• ua
  • ru
  • en

Семінар-тренінг

Викладачі, співробітники та студенти ЛНУ взяли участь у семінарі-тренінгу «Профілактика професійного вигорання».

Тренінг пройшов у Центрі психосоціальної адаптації. Семінар відбувся у рамках проекту “Психосоціальна стабілізація постраждалих від конфлікту в Україні” за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини, MalteserInternational та Мальтійської служби допомоги Україна, який реалізує Психологічна Кризова Служба.

Цей семінар-тренінг об’єднав спеціалістів допомогаючихпрофессій, практичних психологів зі Старобільська, Рубіжного й Кремінної. Доповідачем заходу став психолог-консультант, психотерапевт Сергій Іванович Рясенко. 

Протягом двох днів учасники семінару обговорили особливості професійного вигорання.

Професійне вигоряння – це синдром, що розвивається на тлі хронічного стресу і веде до виснаження емоційно-енергетичних і особистісних ресурсів працюючої людини.Профілактика стресових ситуацій є передумовою підвищення працездатності особистості, її гармонійного розвитку.

Тренінг складався з теоретичної та практичної частини, доповідач разом із присутніми з’ясували причини та наслідки стресу, методи психодіагностики вигорання.

Наприкінці заходу, учасники розглянули навички застосування елементів мета моделі у роботі з посттравматичними стресовими реакціями, використання знань про трансформаційну лінгвістику Хомського, світоглядних проблем пов’язаних з професійною роботою працівників допомагаючи професій. 

Олег Черниш, прес-центр
ЛНУ імені Тараса Шевченка

Події

© Луганський національний університет імені Тараса Шевченка, 2007-2017