This version of the page http://b.cv.ua/e-bike/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-12-06. The original page over time could change.
Електровелосипед - зручний транспорт для сучаного жителя міста » b.cv.ua travel

Електровелосипед — зручний транспорт для сучаного жителя міста 




Що таке електровелосипед, чим він відрізняється від інших транспортних засобів, кому потрібен електровелосипед?

Для себе я це питання у вирішив влітку 2013 року, переобладнавши звичайний велосипед у електробайк. Враховучи рельєф міста Чернівці, я вибрав моторколесо потужністю 600 Ват. З цим моторколесом я легко долаю підйом на вулиці Київській.

Так які ж аргументи можна привести на користь електровелисопида?

Наші міста задихаються від вихлопних газів автомобілів, ми втрачаємо багато часу, простоюючи в пробках, витрати на бензин для автомобіля з’їдають більшу частину сімейного бюджету, тисняви в громадському транспорті здатні зіпсувати настрій на цілий день. Це типові проблеми сучасного міста.

Як вирішити ці проблеми, залишаючись при цьому мобільним? Та все дуже просто — зробити те, до чого прийшли жителі в розвинених країнах — пересісти на велосипеди.

Дістатися на велосипеді на відстані до 10 км в місті можна набагато швидше, ніж будь-яким іншим видом транспорту. Але у звичайного велосипеда є головний ворог — рельєф місцевості. На рівних ділянках крутити педалі легко навіть непідготовленій фізично людині, спускатися з гори — тут головне вчасно і правильно гальмувати, велосипед не просто їде, а летить. А ось коли потрібно піднятися в гору — звичайний велосипед вже не так привабливий. Навіть не дивлячись на наявність у сучасних велосипедів системи перемикання передач — не на всяку гірку зможе виїхати навіть добре фізично розвинена людина. Але і цю проблему легко вирішити. Досить поставити на звичайний велосипед моторколесо або просто купити електровелосипед.

Велосипед з електромотором легко долає круті гори, а велосипедист при цьому витрачає зусиль не більше, ніж при неспішній їзді по рівній місцевості.

Транспорт з електроприводом набуває все більшого поширення в світі. Його переваги, що виходять на перший план в 21 столітті — економічність і екологічність.