Команда

контакти

Київ

вул. Інститутська, 19Б, офіс 29

Україна, Київ, 01021

Написати Ірині
+38 (044) 581 1220 +38 (044) 581 1222
v-card PDF

Ірина Кальницька

Керівник практики податкового права, Адвокат
Київ

Ірина Кальницька очолює практику бізнес консультування, головними напрямками діяльності якої є структурування та супровід національних і міжнародних транзакцій, проведення юридичного аудиту, правове забезпечення зовнішньоекономічних валютно-кредитних операцій та комплексний супровід господарської діяльності компаній.

Юрист має значний досвід у сфері податкового права, міжнародного податкового планування і валютного регулювання. Також вона спеціалізується на митному праві та нерухомості, зокрема юридичних аспектах орендних відносин.

Ірина Кальницька консультує клієнтів з питань митного регулювання, здійснення експортно-імпортних операцій з урахуванням максимальної правової захищеності клієнта і оптимізації податкових наслідків при здійсненні угод.

Також в компетенцію Ірини входить розробка нових та адаптація існуючих корпоративних політик компаній до вимог Закону США про боротьбу з корупцією та Закону Великобританії про хабарництво та інших актів, що регулюють процедури комплаєнс.

Ірина Кальницька є співавтором аналітично-практичного посібника «Методичні рекомендації з надання правової допомоги суб’єктам господарювання під час податкових перевірок», виданого Національною асоціацією адвокатів України. Також вона активно готує статті та експертні коментарі на економіко-правову тематику для ділових та юридичних видань, веде власний юридично-консультаційний блог та успішно виступає із доповідями на бізнес-заходах.

Освіта:

  • Київський національний економічний університет ім. Вадима Гетьмана, диплом магістра за спеціалізацією «Міжнародне економічне право»;
  • Міжнародна освітня програма при Університеті Лондона, PGCert in Laws.

Свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю:

  • Україна

Членство в організаціях:

  • Асоціація правників України;
  • Міжнародна податкова асоціація (IFA);
  • Міжнародна Асоціація адвокатів (IBA);
  • Американська торгово-промислова палата (ACC).

Знання мов:

  • Українська
  • Російська
  • Англійська
Практики
Банківське та фінансове право Взаємодія з державними органами (GR) Захист навколишнього середовища Інтелектуальна власність Міжнародна торгівля Податкове право Послуги для власників бізнесу та приватних клієнтів Реструктуризація та банкрутство Трудове право
Сектори
Агробізнес Авіація Фінансові установи Енергетика і природні ресурси Рітейл та FMCG Інформаційні технології Медіа та телекомунікації Медицина та фармацевтика Будівництво та нерухомість Транспорт та інфраструктура Хімічна помисловість Виробництво та промисловість
Проекти

Консультування міжнародної IT компанії щодо податкових ризиків та шляхів їх мінімізації при імпорті та подальшому ліцензуванні програмного забезпечення. Розробка зовнішньоекономічних ліцензійних та субліцензійних договорів щодо надання ліцензії на реалізацію та використання комп’ютерних програм.

Детальніше

Супровід процедури реєстрації знаку для товарів і послуг на вироби медичного призначення міжнародної фармацевтичної компанії, оскарження рішення про відмову в реєстрації знаку через невірне встановлення пріоритетності заявки.

Детальніше

Надання правової допомоги дочірній компанії Австрійського виробника енергетичних напоїв щодо припинення незаконного імпорту контрафактних товарів під знаком для товарів і послуг компанії з міжнародною реєстрацією, правова охорона якого поширюється на територію України.

Детальніше

Консультування дочірнього підприємства німецької холдингової компанії щодо податкових наслідків та ризиків при виплаті роялті за користування програмним забезпеченням та ноу - хау нерезиденту України. Розробка схеми мінімізації таких ризиків та подальша її імплементація.

Детальніше

Захист прав Швейцарської фармацевтичної компанії на знак для товарів і послуг від неправомірного використання під час реалізації та рекламування товарів з використанням мережі Інтернет на території України.

Детальніше

Консультування британського виробника жіночого одягу щодо захисту прав на вишивку та дизайн одягу. Супровід процесу реєстрації промислових зразків та каталогу із вишивками.

Детальніше

Представництво інтересів чеського банку як конкурсного кредитора під час процедури банкрутства боржника в Україні, супроводження звернення стягнення на заставне нерухоме та рухоме майно боржника.

Детальніше

Супроводження процедури припинення діяльності великого платника податків шляхом його ліквідації. Представництво інтересів компанії у спорах щодо невизнання кредиторських вимог, у податкових органах при проведенні ліквідаційної перевірки, знятті з обліку структурних підрозділів компанії.

Детальніше

Консультування німецької холдингової компанії з питань реструктуризації проблемної кредиторської заборгованості з метою оптимізації господарської діяльності підприємства, розробка ефективної стратегії реструктуризації заборгованості та супроводження угод щодо реструктуризації.

Детальніше

Представництво і захист інтересів великого виробника товарів легкої промисловості як конкурсного кредитора під час процедури банкрутства, оскарження бездіяльності арбітражного керуючого та угод укладених боржником під час процедури банкрутства.

Детальніше

Консультування з питань оподаткування, виявлення та мінімізація можливих ризиків пов’язаних з продажем проблемних активів аграрного холдингу, супроводження угод щодо продажу цих проблемних активів.

Детальніше

Проведення юридичного аудиту єдиного майнового комплексу та окремих об’єктів нерухомості для чеського банку, з метою виявлення ризиків передачі зазначених об’єктів нерухомості в іпотеку, як забезпечення по кредитному договору. Підготовка та супровід укладання іпотечного договору.

Детальніше

Представлення інтересів французького іноземного інвестора (орендаря) при укладанні договорів оренди комерційної нерухомості. Ведення переговорів з орендодавцем, підготовка договорів оренди та супровідних документів.

Детальніше

Консультування компанії забудовника щодо придбання земельних ділянок з подальшою зміною їх цільового призначення на землі житлової та громадської забудови з метою зведення на них житлового комплексу. Виявлення та розробка шляхів мінімізації можливих ризиків операції купівлі-продажу та подальшої зміни цільового призначення.

Детальніше

Консультування іноземної кредитної страхової компанії щодо можливих варіантів звернення стягнення на єдиний майновий комплекс, що належить українському боржнику. Аналіз податкових наслідків операції та впливу валютного регулювання на можливість отримання нерезидентом коштів за результатами її здійснення.

Детальніше

Розробка, супровід укладення та узгодження умов EPC контракту з іноземним контрагентом з метою реалізації інвестиційного проекту з будівництва електростанції.

Детальніше

Судове оскарження податкових повідомлень - рішень, винесений великому платнику податків на суму понад 70 млн. грн., через порушення касової дисципліни, порядку сплати податку на репатріацію, продажу товарів нижче собівартості та нереальності маркетингових послуг. В результаті успішної стратегії захисту більша частина санкцій були скасовані судом

Детальніше

Захист інтересів імпортера хімічних добрив при неправомірному затягуванні митними органами митного оформлення товару, проведення експертизи зразків продукції, яка ввозилася до України. Підготовка скарг на посадових осіб митних органів до компетентних державних органів щодо порушення прав декларанта

Детальніше

Консультування чеського банку щодо податкових наслідків при зверненні стягнення на заставлене нерухоме майно шляхом набуття його у власність, продажу третій особі, продажу на аукціоні.

Детальніше

Консультування провідного постачальника електродіодних екранів щодо визначення митної вартості товару. Судове оскарження рішення митних органів щодо коригування митної вартості товару у зв’язку із незаконним включенням до її складу вартості страхування товару та послуг експедиції.

Детальніше

Адміністративне та судове оскарження податкових повідомлень-рішень, винесених лідеру на ринку алкогольних напоїв у зв’язку із порушенням строків розрахунків при експортно - імпортних операціях, шляхом проведення заліку зустрічних вимог. Підготовка скарги до бізнес омбудсмена.

Детальніше

Надання юридичної допомоги при неправомірному невідшкодування фермерському господарству ПДВ на суму понад 50 млн. гривень. Підготовка скарги до офісу бізнес омбудсмена та подальша комунікація із податковою під час розгляду скарги.

Детальніше

Консультування щодо можливих механізмів зменшення суми валютної виручки, отриманої провідною компанією сектору рілейл за товар неналежної якості, поставлений за зовнішньоекономічним договором резиденту Республіки Білорусь. Визначення шляхів уникнення негативних валютних наслідків.

Детальніше

Консультування експортера аграрної продукції з питань призупинення строків нарахування пені за прострочення повернення в Україну суми валютної виручки за зовнішньоекономічним договором поставки товарів до Республіки Польща.

Детальніше

Позасудове врегулювання спору, що виник між українським покупцем та постачальником-резидентом Турецької Республіки з питань поставки неякісного товару у пошкоджених контейнерах.

Детальніше

Альтернативне досудове вирішення спору між українським виробником агропродукції та покупцем – резидентом Республіки Єгипет щодо процедури визначення якості поставленого товару, що включала погодження сторонами експертної організації та лабораторії у третій країні та для отримання належних доказів якості поставленого товару.

Детальніше

Консультування та належне документальне оформлення реімпорту товарів, що були вивезені з території України до Словацької Республіки.

Детальніше

Захист інтересів іноземного банку в серії судових спорів в адміністративних і господарських судах України щодо оскарження дій боржника, спрямованих на відчуження іпотечного майна загальною вартістю понад 20 млн. євро., супровід процедури виконання судових рішень та проведення звернення стягнення на предмет іпотеки.

Детальніше
Публікації
20 06

Методичні рекомендації з оподаткування адвокатської діяльності

Детальніше