This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/gorrada/vlada/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-26. The original page over time could change.
Очищення влади
Неділя 26 листопада 2017 р. 09:47 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Місто легенд
Створення ОСББ
Єдина країна
Для експортерів
Палац культури
Дошка пошани

Очищення влади

Очищення влади (люстрація) - це встановлена Законом України "Про очищення влади" або рішенням суду заборона окремим фізичним особам обіймати певні посади (перебувати на службі) (крім виборних посад) в органах державної влади та органах місцевого самоврядування.

Люстрація — це заборона людям, які скомпрометували себе, впродовж певного часу або пожиттєво обіймати державні посади. Мета люстрації — очищення держави від людей, які загрожують її демократичному розвитку. В різні роки люстрацію застосували Чехія, Польща, Грузія та країни Балтії.

Важливо усвідомлювати, що люстрація не є покаранням за порушення законів і не має підмінювати його. Люстрація — це фільтр для очищення державних органів влади.

На сьогодні в Україні очищення влади (люстрація) здійснюється з метою недопущення до участі в управлінні державними справами осіб, які своїми рішеннями, діями чи бездіяльністю здійснювали заходи (та/або сприяли їх здійсненню), спрямовані на узурпацію влади Президентом України Віктором Януковичем, підрив основ національної безпеки і оборони України або протиправне порушення прав і свобод людини, і ґрунтується на принципах:

- верховенства права та законності;

- відкритості, прозорості та публічності;

- презумпції невинуватості;

- індивідуальної відповідальності;

- гapaнтування права на захист.

Хід люстраційних процесів в країні відображатиметься на окремому сайті «Очищення влади України», створеному при Міністерстві юстиції України. Даний ресурс включає наступні розділи: «Перевірки», «Реєстр», «Документи», «Громадська рада» та «Контакти». Ознайомитися з сайтом можна за посиланням: http://lustration.minjust.gov.ua/.

Нормативні документи: 

Закон України ''Про очищення влади''

Постанова КМУ від 16.10.2014 № 563 ''Деякі питання реалізації Закону України ''Про очищення влади"

Розпорядження КМУ 16.10.2014 №1025-р - "Про затвердження плану проведення перевірок відповідно до Закону України "Про очищення влади"


Розпорядження міського голови від 24.11.2014 № 231-р "Про організацію виконання Закону України "Про очищення влади"  (263.5 кб.)
Розпорядження міського голови від 21.04.2015 № 103-р ''Про внесення змін до розпорядження міського голови від 24.11.2014 № 231-р ''Про організацію виконання Закону України ''Про очищення влади''  (110 кб.)
Розпорядження міського голови від 29.05.2015 №143-р ''Про початок проведення у Чернігівській міській раді та її виконавчих органах перевірки, передбаченої Законом України "Про очищення влади"  (37.5 кб.)
Анонс

Фонд комунального майна оголошує аукціон за методом зниження ціни


Архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України


План фестивалів та інших культурних подій у Чернігові цього року

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.