This version of the page http://odz.gov.ua/?news=57 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-02. The original page over time could change.
Регіональна філія "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця"
01.02.2011р.

Одеські залізничники підбили підсумки виконання заходів Програми енергозбереження

Одеські залізничники підбили підсумки виконання заходів Програми енергозбереження. Серед заходів, що допомагають економити паливно-енергетичні ресурси на залізниці, виділяють впровадження енергозберігаючих технологій та нового енергоекономного обладнання, удосконалення обліку та контролю за витратами енергоресурсів, забезпечення раціонального використання експлуатаційного парку тепловозів та зниження витрат котельно-пічного палива.
В результаті проведених заходів на Одеській залізниці вдалося досягти економії 861 тонни дизельного палива (114,9% до плану), 2819 тис. кВт електроенергії (322,8% до плану) та 677,6 топливно-умовного палива (103,5% до плану). Всього вартість зекономлених паливно-енергетичних ресурсів становить 14 млн 738,6 тис. грн.
Одним із дієвих заходів удосконалення обліку та контролю за витратами енергоресурсів є впровадження електронної системи «БІС-Р», що допомагає контролювати та зменшувати витрати дизельного палива на маневрових тепловозах ЧМЕ-3. Розшифровка інформації, зафіксованої «БІС-Р», дає змогу виявити несанкціонований відбір палива. Крім того, система фіксує час і об’єм заправок, визначає загальний час простою тепловоза та роботи в режимі холостого ходу. Завдяки встановленню такої системи в 2009 році в 14 локомотивах Одеської залізниці за 2010 рік вдалося зекономити палива на суму 883 тис. грн.
Прес-служба Одеської залізниці