернісажів, фольклорних, та кінофестивалів;

– розповіді про новинки літературного життя Харкова і України, роботу провідних бібліотечних закладів міста та області; спілкування з письменниками, поетами, перекладачами, критиками, висвітлення альманахів і колективних збірок, розгляд проблем українського книговидавництва й книгорозповсюдження;

– інтерв’ю з митцями нашого регіону про їхню особисту участь у світових культурно-мистецьких та літературних заходах;

– інтерв’ю з видатними іноземними митцями, під час їхніх творчих візитів до Харкова чи області;

– роздуми про тенденції у мистецтві та літературі разом із запрошеними експертами — мистецтвознавцями, культурологами, етнографами, краєзнавцями, літературознавцями, критиками.

Передача може як бути однією цілісною розповіддю, так і складатися з кількох окремих сюжетів, поєднаних тематично.

«Про музику і не тільки» — щосереди о 20.25 та щочетверга о 12.35

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Анастасія Стеценко

Програма знайомить слухачів із взаємодією музики з іншими видами мистецтва літературою, живописом, скульптурою, хореографією, театром, кіно і не тільки… Ознайомить із шедеврами сучасної, народної та професійної музики, різножанровими творами композиторів минулого і сучасності, з різноманітними музичними інструментами і винаходами, а також кращими зразками вокальної та інструментальної музики.

«Велике життя маленької мелодії» — щочетверга о 20.25 і щоп’ятниці о 12.35

Культурно-мистецька програма.

Ведуча: Наталка Мовчан

Історичний екскурс стосовно окремого музичного твору вітчизняних виконавців і композиторів. Популяризація культурної спадщини нашого народу. Знайомство з пісенним багатством українського народу – сучасними творами й такими, що співалися в різні часи; програма висвітлює життя і творчість знаменитих виконавців, композиторів, поетів-піснярів. Розповідає про популярні музичні композиції.

«Харківські зустрічі» — щоп’ятниці о 20.25 і щосуботи о 17.10

Культурно-мистецька програма.

Ведучі: Світлана Авер’янова.

Програма знайомить із творчістю митців Харкова й області – літераторами, акторами, режисерами, музикантами, художниками, народними майстрами, викладачами навчальних закладів культури і мистецтв, а також із гостями Харкова з інших областей та міст України. Представляє репортажі з культурно-мистецьких заходів – фестивалів, літературних читань, художніх виставок, театральних прем’єр. Розповідає про видатних особистостей вітчизняного мистецтва, чия біографія пов’язана з нашим містом і краєм.

«Рідним рядком» — по буднях о 17.50

Культурно-мистецька програма.

Передача знайомить із «золотим фондом» української літератури: творами поетів і прозаїків минулих століть. Зокрема, слобожанських літераторів. Також звучать поезія і проза наших сучасників. У передачі передбачено використання записів із фонотеки Харківського обласного радіо.

 

 

 

 

 

Технічна служба

Керівник цеху радіомовлення – Валерій Захарчук

Інженер – Сергій Гапон

Оператори прямого ефіру: Ірина Єремєєва, Лариса Данилова, Лариса Савченко, Ольга Павленко

Оператори: Наталія Пересада, Галина Дуплінат, Вікторія Дудка

Начальник відділу ОВРП – Тетяна Толстухіна

Режисер – Ольга Онищенко