• ua
  • ru
  • en

Свято наукової думки

У навчально-науковому інституті педагогіки і психології відбулися наукові читання на кафедрі дошкільної та початкової освіти.

Науковий захід був присвячений 295-річчю від дня народження Г.С. Сковороди – українського просвітителя-гуманіста, філософа, поета, педагога. Вшановуючи пам’ять великого митця та його вклад у становлення української нації, студенти І та ІV курсу спеціальності «Початкова освіта», презентували власні наукові дослідження.

На початку заходу присутніх привітала заступник директора навчально-наукового інституту педагогіки і психології з соціально-гуманітарної роботи В.Ф. Пушко, яка подякувала молоді за роботу та побажала подальших високих досягнень.

Серед доповідей студентів особливо актуальними та цікавими стали наступні теми: «Педагогічні подорожі Г.С. Сковороди країнами Західної Європи», «Г.С. Сковорода про особистість учителя» та «Світ афоризмів Григорія Сковороди». Також учасники наукових читань переглянули відеоматеріали, присвячені життєвому і творчому шляху просвітителя.

Почесними гостями наукового заходу стали учні Старобільської гімназії та вчитель української мови і літератури І.А. Власова. Освітянка виступила з доповіддю «Вивчення літературної творчості Г.С. Сковороди в школі», а учні гімназії продекламували байки відомого філософа, серед яких «Бджола і Шершень», «Байка про псів», «Жаби», «Баба і Гончар», «Щука і рак».

Наприкінці заходу учасникам наукових читань було вручено відповідні сертифікати та грамоти, а учнів Старобільської гімназії нагороджено подяками.

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

Події

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2017