This version of the page http://www.0342.ua/news/1624368 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-29. The original page over time could change.
В місті не з'являтимуться нові МАФи вздовж головних транспортних магістралей - 0342.ua
Івано-Франківськ
+13 °С Ясно, без опадів
Детальніше
Увійти Реєстрація

В місті не з'являтимуться нові МАФи вздовж головних транспортних магістралей

Таке рішення було прийнято виконавчим комітетом міста та департаментом архітектури та містобудування. Сьогодні, 19 квітня, відбулося громадське обговорення даного проекту рішення, яке буде винесене на розгляд наступної сесії міської ради.

Було вирішено зупинити розташування нових тимчасових споруд в межах першої торгової зони та в межах червоних ліній вулиць: Євгена Коновальця, Симона Петлюри, Сорохтея, О.Довженка, В.Чорновола, О.Дорошенка, Гетьмана Мазепи, Короля Данила, Довгої, Тичини, Бельведерської, Флотської, Пулюя, Горбачевського, Пасічної, Федьковича, Тролейбусної, Хіміків, Галицької, Юліана Целевича, Степана Бандери, Незалежності, Надрічної, Вовчинецької, Івасюка, Миколайчука, В.Симоненка, 24 Серпня, Івана Павла ІІ, Гната Хоткевича, набережної ім. В.Стефаника, Юності, бульварів Північного та Південного.

Департаментом містобудування, архітектури та культурної спадщини міської ради проведено інвентаризацію тимчасових споруд, які розміщені на території міста, та відображено в аналітичній схемі. Аналіз інформації показує, що більшість тимчасових споруд не відповідає сучасним вимогам до зовнішнього вигляду, місця розташування та умов здійснення підприємницької діяльності.

Відповідно до Реєстру тимчасових споруд, на підставі дозвільної документації в місті функціонує 456 тимчасових споруд, з власниками яких укладено договори на тимчасове користування окремими елементами благоустрою.

Однак, є значна кількість самовільно встановлених ТС та підприємців, які мають наміри вести діяльність в ТС. За 2016 рік на адресу Департаменту звернулося біля 60 суб’єктів господарювання, які зверталися з проханням надання дозволів на розташування ТС. Крім цього, пропоновані місця розташування це — історична частина міста, зупинки громадського автотранспорту, місця на перетині значних пішохідних потоків.

«На адресу департаменту надходить багато звернень від підприємців з метою отримання дозволу на встановлення нових тимчасових споруд. Підприємцям цікаві, в першу чергу, перехрестя великих транспортних магістралей... Через це наше місто стає схожим на міні-базарчики… Це псує зовнішній вигляд нашого міста та не сприймається містянами і гостями міста... У Франківську вже достатньо торгових споруд на зупинках, тому ми зупиняємо видачу дозволів на цих територіях», — пояснює Світлана Лосюк, заступниця директора департаменту містобудування

Проте вона наголосила, що департамент не зупиняє видачу дозволів на встановлення МАФів на прибудинкових територіях, бо це доцільно.

Також до тимчасових споруд, що же встановлені, також немає ніяких претензій, вони стоятимуть та не підлягатимуть демонтажу.

До теми: Загадковий зупинковий комплекс на Довженка: можливо дозвіл є, проте хто і коли його видав — невідомо. ФОТО

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
49 переглядів у вересні
Я рекомендую

Відгуки та коментарі

Авторизуватись або Написати коментар анонімно
Скасувати
У Франківську анонсують марш за права тварин
20:00, Сьогодні
А судді хто? Що декларують судді Івано-Франківського міського суду
19:26, Сьогодні
Прикарпатці про новий освітянський закон
18:40, Сьогодні
Президент Порошенко: підсумки прикарпатського дня. ФОТО
17:57, Сьогодні
В Івано-Франківську презентували книгу на дуже непросту тему. ФОТО
16:50, Сьогодні
Франківські студенти зустрілися з українськими та польськими поетами. ФОТО
16:10, Сьогодні
На Прикарпатті триває операція "Зброя і вибухівка". ФОТО
15:30, Сьогодні
Президентське відкриття №2: запрацював завод. ФОТО
14:50, Сьогодні
Жертвою інтимної наруги у Франківську стала 3-річна дитина
14:20, Сьогодні
Ще новини
Оголошення
менеджер
17.09.17
Робота для студентів
19.09.17
Охоронець в ніч
23.09.17
Покоївки на роботу в Карпати (Буковель)
26.09.17
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати
Підприємства Івано-Франківська
Anabel Arto
+380 (99) 0793339
Travel Start, туристична фірма, Івано-Франківськ
+380 (50) 950-28-88, +380 (98) 950-28-88
Грибова хата, ресторація в Буковелі
+380(67)208-68-28, +380(67)208-68-78
Додати підприємство