This version of the page http://odz.gov.ua/cargo/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-02. The original page over time could change.
Вантажні перевезення :: Регіональна філія "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця"

Вантажні перевезення

Наявність вільних порожніх вагонів

Шановні вантажовласники та експедитори! З метою підвищення рівня якості обслуговування користувачів послугами залізничного транспорту просимо Вас відповісти на запитання анкети маркетингових досліджень.



Інформація по укладанню Договорів про організацію перевезень вантажів
і проведення розрахунків за перевезення та надані залізничним транспортом послуги

На теперішній час ПАТ «Укрзалізниця» проводиться робота по укладанню договорів про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізничним транспортом послуги через філію «Єдиний розрахунковий центр залізничних перевезень» (далі – Єдині договори) і переходу на обслуговування користувачів залізничних послуг лише за Єдиними договорами з припиненням дії Договорів про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізничним транспортом послуги, укладених з користувачами залізничних послуг регіональними філіями (далі - Договори регіональних філій) і переведенням залишків цих коштів на особові рахунки платників, що відкриті за Єдиними договорами.

Також проводиться робота щодо укладення додаткових угод до Договорів регіональних філій про зміну діючих банківських реквізитів на банківські реквізити філії «Єдиний розрахунковий центр залізничних перевезень» (далі філія «ЄРЦ») та проведення розрахунків за цими договорами виключно у безготівковій формі.

Для укладання Єдиного договору користувачу залізничних послуг необхідно звернутися до Центру Транспортної Логістики (http://uz-cargo.com/), або регіональної філії «Одеська залізниця». Контактні дані відповідальних працівників регіональної філії "Одеська залізниця", що забезпечують ведення договірної роботи по Єдиних договорах: (048) 727-43-53, (048) 727-37-20. (048) 727-35-03. Після укладання Єдиного договору користувач залізничних послуг може працювати в межах ПАТ «Укрзалізниця» (по всім регіональним філіям). Уклавши Єдиний договір, необхідно припинити дію Договору регіональної філії через втрату його необхідності. Для чого складається та підписується додаткова угода до Договору з регіональною філією, у якій зазначається, що з дати, зазначеної у цій угоді, дія Договору регіональної філії припиняється, а невикористана частина раніше отриманої за цим договором попередньої оплати зараховується на дату припинення дії Договору регіональної філії в якості оплати послуг на особовий рахунок за укладеним цим користувачем Єдиним договором, реквізити якого зазначаються в цій додатковій угоді.

З дати припинення дії Договору регіональної філії, визначеної у додатковій угоді, припиняється оформлення перевізних документів по залізничних кодах, відкритих за Договором регіональної філії.

31.08.2017 закритий рахунок регіональної філії «Одеська залізниця». Для продовження роботи по діючим Договорам регіональних філій, укладається з користувачами залізничних послуг Додаткова угода, в якій зазначаються нові банківські реквізити філії ЄРЦ та передбачається, що розрахунки за цим Договором від імені «Виконавця» проводяться безготівково через філію ЄРЦ. Після чого користувач залізничних послуг продовжує працювати в межах регіональної філії, як і раніше. Слід зазначити, що всім користувачам залізничних послуг, які вказали у Договорах регіональної філії вірні електронні адреси, направлено проформи додаткових угод з новими платіжними реквізитами.

Для припинення дії Договору регіональної філії або підписання додаткової угоди до Договору регіональної філії користувачу залізничних послуг необхідно звернутися до дирекції залізничних перевезень, де підписувався Договір регіональної філії, за наступними контактами:


по Одеській дирекції залізничних перевезень

Начальник комерційного відділу: Котєлін Володимир Олександрович, тел. (048) 727-31-00

Заступник начальника комерційного відділу: Соболевський Богдан Якович, тел. (048) 727-31-02

Інженер – технолог І категорії комерційного відділу: Правосудова Ольга Вікторівна, тел. (048) 727-15-75

Адреса: 65012, Одеська обл., м. Одеса, вул. Пантелеймонівська, буд. 17, Одеська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.206

Адреса електронної пошти:


по Шевченківській дирекції залізничних перевезень

Начальник комерційного відділу: Сінічкін Євген Олександрович, тел. (047-33) 5-31-00

Заступник начальника комерційного відділу: Бирюкова Олена Миколаївна, тел. (047-33) 5-28-34

Інженер – технолог І категорії комерційного відділу: Манько Лариса Іванівна, тел. (047-33) 5-32-04

Адреса: 20705, Черкаська область, м. Сміла, вул. Ю. Коробейника, 3, Шевченківська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.№9

Адреса електронної пошти:


по Знам’янській дирекції залізничних перевезень

Начальник комерційного відділу: Самойленко Олександр Валерійович, тел. (05233) 6-31-00

Заступник начальника комерційного відділу: Подвіженко Сергій Володимирович, тел. (05233) 6-31-01

Інженер з умов перевезень комерційного відділу: Карлюга Віра Олексіївна, тел. (05233) 6-29-13, 6-32-46

Адреса: 27400, Кіровоградська обл., м. Знам’янка, вул. Грушевського, 10, Знам’янська дирекція залізничних перевезень, комерційний відділ, кім.406

Адреса електронної пошти:


по Херсонській дирекції залізничних перевезень

Начальник комерційного відділу: Залізняк Іван Володимирович, тел. (0552) 48-31-00

Заступник начальника комерційного відділу: Страшко Євген Станіславович, тел. (0552) 48-31-01

Інспектор комерційного відділу: Комова Катерина Германівна, тел. (0552) 48-24-87, 48-33-79

Адреса: 73026, м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 17, каб. 105

Адреса електронної пошти:

Інженер ІІ категорії комерційного відділу: Кривошапко Олена Олександрівна, тел. (0552) 48-20-00

Адреса: 73026, м. Херсон, вул. Залізнична, буд. 17, каб. 103

Адреса електронної пошти:


Також отримати консультацію по цьому питанню можна у начальника відділу організації комерційної роботи та умов перевезення служби комерційної роботи та маркетингу регіональної філії – Резнюк Юлії Олександрівни, контактний телефон (048) 727-46-20, e-mail: .


Документи по укладанню Єдиного договору про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізничним транспортом послуги


Порядок одержання інформаційних послуг ЕЦП підписувачами АЦСК Укрзалізниці


Згідно розпорядження Укрзалізниці від 13.11.2014 №ЦЗ-1-8/2217 необхідна інформація щодо спрощеної процедури укладання договорів про надання послуг з організації перевезень вантажів у вагонах власності державних вагонних компаній між Вантажовласником, УТЛЦ та вагонними компаніями, яка знаходиться на сайті УТЛЦ. Також на цьому сайті знаходяться проекти договорів.

Вантажовласник самостійно має можливість роздрукувати проект договору, відповідно до необхідного йому виду рухомого складу, оформити договір у двох примірниках належним чином зі свого боку та з пакетом необхідних документів направляти на адресу: м.Київ, 03150, вул. Предславинська, буд.28, УТЛЦ або через відповідальних працівників дирекцій залізничних перевезень, прізвища, посади та контактні телефони яких оголошені на цьому сайті.

Надання консультацій Вантажовласникам та інформації з будь-яких питань щодо укладання Договорів УТЛЦ звертатись безпосередньо до Контакт-центру за телефонами: (044) 222-02-12, 5-22-22 (залізничний).


Відповідно до розпорядження від 25.11.2014 №ЦЗМ-12/2800 з метою спрощення організації перевезення вантажів для вантажовідправників, які працюють на станціях на місцях загального користування та не мають укладених із залізницями договорів про організацію перевезень вантажів і проведення розрахунків за перевезення та надані залізницею послуги, оголошений Порядок здійснення разових перевезень вантажів за окремими замовленнями разових клієнтів на умовах проведення оплати за перевезення, як готівкою, так безготівково на р/р залізниці, а саме: № 26036300012095 в Одеській Філії АТ “Ощадбанка”, МФО 328845; ЄДРПОУ 01071315; Податкові реквізити: ідентифікаційний код № 010713115014; Свідоцтво №40370948, адреса: 65039 вул. Середньофонтанська, 23, м. Одеса тел. 727-08-90, 727-08-95, з обов’язковим зазначенням у платіжному дорученні присвоєного дирекцією унікального цифрового коду особового рахунку разового клієнта. Більш детальну інформацію можна отримати через відповідальних працівників дирекцій залізничних перевезень, прізвища, посади та контактні телефони яких оголошені вище.


Організація комерційної роботи та умов перевезень

Якщо виникає необхідність отримати роз’яснення чи консультації з комерційної роботи ви маєте можливість звернутися до фахівців служби комерційної роботи та маркетингу Одеської залізниці на електронну адресу або за телефонами з наступними питаннями щодо:

  • допуску до роботи з небезпечними вантажами, проведення іспитів на перевірку знань Правил перевезення вантажів у тому числі небезпечних, Правил розміщення та кріплення вантажів у вагонах і контейнерах у представників вантажовідправників, видача посвідчень про здачу іспитів, погодження та затвердження МТУ, НТУ, ескізів відповідно вимог «Порядку розроблення технічної документації щодо розміщення і кріплення вантажів у вагонах і контейнерах, які перевозяться залізничним транспортом» та інші роз’яснення можна отримати у начальника контрольно-ревізійного відділу – Вишнякової Оксани Миколаївни, контактний телефон (048) 727-30–15;
  • умов перевезень, переадресування вантажів та вартості перевезення можна отримати у начальника відділу організації комерційної роботи та умов перевезення – Резнюк Юлії Олександрівни, контактний телефон (048) 727-46-20, e-mail: .

Замовлення вагонів і контейнерів для організації перевезень зі станцій Одеської залізниці вам буде зручно надати в електронному вигляді на адресу .


Правила перевезень вантажів

Перевезення вантажів залізницею здійснюються на підставі договорів про організацію перевезень за місячними планами, за пред'явленням, за окремими замовленнями відправників (вантажовласників або за їх дорученням - експедиторських організацій).

Одноразове перевезення може здійснюватися також за окремим замовленням без укладення договору на умовах, погоджених залізницею і відправником.

У разі систематичного здійснення перевезень вантажів між залізницею та відправником укладається договір про організацію перевезень вантажів, який заповнюється за формою та надається в 3-х екземплярах у відділ планування Одеської залізниці на внутрішні перевезення за 13 днів до початку плануємого місяця, на експортні - за 15 днів.

У разі виникнення потреби у перевезенні понад плану відправник за 3 дні до дня навантаження надає замовлення дирекції відправлення, а на перевезення експортного вантажу надсилає заяву до Укрзалізниці та залізниці відправлення безпосередньо або через начальника станції.

Перевезення здійснюються за замовленням відправників, без обмеження планових перевезень, за умови платоспроможності відправника.


Перелік послуг, які надає залізниця

  • Планування вантажних перевезень, умови надання рухомого складу для перевезень вантажів. Тел. (048) 727-46-13
  • Оформлення переадресування вантажів. Тел. (048) 727-46-20
  • Перелік осіб, наділених правом надання дозволу на переадресування вантажів
  • Розроблення на прохання відправників креслень, схем та виконання розрахунків навантаження й кріплення вантажів. Тел. (048) 727-46-20
  • Подавання й забирання вагонів та контейнерів для навантаження або вивантаження на станції, які не відкриті для вантажних операцій. Тел. (048) 727-43-53
  • Зважування і перевірка на прохання одержувачів, відправників маси вантажів при прийомі, видачі і перевантаженні у випадках, не передбачених Правилами перевезень. Тел. (048) 727-46-20
  • Пломбування вагонів і контейнерів при їх завантаженні силами відправників, а також при перевантаженні імпортних вантажів на прикордонних станціях. Тел. (048)727-46-20
  • Супровід вантажів службою воєнізованої охорони. Тел. (048) 727-46-20, 727-23-17
  • Надання вантажно-розвантаженої техніки для виконання робіт в місцях загального користування. Тел. (048)727-46-29, 727-46-18
  • Оформлення документів на перевезення експортно-імпортних вантажів. Тел. (048) 727-49-00
  • Надання додаткової інформації про правила і умови перевезення вантажів, оформлення перевізних документів, про розмір плати за перевезення і додаткові послуги, про правила розрахунків із залізницею та станціями при невиконанні умов угоди. Тел. (048)727-46-20

Перелік послуг, які надає Одеська механізована дистанція
навантажувально-розвантажувальних робіт
  • навантажувально-розвантажувальні роботи;
  • перевезення вантажів автотранспортом;
  • транспортно-експедиційні послуги, послуги по розрахункам з ТехПД;
  • реалізація запірно - пломбувальних пристроїв (з нанесенням тексту на пломбі-шайбі);
  • обслуговування засобів ваговимірювальної техніки;
  • зберігання вантажу в критих складах;
  • надання майданчиків для складування вантажу (з умов навантажувально-розвантажувальних робіт)

(м. Одеса, вул. Заньковецької, 19
тел.(048) 727-52-60, 727-22-63, 727 -60-16, факс 727-22-74).


Філії, які надають послуги по Одеській залізниці *:

- місто Одеса (Одеська область).
Адреса: м. Одеса, вул. Заньковецької, 19
тел. (048) 727-52-60, 727-22-63.
- місто Херсон (Херсонська область).
Адреса: м. Херсон, вул. Привокзальна, 11-а
тел. (0552)48-22-60, 48-23-57, 48-22-62, факс 48-23-06. Моб.тел. 095 -2627382.
- місто Миколаїв (Миколаївська область).
Адреса: м. Миколаїв, вул. Херсонське шосе, 100-ж,
тел. (0512) 49-50-19, 49-54-04. Моб.тел. 095 -2627382.
- місто Сміла (станції: імені Тараса Шевченка, Корсунь, Сміла, Звенигородка, Фундукліївка, Черкаси, Новомиргород).
Адреса: м. Сміла, пров. Московський, 1
тел. (04733)5-22-61, 5-25-03, 5-24-80,
факс 5-22-63, 5-22-68. Моб.тел. 095-2627381.
- місто Гайворон (станції: Гайворон, Голованівськ, Джулинка, Христинівка, Умань).
Адреса: м. Гайворон, вул. Пісочна 1
тел. (05254) 5-08-21, 4-22-60 факс 2-14-21 Моб.тел. 067-5184876.

* Більш детальна інформація.