This version of the page http://pl.com.ua/imagine/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-11-17. The original page over time could change.
IMAGINE
Журнал Новости Блоги Видео
Подписка на журнал

IMAGINE

Tweet

Текст: Мыкола Воськало

Джон Лєннон колись предлагав уявити собі світ без країн і релігій. Всі в такому світі жили б дружно і щасливо. Ніхто б ні з ким не сварився, всі б ніжились на сонечку, лежачи на зеленій травичці, як лев і ягнятко в брошурках «Пробудись!» і «Сторожова башта», шо роздають зазівавшимся прохожим свідки Єгови.

оно було б всьо прекрасно, але простодушний Джон не подумав, як ці всі люди будуть між собою взаємодіяти. Начньом хоча б з самого простого – вербальної, прости господи, комунікації (всьо врємя умні слова). Очевидно, Леннон, який, нєсмотря на свої лівацькі взгляди, являвся представником великого великобританського, сорі за тавтологію (умне слово номер два), народу з усім його славним імперським минулим, був впевнений, шо прям all the peоple будуть спілкуватись між собою великим могучім англійським язиком. Хто научить народи, допустім, Центральної Африки чи срєднєй або нечорнозьомної полоси Росії неправильним глаголам і past perfect tense, мєчтатєльний музикант в пісні нам не сообщив.

Впрочєм, поскільки б у цьому прекрасному світі, якому позавидував би сам Кампанелла з його «Містом Сонця» (погугліть, тоже був рідкісний мєчтатєль), по завєтам Лєніна Лєннона не було б кордонів, таможень і паспортів, то члени плємєні банту і йоруба могли б самі прийти в якийсь условний Кембридж і поступить на курси англійської. Із срєдніми і нечорнозьомними народами воно, канєшно, було б посложнєй. По-перше, шото там учить – це ніже їх достоїнства, а по-друге, какая разніца, на каком язикє?

Так шо вони б всьо равно огородилися б від англоговорящих одвічних ворогів і кричали б їм із-за паркана нехороші ругатєльства «фак’ю» і «санофзебіч», вивчені по голлівудським бойовикам ще в далеку епоху відєосалонів, ізрєдка розбавляючи їх оставшимися у висушених бояришніком ізвілінах фразами тіпа «май нейм із вася», «зис из е тейбл», «ай гет ап ет севен о клок» і «ландан із е кепітал оф грейт брітн».

Але покинемо їх там, за забором, і вернемся до мєчт Джона Лєннона.

Напрімєр, шоб не було релігії, і, соотвєтствєнно, як наслідок цього, раю і пекла.

Я от щас наморщив мозг, аж череп тріщить, але не можу собі уявить внєзапно навернувшихся в атеїсти членів «Талібану» чи «Хізбалли». Ну бо як можна взяти і відмовитись від перспективи общєнія відразу з десятком дєвствєнніц (звідки в раю візьмуться сєксуально прівлєкатєльні дєвствєнніци, кстаті, до сіх пор ніхто не пояснив)? Чи кудись пропадуть уже згадані вище свідки Єгови? Я вже не кажу про русскую православную церкву. Вона, канєшно, буде там за парканом, але тєм нє мєнєє. Не вірю, шо от прям візьме і щезне з ліца зємлі.

Але, видно, сила воображенія у Джона посільнєє буде, чим в мене. Хотя опять же – звідки йому було знать про РПЦ? Єслі знав би, може, і не співав би таких глупостєй.

А оце no possessions? No need for greed or hunger? Як це понімать? Шо, може, і гроші відмінить? Нам уже давніше трохи розказували, шо при комунізмі не буде дєнєг, а всі будуть жити сито і довольно. Звідки появляться продукти пітанія і предмети розкоші тіпа чеської мєбєльної стєнки, ковра і цвєтного телевізора «Електрон», партія не сообщала. Джон Лєннон в своїй композиції тоже нам цього не пояснює. Напевно, думав, шо буде вдвох з Йоко бринькать на гітарі й заніматись йогою і медітаціями, а вдячні слухачі приносимуть їм дари у виді фруктів, овощєй, предметів домашньої утварі і, возможно, даже автомобіля.

От я, хоть був і шмаркач в епоху строітєльства развітого соціалізма, не міг понять, хто ж при комунізмі по собствєнному желанію буде заніматись, напримір, асенізацією (умне слово номер три). Так би й потонув той весь комунізм в гавні, я так щітаю.

Та даже вирощувать картоплю по власній волі ніхто не захочє. Даже якшо разом з дєньгами і релігією пропадуть бур’яни і колорадські жуки. Іщі дурака, ага. Може, я тоже хочу на гітарі, тєм болєє пару акордів я вже знаю.

Так що, думаю, на пункті розпрєдєлєнія труда воображаєме Лєнноном brotherhood of man загнулось би, так окончатєльно не сформірувавшись.

Вопшем, шось такого понаписував цей «жучок», шо купи не держицця вообще. Накурився, навєрно, чогось, не іначє. Мєчтаєш – так знай міру, а то тебе потом, може, люди слухатимуть, деякі даже із слабкою псіхікою і відсутністю критичного мишлєнія. Воображала який, ти пасматрі на нього. Тьху.

П.С. А англійський язик вчіть, пригодиться.

Подписывайтесь на канал «Публичные люди» в Telegram

№10 2017воображениевоськалоленон
  • Український хіт від Квартал 95



  • Публикации по теме

    Новости от партнеров

    Оставить комментарий Отменить ответ

    Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *