This version of the page http://lucl.kiev.ua/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-20. The original page over time could change.
Публічна бібліотека імені Лесі Українки
Мобільна версія Версія для слабозорих

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

Анонс! Запрошуємо на вечір поетичних перевтілень


Анонс! Презентація творчості Юлії Качули


Фольклорно-етнографічна імпреза «Українська вишивка – скарбниця народної творчості»

13-10-2017 Завтра відзначається одне з найбільш шанованих релігійних  свят — свято Покрови Пресвятої Богородиці. Певно, не випадково цього дня в Україні також  відзначають День українського козацтва та  День захисника України. Всі ці свята об’єднані історією в один день, бо саме  Богородиця  з давніх-давен вважається покровителькою українського козацтва та захисників Вітчизни.

В Україні свято Покрови Пресвятої Богородиці — одне з найбільших релігійних свят, до якого українці завжди ретельно  готувалися: святковими рушниками прикрашали не тільки церкву, а й кожну оселю. Особливої уваги надавали рушникам — старовинним оберегам дому і родини. У давнину рушник, вишитий відповідними візерунками-символами, був атрибутом  багатьох обрядів: з рушником приходили до породіллі вшанувати появу нової людини, зустрічали і проводжали дорогих гостей, справляли шлюбні обряди, прикрашали образи та накривали хліб на столі. За старовинною українською традицією на Покрову для того, щоб усі домочадці були протягом року здоровими, старша господиня брала вишитого рушника з-над Богородициної ікони й розвішувала його над вхідними дверима.

Підтримуючи народні традиції цього світлого свята  працівники  відділу краєзнавчої літератури та бібліографії 13 листопада  запрошують своїх користувачів та усіх охочих відвідати фольклорно-етнографічну імпрезу «Українська вишивка – скарбниця народної творчості». На  виставці будуть представлені рушники, серветки  та багато інших виробів народних вишивальниць Києва, Львова,  Київської, Кіровоградської, Чернігівської  та Тернопільської областей.


Зустріч із реабілітологом Мазал Арзумановою

13-10-2017 У рамках шкільного місячника «Здоровий спосіб життя» у читальному залі бібліотеки відбулася зустріч із реабілітологом, консультантом-психологом, інструктором по оздоровчій гімнастиці «Хаду» Мазал Арзумановою.

Учні загальноосвітньої школи № 106 дізналися про основні складові здоров’я, фізичну діяльність, біохімічні процеси, органи і системи життєзабезпечення, а також спробували на практиці оздоровчу гімнастику очей, шиї та м’язів обличчя.

Сподіваємося, що зустріч була корисною для школярів, і вони ще раз переконалися, що здоров’я – це найвище благо, дароване людині природою. Без нього життя не може бути повноцінним і щасливим. Будьмо здорові!


Більше статей...

  • «Японія – країна див» – мистецький захід у бібліотеці
  • Виставка до Дня захисника України
Powered by Web-It.kiev.ua