• ua
  • ru
  • en

Чорнобиль – трагедія поколінь

У Коледжі ЛНУ імені Тараса Шевченка та Старобільському гуманітарно-педагогічному коледжі відбувся реквіємі пам’яті до 31-ї річниці Чорнобильської трагедії «Чорнобиль – трагедія поколінь».

Минають роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не покидає людей, пов’язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису.

27 квітня 2017року  у стінах коледжів ЛНУ імені Тараса Шевченка та Старобільського гуманітарно-педагогічного відбувся  реквіємі пам’яті до 31-ї річниці Чорнобильської трагедії «Чорнобиль – трагедія поколінь», під час, якого студенти та викладачі вшанували хвилиною мовчання загиблих у Чорнобильській катастрофі. Послухали вірші у виконанні колежан,  приурочені цій сумній даті, переглянули документальний фільм «Чорнобиль – хроніка тижнів» про страшні події 26 квітня 1986 року.

 Молоді покоління українців повинні завжди пам’ятати про незабутній подвиг звичайних громадян, військових, медиків, пожежників, які ціною власного життя та здоров’я боролися з «Атомним лихом». З кожної трагедії людство повинно винести урок на майбутнє, аби ніколи більше не зміг повторитись “Чорнобиль”.

Наша довічна вдячність усім тим, хто ризикуючи своїм здоров’ям і життям, брав участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та  продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю.

За інформацією Коледжу

ЛНУ імені Тараса Шевченка

Події

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2017