This version of the page http://zolota-pidkova.org.ua/kurort-polyana.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-02. The original page over time could change.
Курорт Поляна

Котеджі Золотої Підкови























Альтанки Золотої Підкови


















Наша адреса:

Закарпатська область,
Ужгородський район,
с. Андріївка,

+38(050) 546-53-10
zolota-pidkovka@ukr.net
Схема местонахождения



База Золота Підкова:




Наші партнёри:





online analytics








 

Курорт Поляна

 

Поляна - бальнеологічний курорт, на котрому функціонують два санаторії - «Сонячне Закарпаття» та «Поляна». Перший з них упродовж десятків років був базовим гастроентерологічним сана­торієм для об'єднання «Закарпаткурорт». Щодо «Поляни», то це найстаріший із діючих санаторіїв області, вік якого перевищує 130 років.
«Сонячне Закарпаття» (перша назва - «імені 40-річчя КП(б)У») функціонує з 25 лютого 1965 р. спочатку на 260 ліжок, а після рекон­струкцій в 1973 і 1977 рр. кількість місць доведена до 550. В 1989 р. вступив до ладу третій спальний корпус на 100 ліжок. Але упродовж 90-х років і на початку XXI сторіччя кількість місць в санаторії почала зменшуватися за рахунок покращання рівня комфортності. З 1994 р. розпочато реконструкцію першого спального корпусу, в 1998 р. - другого. Практично реконструкцію закінчено. Вже в XXI ст. на території санаторію з'явилися нові спальні корпуси. Але будує їх не ЗАТ «Укрпрофоздоровниця», а інші організації, пред­ставники котрих оцінили рекреаційні можливості курорту. Прове­дено капітальний ремонт в санаторії «Поляна», а один з корпусів суттєво реконструюється - над двома поверхами надбудовано ще один [3, с.5-6].
Багато рекреантів оздоровлювалися на курорті Поляна не один, а багато разів. В «Сонячному Закарпатті», наприклад, більше поло­вини рекреантів вже поправляли здоров'я в цьому санаторії. Багато таких і в «Поляні».
Санаторії розташовані на висоті 340 м вище рівня моря між Полонинським і Вулканічним (Вігорлат-Гутинським) хребтами Карпат.
Колі засоби інформації повідомляють про стихійні лиха, біль­шість лн цей помилково вважає, що це стосується всієї області. Це не так. Навіть при повенях в 1998 і 2001 рр. спальні корпуси санаторіїв були в повній безпеці, бо вони розташовані на верхніх ярусах немалої території оздоровниць, куди навіть при катастро­фічних катаклізмах повеневі води не можуть досягти.
На відміну від санаторіїв, котрі виникали стихійно безпо­середньо в місцях витоку на поверхню джерел мінеральної води, для будівництва «Сонячного Закарпаття» місце підбирали ретельно, тому оздоровниця розташована майже ідеально. Збудовано санаторій на північно-східних схилах Вулканічного хребта, на правому березі річки Велика Пиня, в урочищі Тихий. Це дійсно спокійне й тихе місце, облюбоване в свій час австрійським графом Шенборном-Бухгеймом для мисливського будинку. Відстань від санаторію до центру села Поляна - 1,7 км, до найближчих сільських будинків близько 0,5 км, до річки та автодороги Свалява-Перечин-Ужгород 300-400 м. По цій дорозі їздять автобуси із Сваляви до Ужгорода, Перечина, сіл Оленьово, Родникова Гута, Порошкове. Відстань від санаторію до районного центру і залізничної станції Свалява 11 км, до Мукачева - 36, до Ужгороду - 75, до Львова - 198, до Києва -близько 750 км. Через Поляну проходить стара автодорога Мукачево-Львів, але міжобласні автобуси та транзитні вантажні перевезення здійснюються новою дорогою поблизу Сваляви. Завдяки цьому Поляна стала тихішою, екологічно чистішою і повністю відповідає терміну курорт. До речі, статус курорту Поляні надано Постановою Ради Міністрів Української РСР № 490 від 12 жовтня 1982р.
Щодо санаторію «Поляна», то він розташований майже в центрі села, над родовищем мінеральної води «Поляна купель», на лівому березі річки Мала Пиня, поблизу зупинки автобусів, котрі їздять із Сваляви до Воловця та інших населених пунктів цього району.
Санаторії спеціалізовані для лікування хворих з хронічними захворюваннями органів травлення. Формально перелік захво­рювань такий же, як і для інших гастроентерологічних оздоровниць, але є деякі особливості. В офіційному переліку захворювань вказано, що приймаються хворі поза фазою загострення. У «Сонячному Закарпатті» та в «Поляні» без застосування медикаментів ефективно лікуються хворі на виразкову хворобу шлунку, дванадцятипалої кишки, ерозивні гастрити (дуоденіти) при наявності виразок, ерозій, якщо відсутні виразний больовий синдром і ускладнення, що вимагають хірургічного втручання.
Хірурги радять якнайскорішу санаторну реабілітацію після операцій з приводу гастроентерологічних захворювань - резекції шлунку, ушивання перфоративної виразки, ваготомії, холецистек-томії. Досвід курортологів підтверджує доцільність таких реко­мендацій. Тому вказані в офіційних показах терміни, коли дозво­ляється їхати на курорт після оперативних втручань, не можуть вважатися догмою. При задовільному загальному стані хворий може приїжджати й скоріше.
Якщо хворий має підвищений артеріальний тиск крові (вище І ст.) або схильність до гіпертонічних кризів, вони повинні бути обе­режними, регулярно приймати гіпотензивні препарати, уникати алкогольних, харчових, кавових «зигзагів», бо в більшості з них при систематичному або й епізодичному, але надмірному вживанні міне­ральної води тиск ще більше підвищується і це заважає провести повноцінне лікування.
Хоч «Сонячне Закарпаття» й «Поляна» - санаторії для дорослих, лікарі мають досвід оздоровлення дітей та підлітків, в тому числі й тих, котрі проживають на територіях, забруднених радіонуклідами після аварії на Чорнобильській атомній електростанції.

 



Додаткова корисна інформація:
+ ціни
+
схема розташування інфраструктури на території бази
+
контакти для уточнення деталей Вашого відпочинку

 



Солочин Серебряный Водограй Поляна Трансфер в Буковель Крыжма Оренда квартир Ханой Вьетнам Эрго рюкзак Сок - энергия природы Рюкзак туристический Пешие походы в горы Барбершоп Курсы английского языка Курсы английского Вывоз строймусора Сварочные работы Розничная торговля







ФОТО ЦІНИ КОНТАКТИ КОТЕДЖІ





Відпочинок у Карпатах у Золотій Підкові Альтанки туристичної бази Золота Підкова Ресторан туристичної бази Золота Підкова Дозвілля туристичної бази Золота Підкова Ціни туристичної бази Золота Підкова Контакти туристичної бази Золота Підкова Котеджі туристичної бази Золота Підкова