Сертифікація лісів Волині

З метою вдосконалення чинної системи управління лісовим господарством, створення кращих можливостей для продажу лісової продукції на екологічно чутливих ринках, з ініціативи Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства, незалежною аудиторською компанією „NEPCon” (вересень 2013 року) в державних лісогосподарських підприємствах “В.Волинське ЛМГ, “Городоцьке ЛГ”, “Горохівське ЛМГ, “К.Каширське ЛГ”, “Ківерцівське ЛГ”, “Ковельське ЛГ”, “Колківське ЛГ”, “Любешівське ЛМГ”, “Любомльське ЛГ”, “Маневицьке ЛГ”, “Поліське ЛГ”, “Прибузьке ЛГ”, “Ратнівське ЛМГ”, “Старовижівське ЛГ”, “Турійське ЛГ”, ДП “Цуманське ЛГ”, “Шацьке УДЛГ”
проведена лісова сертифікація, тобто оцінка відповідності ведення лісового господарства в лісах управління і ланцюжка постачання продукції принципам та критеріям FSC (Лісової Опікунської Ради).
Сертифікація (після завершення якої вручається сертифікат, а інформація про сертифіковану продукцію вноситься до публічно доступної бази даних FSC на info.fsc.org ) – це незалежна оцінка діяльності організації за погодженими міжнародними стандартами. Вимоги стандартів FSC стосуються екологічного, соціального та економічного аспектів лісогосподарської діяльності. Відповідність вимогам оцінюється сертифікаційними органами, тобто акредитованими FSC організаціями. NEPCon ” є саме таким сертифікаційним органом, який має акредитацію FSC. Це означає, що до продукції лісів, сертифікованих „ NEPCon ” можна застосовувати торгівельний знак FSC.
„Принципи та критерії FSC” застосовуються відповідно до національних і міжнародних законодавчих та нормативних актів. Вимоги стандартів FSC покликані не відмінювати, а скоріше доповнювати правила та ініціативи з ведення лісового господарства, забезпечивши відповідальне лісокористування в усьому світі.
Завдання лісової сертифікації:
Вимоги FSC спрямовані на усвідомлення громадськістю важливості:
• удосконалення ведення лісового господарства;
• сприяння найбільш повному й ефективному використанню лісових ресурсів;
• недопущення надмірного лісокористування;
• включення усіх витрат, пов’язаних з веденням лісового господарства, у ціну лісової продукції;
• зниження збитків і втрат.

Переваги лісової сертифікації:
• вихід на ринки держав, які використовують переважно деревну продукцію з сертифікованих лісів;
• незалежна гарантія для клієнтів-покупців, посередників та інвесторів щодо походження лісової продукції;
• демонстрація запровадження найкращої практики в управлінні лісовим господарством.

звіти FSC 11 підприємств

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Оновлено сертифікат у звязку з введенням додаткових двох лісогосподарських підприємств – ДП СЛАП “Камінь-Каширськагроліс” та ДП СЛАП “Любешівагроліс”.

сертифікат

Кожнорічна  оцінка системи лісоуправління Волинського обласного равління

лісового та мисливського господарства в Україні

06.02-10.02.2017

НЕПКон проведено кожнорічну оцінку системи лісоуправління і ланцюга поставок Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства,  розташованого в Україні. 

Склад команди аудиторів – оціночна команда очолювалася провідним аудитором Олесею Каспрук (Україна). У складі команди були: аудитор Олена Соловій, аудитор Ярослав Геник.