This version of the page http://www.uden-s.ua/ua/vopros/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-28. The original page over time could change.
Питання та відповіді про електричне опалення - UDEN-S
Головна
Продукція
Ціни
Сертифікати
Переваги UDEN-S
Відгуки клієнтів
Безкоштовний розрахунок
Як придбати
Монтаж опалення
Експлуатація та гарантія
Запитували? Відповідаємо!
Цікаво про опалення
Теплі новини
Будівельникам і проектанам
Стати дилером
Вакансії
Контакти

Відповіді на запитання про електричне опалення UDEN-S®

Опалення, види опалення та їх відмінності

1. Чому ви пропонуєте лише електричні системи опалення? 
Відповідь

Починаючи з 1996 року, ми працювали з різними системами опалення. Як ви знаєте, кожна з них має свої переваги та недоліки. Але ми зупинилися саме на електричному опаленні. На це є ряд причин.

Наприклад, фінансовий аспект. Електроопалення значно економніше, ніж інші системи обігріву як в капітальних, так і в експлуатаційних затратах, навіть з урахуванням збільшення тарифів на електроенергію. Адже темпи подорожчання газу значно перевищують темпи підвищення цін на електроенергію.

Докладніше про інші причини читайте тут

Згорнути відповідь
2. Які особливості інфрачервоного опалення?  
Відповідь

Між інфрачервоними системами опалення та іншими обігрівачами існують певні відмінності.
Давайте порівняємо UDEN-S із будь-якою системою обігріву, котра працює за принципом конвекції (за допомогою котлів, конвекторів, калориферів).
У випадку з конвекційною системою приміщення обігрівається за допомогою повітря, що є посередником у передачі тепла. Холодне повітря прогрівається, підіймається догори, а охолонувши, знову опускається донизу. Таким чином воно циркулює в приміщенні, виконуючи функцію носія тепла, і, як наслідок, прогріває стіни, предмети, людей. До речі, така система опалення створює ситуацію, коли тепле повітря накопичується під стелею. Відповідно найбільш холодним повітря є внизу, в ногах, до того ж стіни і предмети в приміщенні мають температуру ще нижчу, ніж повітря. Це дуже некомфортно, незатишно та неекономно.

UDEN-S працює за зовсім іншим, зворотнім принципом. Променисте тепло панелей прогріває людей, стіни, предмети в приміщенні, немов сонце, камін або груба; як наслідок, піднімається й температура повітря. Величезним плюсом є те, що інфрачервона система опалення усуває такі проблеми, як холодні стіни та вологі кути.
За таких умов людина почуває себе набагато краще. До того ж, найбільш комфортною буде температура нижча на 3-5 градусів, порівняно з конвекційною системою опалення. А це дуже важливий фактор, адже вважається, що зниження температури на 1 градус зберігає 5-7% енергоносія.

Йдемо далі. Променистий спосіб передачі тепла відіграє значну роль у визначенні потужності опалювальної системи. При розрахунку конвекційної системи для обігріву приміщення площею 10 кв.м при висоті в 2,5 м закладається від 1 кВт електроенергії. Ми ж ведемо розрахунки від 0,5 кВт/кв.м, що вже в 2 рази менше. За умови правильних теплотехнічних розрахунків вся система опалення буде працювати в середньому за опалювальний сезон лише 5-7 годин на добу.
Зауважимо, що це також здоровий мікроклімат у помешканні, адже панелі не висушуюсь повітря, не виділяють продуктів горіння та водяної пари, не створюють циркуляції пилу.
У кожній кімнаті встановлюється індивідуальна температура, яка потрібна саме вам. Система UDEN-S автоматизована, її спокійно можна надовго залишати без нагляду.

Так що на сучасному ринку кліматичної техніки системи UDEN-S - це опалювальне обладнання, що одне з небагатьох відповідає найважливішим вимогам: вони зручні, доступні, економні, надійні та стильні.

Згорнути відповідь
3. У чому різниця між інфрачервоним електричним та газовим опаленням?  
Відповідь

Інфрачервона система опалення не потребує котлів, труб, рідини, і, відповідно, додаткових вентиляційних каналів, сервісу, оформлення дорогої технічної документації. Монтаж UDEN-S береже ваші оселі, обходиться без газозварювальних робіт і не шкодить ремонту. До того ж, променисте тепло має зовсім іншу природу, тому у рази успішніше газового опалення виконує функцію обігріву будь-яких приміщень.

Особливої уваги потребує розгляд фінансового аспекту порівняння цих двох систем. І електроенергія, і газ постійно дорожчають. Це логічно. Але логічним є і той факт, що зростання ціни на газ більш значне й динамічне. Підтвердження цьому можна побачити у прогнозах Міністерства житлово-комунального господарства на 2007-2032 рр. Якщо згадувати про вартість послуг центрального опалення, вони будуть зростати ще швидше.

Сьогодні оплата послуг по експлуатації газової автономної і електроопалювальної систем UDEN-S практично однакові. Розглянемо на прикладі середньостатистичної двокімнатної квартири загальною площею 50 кв.м. Порівняймо фінансові затрати на установку газової системи і системи електричного опалення UDEN-S, а також витрати на експлуатацію обох систем.

  Газове опалення Електроопалення 
UDEN-S
Різниця
Установка в грн 30-35 тис. 15-16 тис.  15-19 тис.
Експлуатація в міс./грн 800-1100 500-800 300
Експлуатація за сезон/грн  4800-6600 3000-4800 1800

Тобто, ви витратили 15 000 грн. на установку електроопалення UDEN-S, отримавши, порівняно з установкою газової системи, економію в сумі 15-19 тыс. грн. Враховуючи те, що за 6 місяців опалювального сезону оплата за електричне опалення складає 3000-4800 грн., зекономленими коштами можна буде майже 3 років розраховуватися за електрообігрів приміщення (15 000:4800). Це при діючих тарифах на енергоносії.

Робимо висновки: казки про шалено вигідне газове опалення давно поросли травою на фоні практичних даних і розрахунків.

Достатньо вагомими доказами на користь електричного опалення є його незаперечна безпека, комфорт та екологічність. Обігрівачі UDEN-S ефективно вирішують проблему холодних стін і сирих кутів, вони не висушують повітря, створюючи по-справжньому комфортні умови. А в порівнянні з будь-якою конвекційною системою опалення варто відзначити їх надійність та зручність у керуванні.

Згорнути відповідь

Питання про продукцію UDEN-S

4. Що всередині теплонакопичувача UDEN-S?  
Відповідь

Точний склад теплонакопичувача обігрівачів UDEN-S становить виробничу таємницю, тому ми не можемо надати цю інформацію.
Та наші клієнти можуть бути впевненні, що він виготовлений виключно з природних, екологічно чистих матеріалів і не становить жодної загрози для здоров'я людини та навколишнього середовища.

Згорнути відповідь

 

5. Продукція UDEN-S сертифікована? 
Відповідь

Так, звичайно. Сертифікати та інші документи на обладнання UDEN-S можна знайти на сторінці сайту «Cертифікати» або ознайомитися з ними в офісі компанії.

Згорнути відповідь
6. Де використовуються системи опалення UDEN-S? 
Відповідь

UDEN-S - це універсальні обігрівачі, що призначені для опалення найрізноманітніших об`єктів. Вони отримали дозвіл МОЗ України на використання в дошкільних, шкільних, лікарняних закладах і бездоганно підходять для обігріву приміщень, де люди знаходяться тривалий час.
Це, насамперед, квартири, приватні будинки, котеджі, дачі, офісні приміщення, торгові павільйони, розважальні центри, автовокзали, залізничні вокзали, спортивні та медичні заклади, дитячі садочки, банки, кафе, ресторани, магазини, гаражі, АЗС, складські приміщення, релігійні заклади, сауни, басейни тощо.

Згорнути відповідь
7. Чи можна застосовувати обігрівачі UDEN-S як основну систему опалення?  
Відповідь

Система UDEN-S однаково ефективно працює як основне і як додаткове опалення. Єдина умова - правильні теплові розрахунки для кожного окремого об'єкту.

Згорнути відповідь
8. До якої температури нагрівається поверхня панелі?  
Відповідь

Настінні панелі, дизайн-радіатори та теплий плінтус мають температуру поверхні 80±5 °C, стельові панелі - 90±5 °C. Технічні характеристики обігрівачів UDEN-S дивіться в описі моделей.

Згорнути відповідь
9. Який термін служби обігрівачів UDEN-S?  
Відповідь

Гарантія виробника на будь-яку модель UDEN-S - 5 років з моменту покупки. Ресурс безперервної експлуатації - 25 років

Згорнути відповідь
10. Які існують відмінності між теплим плінтусом та іншими обігрівачами UDEN-S?  
Відповідь

Теплий плінтус - це такий же обігрівач, з таким же складом теплонакопичувача та металевою поверхнею. Ззовні вони відрізняються лише за розмірами, з технічної точки зору - потужністю та способом становлення.

Його унікальність саме у способі обігріву приміщень.
Теплий плінтус розміщується вздовж нижнього краю зовнішньої стіни приміщення (або по периметру) і безпосередньо обігріває холодну поверхню стін (ефект темперування). Створюється свого роду тепловий екран, який, по-перше, не дозволяє холодному повітрю потрапляти до приміщення, а по-друге, прогріті стіни позбавляються вологи, проводять назовні менше тепла (суттєво покращується здатність зберігати тепло) та самі починають його випромінювати.

Таким чином, теплий плінтус показує чудові результати у кутових та торцевих кімнатах, приватних будинках, новобудовах, кімнатах з довгими шторами чи панорамними вікнами, на лоджіях, балконах, у цоколях, оранжереях, зимніх садах і т.п.

Згорнути відповідь
11. Яку довжину має провід обігрівачів UDEN-S комплектації «універсал»? 
Відповідь

Провід живлення УДЕН універсал має довжину 2 м.

Згорнути відповідь

Питання про дизайнерські обігрівачі UDEN-S

12. Я хочу замовити дизайн-радіатор, але зі своїм малюнком. Це можливо?  
Відповідь

Звичайно, можна. Більш того, ми всіляко заохочуємо наших клієнтів до цього.

Самостійно чи за допомогою дизайнера ви можете розробити «свій» малюнок дизайн-радіатора. Це може бути все, що завгодно - від логотипу компанії, орнаменту шпалери кімнати, цікавого надпису до малюнку вашого малюка чи візерунку з улюбленого посуду. Меж для ваших фантазій тут майже немає.

Подивіться приклади того, як це може бути:
http://www.uden-s.ua/ua/news/otoplenie_po-ukrainsky-67
http://www.uden-s.ua/ua/news/tvorcheskiy-tandem-ingenerov-65

 

Згорнути відповідь
13. Мені подобається дизайн-радіатор, як замовити з таким же малюнком, але іншого кольору. 
Відповідь

Якщо вам сподобалася якась модель обігрівачів, але ви уявляєте її в зовсім інших кольорових поєднаннях, запропонуйте свій варіант із відтінків, представлених у каталозі.

Замовлення кольору, якого немає у каталозі дизайн-радіаторів UDEN-S, обговорюється індивідуально. Весь асортимент фарб дивіться у каталозі RAL Classic.

Наші дизайнери з задоволенням допоможуть підібрати необхідний відтінок.

Додаткове прохання: зверніть увагу, що кольори на екрані монітору можуть дещо відрізнятися від реальних через особливості їх відображення. Каталог RAL Classic не може служити повноцінним каталогом і наданий виключно з метою ознайомлення.

Згорнути відповідь
14. Чи можна у вас замовити білу панель і пофарбувати її самостійно?  
Відповідь

Ми не рекомендуємо займатися самостійним фарбуванням обігрівачів UDEN-S.

У виробничих умовах ми використовуємо екологічно чисту технологію порошкового фарбування. Вона забезпечує гарні експлуатаційні характеристики покриття, його міцність, довговічність, відсутність запаху та токсичних випаровувань при нагріванні. Завдяки порошковому фарбуванню поверхня набуває необхідних електроізоляційних властивостей і легко витримує температурні перепади.
Крім цього, ми, що важливо, отримуємо вироби з ідеальною поверхнею і створюємо естетично гарні моделі.

У випадку самостійного фарбування вами обігрівачів UDEN-S, нічого з вищезазначеного ми гарантувати не можемо, відповідальність за результат не несемо та повністю анулюємо гарантію на продукцію.

Тому, будь ласка, спочатку подумайте, чи потрібний такий ризик, особливо якщо врахувати, що ціна дизайн-радіаторів UDEN-S несуттєво відрізняється від ціни білих опалювальних панелей.

Згорнути відповідь
15. Термін виготовлення дизайн-радіаторів такий же, як і білих?  
Відповідь

Настінні панелі, теплий плінтус і стельові обігрівачі білого кольору завжди є на складі. Дизайнерські обігрівачі замовляються індивідуально, а робота над ними починається відразу після отримання 100% передплати. Термін виконання замовлення на дизайн-радіатори - до 15 робочих днів.

Згорнути відповідь

Покупка, установка, эксплуатація

16. Що входить в комплект панелей UDEN-S при покупці?  
Відповідь

Комплект поставки кожного обігрівача UDEN-S складається з елементів кріплення та інструкції з експлуатації.

Згорнути відповідь
17. Як можна придбати обігрівачі, якщо я живу у іншому місті?  
Відповідь

Ми працюємо по всій території України. Замовлення відправляється будь-яким перевізником, а дату та час отримання вам повідомить менеджер нашої компанії.

Крім цього, більш ніж у 150 містах України у нас є дилери, у яких ви можете подивитися та придбати продукцію. Телефон дилера у вашому місті дізнайтеся у регіонального менеджера UDEN-S.

Згорнути відповідь
18. Ціни на продукцію у виробника та дилерів однакові?  
Відповідь

Як правило, однакові, за деякими виключеннями. А ось у країнах СНД та Європи ціни на продукцію UDEN-S можуть відрізнятися від українських.
Купуючи продукцію UDEN-S у місцевого дилера, ви уникаєте додаткових витрат на доставку.

Згорнути відповідь
19. Де і яким чином встановлюються нагрівальні панелі?  
Відповідь

Теплий плінтус встановлюється над існуючим плінтусом або замість нього по зовнішній стіні чи периметру приміщення. Його задача - темперувати (прогрівати) холодну стену, тим самим перешкоджаючи виходу тепла назовні.

Настінні панелі (УДЕН-250, -300, -500, -500 К, -500 Д, 700) також бажано розташовувати на зовнішніх стінах, під вікнами чи біля дверей, що виходять на балкон, щоб менше холодного повітря потрапляло до приміщення.

Моделі УДЕН-500П (стельові панелі) монтуються безпосередньо на стелі чи в профіль «армстронг». На стінах їх розташовувати ми не радимо, адже температура поверхні стельових обігрівачів дещо більша, ніж настінних.

Дизайнерські панелі розташовуйте у будь-якому місці приміщення, прикрашаючи та доповнюючи існуючий інтер'єр. Якщо дизайн-радіатори використовуються у якості основної системи опалення, зверніть увагу на поради вище.

Дізнайтеся більше на сторінці «Продукція».

Згорнути відповідь
20. Як правильно визначити необхідну кількість обігрівачів UDEN-S для конкретного приміщення?  
Відповідь

Розрахунок потужності будь-якої системи опалення базується на визначенні тепловтрат вашого приміщення.
Кожен обігрівач UDEN-S має свою потужність і здатен обігріти приміщення певного об'єму. Технічні характеристики кожної моделі є у розділі сайта «Продукція».

Треба брати до уваги, що тепловитрати, наприклад, квартири й приватного будинку дещо відрізняються. Наприклад, для середньостатистичної квартири площею 50 кв.м і висотою 2,5 м достатньо буде 0,6-0,7 кВт/кв.м потужності обігрівачів UDEN-S, тоді як для приватного будинку з недостатньою теплоізоляцією може бути мало і 0,9 кВт/кв.м.
Для отримання точних даних бажаний виїзд технічного спеціаліста на заміри. Ще один варіант - підготовка кошторису за планами приміщення; плани можна відправити факсом, поштою, електронною поштою (дивіться сторінку «Контакти»). До планів додайте заповнений опитувальний лист, який можна знайти на сторінці сайту «Розрахунки опалення».

Згорнути відповідь
21. Чи можна встановити систему опалення UDEN-S самостійно?  
Відповідь

Монтаж системи опалення UDEN-S досить простий, його можна виконати самостійно, слідуючи нашим рекомендаціям щодо підбору потужності обладнання.

Для отримання найкращих результатів, рекомендуємо перед монтажем ознайомитися з технічним паспортом, а також прочитати правила експлуатації. Як показує практика, часто краще звернутися до спеціалізованої фірми, яка не тільки виконає якісний професійний монтаж, а й надасть гарантію на свої послуги.

! Будь ласка, пам'ятайте, що виробник не несе відповідальність за пошкодження приладів, які виникли у результаті неправильного поводження з ними. Пошкодження обігрівачів під час монтажу, що виконувався врозріз з правилами, описаними в технічному паспорті, позбавляє можливості безкоштовного гарантійного обслуговування.

Згорнути відповідь
22. Який переріз повинен мати провід для підключення обладнання UDEN-S?  
Відповідь

Наші спеціалісти використовують трьохжильний мідний кабель марок ПВС, ШВВП із перерізом от 1,0 до 4,0 кв.мм.
Вибір перерізу кабелів залежить загальної потужності обладнання, яке буде до них під'єднуватися (обігрівачі та інші електроприлади).

Переріз проводу
Допустимий струм (мідь)
Допустимий струм (алюміній)
1,5 кв.мм 16 А 10 А
2,5 кв.мм 25 А 16 А
4,0 кв.мм 32 А 25 А
6,0 кв.мм 40 А 32 А

Як інструкцію з монтажу використовуйте технічний паспорт на продукцію UDEN-S.

Згорнути відповідь
23. У нашому містечку «стрибає» напруга. Чи можна нам встановлювати систему опалення UDEN-S?
Відповідь

Обігрівачі UDEN-S досить лояльні до змін напруги. Та тут треба звернути увагу на інше.
Такі перепади напруги впливають на ефективність роботи системи. Якщо напруга занизька - система опалення може довше працювати, щоб забезпечити необхідний температурний режим. Якщо зависока - панелі матимуть вищу від зазначеної в технічному паспорті робочу температуру поверхні. Ні перший, ні другий варіант нас з вами не влаштовує.
Щоб цьому запобігти, заздалегідь попереджайте спеціалістів про наявність такої ситуації, і отримуйте професійні рекомендації у кожному окремому випадку.

Згорнути відповідь
24. Проводка квартири/будинку втримає додаткове навантаження у вигляді електроопалення?  
Відповідь

В процесі установки електроопалення наші технарі не використовують внутрішньоквартирну проводку. Всі обігрівачі приєднуються до автономного кабелю відповідного перерізу і підключаються безпосередньо до лічильника. Це гарантія безпечної експлуатації.
Тому якщо ви монтуєте систему опалення самостійно, будь ласка, спочатку проконсультуйтеся зі спеціалістом.

Згорнути відповідь
25. Систему опалення UDEN-S можна залишати без нагляду?  
Відповідь

Система опалення UDEN-S повністю автоматизована і цілком безпечна. Вона не потребує нагляду, а завдяки відсутності теплоносія виключена можливість його витікання чи замерзання при вимкненні електроенергії. Після відновлення подачі електроенергії обігрівачі продовжують самостійно працювати у заданому заздалегідь режимі.

Згорнути відповідь
26. Я можу на час своєї відсутності (відпустки, відрядження) повністю вимикати систему опалення? 
Відповідь

З точки зору безпеки - це, звичайно, можливо. Система опалення UDEN-S повністю автоматизована і цілком безпечна. Вона не потребує нагляду, а завдяки відсутності теплоносія виключена можливість його витікання чи замерзання при вимкненні електроенергії. Після відновлення подачі електроенергії обігрівачі продовжують самостійно працювати у заданому заздалегідь режимі.

Разом з тим, ми не радимо повністю вимикати систему опалення.
Як ви пам'ятаєте, основний принцип роботи обігрівачів UDEN-S полягає у темперуванні (прогріванні поверхонь). Кожного сезону перші 7-10 днів експлуатації система опалення прогріває і, за необхідності, просушує конструкції вашого приміщення, а потім просто підтримує їх стабільну температуру.

Щоб досягти максимальної економії і комфорту, не допускайте охолодження стін і надалі, адже повторний прогрів - це додаткові витрати електроенергії. Найекономніший робочий режим системи опалення UDEN-S - це постійна підтримка заданої температури. Оптимальною вважається температура 20°C. Збільшення або зниження температури на 1°C призводить до збільшення чи зниження споживання електроенергії на 5-7%.

Щоб не вимикати систему опалення на час вашої відсутності, просто виставте на регулюючому пристрої дещо меншу температуру (наприклад, 15 °C).

Згорнути відповідь

Безпека, здоров'я та екологія

27. Скільки років гарантії ви даєте на ці обігрівачі?  
Відповідь

Гарантія на всю продукцію UDEN-S - 5 років з моменту покупки обігрівачів клієнтом або встановлення системи опалення клієнту нашим дилером.

На протязі гарантійного терміну ремонт або заміна УДЕН виконується за рахунок виробника. Для цього потрібно звернутися до точки продажів (до дилера) чи до торгового дому UDEN-S (якщо ви здійснили покупку безпосередньо у виробника).

! Будь ласка, пам'ятайте, що при порушенні правил транспортування, зберігання, монтажу й експлуатації, а також за відсутності заповненого гарантійного талона гарантія на УДЕН не є дійсною, а претензії клієнта не приймаються.

Згорнути відповідь
28. Чи висушують панелі повітря?  
Відповідь

Ні, не висушують.
Температура поверхні теплих панелей UDEN-S відповідає санітарним вимогам і ДСТУ (ГОСТ), вона знаходиться у межах дозволеного, щоб не допустити спалювання органічних складових повітря. До того ж, для довгохвильового інфрачервоного випромінювання повітря практично «невидиме», теплові хвилі обігрівають безпосередньо людину. 

Згорнути відповідь
29. Як впливають інфрачервоні обігрівачі на здоров'я людини?  
Відповідь

Обігрівачі UDEN-S схвалені МОЗ України для використання у дошкільних, шкільних, медичних закладах, ідеально підходять для опалення приміщень, де люди знаходяться тривалий час. Довгохвильове низькотемпературне променисте тепло сприятливе для здоров'я людини, адже довжина хвилі наближена до випромінювання людського тіла.
Нагадаємо, що опалювальне обладнання UDEN-S виготовлене виключно із екологічно чистих природних матеріалів, воно не виділяє продуктів горіння і не створює в приміщенні циркуляції пилу.

Згорнути відповідь
30. Чи можна використовувати панелі UDEN-S в дитячих кімнатах, це безпечно для дітей?  
Відповідь

Абсолютно безпечно (дивіться відповідь на попереднє питання). Ми рекомендуємо використовувати обігрівачі UDEN-S у приміщеннях, де знаходяться діти.

Більш того, для маленьких клієнтів наша дизайн-студія розробила індивідуальні обігрівачі з веселими зображеннями та казковими героями. Ви також можете самостійно придумати та замовити будь-який малюнок для кімнати вашого малюка.

Згорнути відповідь
31. Обігрівачі UDEN-S видають запах при нагріванні?  
Відповідь

У перші 2-3 доби роботи системи опалення допускається поява незначного запаху. Не лякайтеся - теплонакопичувач створений із природних матеріалів, запах не шкідливий, що підтверджено санітарно-гігієнічним висновком МОЗ України.

Разом с тим, широке опитування наших клієнтів по всій території України говорить про те, що такі випадки в цілому зустрічаються вкрай рідко.

Згорнути відповідь
32. У складі обігрівачів є синтетичні матеріали?  
Відповідь

Ні, немає. Опалювальне обладнання UDEN-S виготовлено виключно з екологічно чистих природних матеріалів.

Згорнути відповідь
33. Наскільки пожежобезпечні ваші обігрівачі?  
Відповідь

Обігрівачі UDEN-S пожежобезпечні та відповідають усім державним стандартам.
Але є звичайні правила безпеки поводження з електричними приладами, яких потрібно дотримуватися:

  • забороняється користуватися УДЕН без занулення, заземлення;
  • забороняється користуватися УДЕН зі знятими кришками чи заглушками;
  • забороняється розташовувати поблизу УДЕН горючі та легкозаймисті розчини чи рідини;
  • забороняється мити чи робити вологе прибирання працюючого УДЕН;
  • забороняється накривати УДЕН, а також сушити на ньому білизну, одяг тощо;
  • забороняється розташовувати меблі, побутову радіо-, теле- та комп'ютерну техніку ближче, ніж 250 мм від УДЭН-100,-150,-200 та ближче, ніж 500 мм від УДЭН-500, -500 К, -500 Д, -700, щоб не створювати перешкод для вільної циркуляції повітря.
Згорнути відповідь
34. Об поверхню обігрівача можна обпектися?  
Відповідь

Ні. Температура поверхні настінних панелей - 80 °C, що відповідає державним стандартам. Ні доросла людина, ні дитина не отримають опіки, доторкнувшись до обігрівача.

Згорнути відповідь

Регулюючі пристрої

35. Навіщо потрібен терморегулятор?  
Відповідь

Якщо потужність системи опалення розрахована правильно, терморегулятори забезпечують тривалість роботи обігрівачів не більше 5-7 годин на добу чи їх експлуатацію лише в певний час, за рахунок чого ми отримуємо значну економію електроенергії.

За допомогою терморегуляторів, програматорів та інших подібних пристроїв можна автоматично задавати та підтримувати індивідуальну температуру у кожній кімнаті приміщення на протязі всього опалювального сезону. А також автоматизувати роботу системи опалення або її складових, не витрачаючись на обслуговуючий персонал. Це дуже зручно і тоді, коли потрібно знизити температуру за довготривалої відсутності людей у приміщенні.

Згорнути відповідь
36. Чи достатньо одного термостата на 2 кімнати?  
Відповідь

Теоретично, звичайно, такий варіант можливий. Але ми його не практикуємо, оскільки терморегулятор реагує на температуру повітря саме того приміщення, де він встановлений.

Згорнути відповідь
37. Чому панелі продаються без терморегулятора, адже він необхідний у будь-якому випадку?  
Відповідь

Обігрівачі UDEN-S і терморегулятори - це різні пристрої. Для однієї кімнати достатньо одного терморегулятора. Кількість терморегуляторів залежить лише від кількості кімнат.
Наші технічні спеціалісти не рекомендують використання обігрівачів із уже вмонтованим терморегулятором і вважають це недоцільним. Справа в тому, що в такому випадку терморегулятор знаходиться дуже близько до поверхні панелі - джерела тепла, - а тому його показники дуже спотворюються.

На сьогодні наша компанія виробляє також настінні та стильні дизайнерські обігрівачі із проводом живлення та вилкою (моделі «універсал»), що підключаються в розетку через "мобільний" терморегулятор terneo rz (або будь-який інший «мобільний» термостат). Ці терморегулятори реагують на температуру повітря у приміщенні і керують роботою обігрівача. Як правило, для кожної панелі «універсал» потрібен один такий терморегулятор.

Згорнути відповідь
38. З панелями UDEN-S можна використовувати програматори?  
Відповідь

Не просто можна, а навіть потрібно.
За допомогою програматора (він же реле часу, він же електронний таймер) система опалення вмикається лише в назначений вами час або через конкретні інтервали часу.
Поставивши реле часу, ви самостійно вирішуєте, яким буде режим роботи системи опалення. Наприклад, вдень вона працює на мінімальному режимі, а за годину до вашого приходу з роботи починає працювати інтенсивніше, підвищуючи температуру до бажаного рівня. Або, наприклад, у будинку встановлений трьохтарифний лічильник і є потреба у вимкненні системи опалення у так звані «пікові» години.

Таких випадків безліч, як бачите, кількість варіантів використання програматора обмежується лише побажаннями його власника. У результаті ви отримуєте декілька переваг:

  • додаткова економія електроенергії (20-30%) ніколи не буває зайвою;
  • в різний час доби та в різні дні тижня підтримується необхідний саме вам, а, значить, максимально комфортний мікроклімат;
  • управління системою опалення всієї будівлі стає максимально простим.
Згорнути відповідь

Економія електроенергії

39. Яку кількість електроенергії буде споживати система опалення UDEN-S за місяць?  
Відповідь

За умови правильних розрахунків система опалення UDEN-S протягом опалювального сезону працює у середньому від 5 до 7 годин на добу. Щоб розрахувати місячне споживання, помножте показник загальної потужності вашої системи на тривалість роботи (в годинах) і кількість днів місяця.

Для прикладу візьмемо двокімнатну квартиру загальною площею 48,25 кв.м, об`ємом 125,45 куб.м (тобто висотою 2,6 м). Необхідна потужність системи опалення для неї складає 0,06 кВт на 1 кв.м, загалом 3 кВт.
Потужність 3 кВт - це не випадкова цифра, а саме та потужність, за якої система опалення при температурі до -20 °C за вікном і при +20°C - +22°C у приміщенні, напрузі 220V, працюватиме від 5 до 7 годин на добу.

Зробимо розрахунки місячного споживання електроенергії для системи UDEN-S на цьому об`єкті:
3 кВт х 6(годин) х 30(днів) = 540 кВт/міс. Це середній показник.

Для отримання більш точних цифр замовте безкоштовний теплотехнічний розрахунок вашого приміщення.

Згорнути відповідь
40. Чи потрібно встановлювати до цієї системи опалення трьохтарифний лічильник ?  
Відповідь

Таких вимог не існує, але за допомогою трьохтарифних лічильників можна спробувати економити. Потрібно лише розуміти їх плюси та мінуси, адже з такими лічильниками оплата за електроенергію залежить від часу доби.
У години максимального навантаження на електромережу оплата здійснюється по так званому «піковому» 1,5 тарифу, в нічні години - по 0,4 тарифу, решта часу - за існуючим на даний момент стандартним тарифом.

7:00 - 8:00 Стандартний тариф 1,0
8:00 - 11:00 «Піковий» тариф 1,5
11:00 - 20:00 Стандартний тариф 1,0
20:00 - 22:00 «Піковий» тариф 1,5
22:00 - 23:00 Стандартний тариф 1,0
23:00 - 7:00 Нічний тариф 0,4

Економія можлива, якщо мінімізувати споживання електроенергії в «пікові» години, коли вартість кіловата помітно зростає, а збільшити - вночі.
Пастка в тому, що «піковий» тариф припадає саме на час, коли люди прокидаються і вмикають електроприлади, починають свою роботу підприємства або коли всі, навпаки, повертаються додому і знову вмикають електроприлади - чайники, кондиціонери, телевізори, пральні та посудомийні машини тощо. Погодьтеся, не кожен буде дисципліновано слідкувати за годинником. У цьому випадку більш доцільною буде установка реле часу, що буде вимикати систему опалення тоді, коли використання електроенергії дорожчає.

Ще один мінус полягає в тому, що сама установка трьохтарифного лічильника коштує немало (порівняно зі звичайними моделями), і, на нашу думку, є зовсім необґрунтованою на об`єктах, де споживання електроенергії незначне - менше ніж 500 кВт/годин. На великих об'єктах за умови раціонального використання він може окупитися протягом 1,5-2 років.

Згорнути відповідь
41. Як можна економити з електричним опаленням?  
Відповідь

Інфрачервоні низькотемпературні системи обігріву значно економніші інших видів опалення. Та це не повинно зупиняти вас у прагненні мінімізувати комунальні витрати.

З електричним опаленням можна економити декількома способами.

1. Утепліть своє житло. Жодна система опалення вас не врятує, якщо приміщення має великі тепловтрати (тонкі стіни, є щілини, недостатньо утеплені покрівля, фасад, вікна тощо). Про енергозбереження потрібно піклуватися постійно. Утеплення помешкання дозволить вам зменшити витрати на опалення, забезпечить комфорт і затишок. Зараз існує велика кількість технологій, сучасних матеріалів. Оберіть їх самостійно чи зверніться за допомогою до спеціалістів.

2. Встановіть реле часу (тотожна назва - електронний таймер, програматор). Цей пристрій забезпечує вмикання системи опалення у конкретний час або через необхідні проміжки часу. Досить популярною є комбінація реле часу із багатотарифними лічильниками - реле може вимикати обігрівачі на час дії «пікового» тарифу .
Використовуйте електронні терморегулятори (добові, тижневі програматори) і плануйте роботу системи опалення погодинно/потижнево. Наприклад, весь день система опалення працює в мінімальному (підтримуючому) режимі, а за годину до вашого повернення додому «підганяє» температуру в помешканні до комфортного для вас показника.

3. Встановіть трьохтарифний лічильник, якщо це доцільно у вашому випадку. Тут є свої нюанси, ознайомтеся з ними у відповіді на попереднє запитання.
Замовляючи безкоштовний технічний розрахунок приміщення, запитайте у наших спеціалістів, що з запропонованого вище варто реалізувати на вашому об'єкті.

4. Оформити пільговий тариф на електроенергію та економити на оплаті послуг електропостачання в опалювальний період.
Ця послуга передбачена чинним законодавством. Власники приватних будинків та квартир, обладнаних електричним опаленням в установленому порядку, оплачують електричну енергію згідно з тарифами, вказаними у Постанові НКРЕ від 26.02.2015 №220: до 3600 кВт/час - по 71,4 коп.

Отримати консультацію відносно процедури отримання зниженого тарифу можна у наших менеджерів.

Скачати Постанову № 220 від_26.02.15. Про встановлення тарифів на електроенергію
Скачати Лист НКРЕ від 08.05.13 3114-26-47-13 стосовно пільгового тарифу

Згорнути відповідь

Закони, дозволи

42. Що робити, якщо влада забороняє встановлювати індивідуальне опалення?  
Відповідь

Цікаве і досить поширене запитання. Намагатимемося дати вичерпну відповідь.
«Правилами забезпечення населення послугами центрального опалення, водо-, теплопостачання і водовідводу...», затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України № 630 від 21.07.2005р., передбачено право споживача відмовитися від отримання послуг центрального опалення (ЦО) і гарячого водопостачання (ГВП) у порядку, визначеному органом центральної виконавчої влади з питань ЖКГ.

Споживач має право розірвати договір і вимагати відключення від відповідних мереж. У цьому випадку він просто виконує певні заходи, щоб втручання в робочу систему опалення та водопостачання будинку не нашкодило іншим його мешканцям.
Все це описано у «Порядку відключення окремих житлових будинків від мереж централізованого опалення і постачання гарячої води при відмові споживачів від централізованого теплопостачання», затвердженому Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України № 4 від 22.11.2005р.

Наказом № 169 від 06.11.2007 цього ж органу до наказу № 4 були внесені зміни, з яких випливає, що відключення від системи ЦО та ГВП здійснюється лише за умов відключення усього будинку, а не окремих квартир.
Та це суперечить вимогам п. 1 ст.321 Цивільного кодексу України, оскільки обмежує права власника квартири та його конституційне право розпоряджатися своїм майном. Більш того, ця заборона робить людину залежною від власників інших квартир у будинку, котрі не хочуть або не можуть відключитися від ЦО. Що, знову ж таки, грубо порушує права та свободи громадян, гарантовані Конституцією України.

Отже, відключення від ЦО теоретично можливе, для цього потрібно отримати дозвіл міжвідомчої комісії, що створена органами місцевої влади. Нам відомо, що у деяких містах їх видають практично без перешкод.

Тож кожен сам повинен вирішити, погоджуватися йому з відмовою чи витратити час на залагоджування ситуації у суді. Цим можна займатися самостійно, а можна довіритися юристу, який займається подібними справами.

На сайті http://www.reyestr.court.gov.ua/ ви можете ознайомитися з Єдиним державним реєстром судових рішень, що містить достатньо прикладів аналогічних судових справ, вирішених на користь споживача.

Згорнути відповідь

 

Не знайшли, що шукали? Запитайте у консультанта! 

 

 

Новини Компанії
  • 20.11.2017
    Акція тижня! Керамогранітні обігрівачі зі знижкою!
  • 13.11.2017
    Акція тижня! Керамогранітні обігрівачі зі знижкою!
  • 09.11.2017
    Нові елегантні ніжки у керамогранітних обігрівачів UDEN-S!!!
Ми найбільш відкритий до
спілкування завод обігрівачів!
Приєднуйтеся до нас
в соціальних мережах: