This version of the page http://odz.gov.ua/?news=1272 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-10-01. The original page over time could change.
Регіональна філія "Одеська залізниця" ПАТ "Укрзалізниця"
08.06.2017р.

Вагонне депо Херсон відзначило 50-річний ювілей

Наймолодше вагонне депо Одеської магістралі нещодавно відсвяткувало 50-річний ювілей. На сьогоднішній день це потужний виробничий підрозділ служби вагонного господарства, де працює майже півтисячі залізничників. До складу вагонного депо Херсон входять: пункти технічного обслуговування на станціях Херсон, Миколаїв, Каховка, Снігурівка; пункти підготовки вагонів під навантаження на станції Миколаїв-Вантажний, пункти технічного обслуговування вагонів з відчепленням на станціях Херсон, Снігурівка, Каховка, Миколаїв.

Протягом 2017 року у експлуатаційно-ремонтному вагонному депо Херсон регіональної філії  «Одеська залізниця» відремонтовано плановими ремонтами 734  вантажних вагони, (+7 або 101 % до минулого року та + 17 до планового завдання або 102%), зокрема деповським ремонтом 640  вагонів: 46 універсальних критих, 148 піввагонів, 416 зерновозів, 30 цистерн та капітальним ремонтом 94 вагони:  42 піввагони  та  52 зерновози. Поточним ремонтом було відремонтовано 4 тис. 902 вагони, що більше показника минулого року на 76 вагонів.

Головною цінністю депо є його трудовий колектив. Також керівництво дбає про ветеранів праці та війни. За високі досягнення в роботі колектив депо неодноразово ставав переможцем у галузевих змаганнях.  Оглядачі вагонів херсонського депо неодноразово посідали перші місця на дорожніх та міжзалізничних оглядах-конкурсах професійної майстерності.

За словами начальника служби вагонного господарства регіональної філії «Одеська залізниця» ПАТ УЗ Анатолія Драника, робота згуртованого колективу депо  спрямована на забезпечення  чіткого ритму роботи, безпеку руху поїздів, ощадливе використання енергоресурсів та виконання поставлених керівництвом планів і задач.

 

*Історична довідка

Вагонне депо Херсон було організовано на базі локомотивного депо для технічного обслуговування і деповського ремонту вантажних вагонів та їх складових частин, а також підготовки вагонів і цистерн під навантаження.

Початкова річна програма становила ремонт лише 1 тис. 540 вантажних  вагонів. У 1971 році цю програму довели до 2 тис. 500 вагонів, адже розвивалася ремонтна і соціально-культурна база депо.

Протягом усієї історії свого розвитку вагонне депо рухалося шляхом широкомасштабної модернізації, оновлення технічних засобів, нарощення виробничої потужності та освоєння передових технологій ремонту, яке зараз забезпечує повний цикл деповського ремонту вагонів та їх технічного оснащення.

Прес-центр регіональної філії «Одеська залізниця»