This version of the page http://www.0342.ua/news/1432586 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-29. The original page over time could change.
Мешканці смт Брошнів-Осада погрожують перекрити трасу міжнародного значення, якщо в них закриють єдину лікарню - 0342.ua
Івано-Франківськ
+13 °С Ясно, без опадів
Детальніше
Увійти Реєстрація

Мешканці смт Брошнів-Осада погрожують перекрити трасу міжнародного значення, якщо в них закриють єдину лікарню

Сьогодні, 7 листопада, у селищі міського типу Брошнів-Осада мешканці відстоювали свою єдину в населеному пункті лікарню і скаржилися на онкозахворювання. Їх скарги вислухали представниками Рожнятівської районної державної адміністрації.

Серед селян уже давно ширяться чутки, що єдину лікарню в смт Брошнів-Осада, яка обслуговує відразу 3 селища, хочуть закрити через нерентабельність. Якщо це трапиться, за медичною допомогою їм доведеться їздити майже за 12 кілометрів, аж до Рожнятева.
Довідка: населення смт Брошнів-Осада складає 5 760 чоловік.

Мешканці дізналися, що до лікарні збирається прибути виїзна комісія, яка їде саме з вищезазначеною метою. Це викликало хвилю обурення і протестів з боку громадськості, вони звернулися по допомогу до ЗМІ.

«Ми вже втретє прийшли до лікарні з протестом проти закриття лікарні і готові піти на радикальні дії задля того, щоб зберегти нашу лікарню. Ми навіть готові перекрити міжнародну трасу» — розповіла кореспонденту 0342.ua пані Марія, одна із активісток. 

Як розповідають місцеві, раніше лікарня мала більшу кількість працівників та навіть свій пологовий будинок. Але за часів Незалежності її штат постійно скорочувався. Наразі ситуація плачевна: залишилась лише одна машина швидкої допомоги, яка обслуговує відразу три населені пункти.

Попри побоювання місцевих, представники влади намагалися їх заспокоїти, запевнивши, що вони приїхали не для того, щоб закрити лікарню, а з позачерговою перевіркою, задля надання практичної допомоги.

У ході перевірки комісія повинна буде зібрати довідки про роботу лікарні від усіх медпрацівників даної установи і подати звіт до районної ради. До слова, громадські активісти Брошнева звернулися до комісії з проханням вказати у своєму звіті думку мешканців селища, яких повністю влаштовує робота лікарів та лікарні в цілому.

«Скорочувати кількість працівників та ліжко-місця немає сенсу, оскільки, в такому випадку, лікарня не зможе повноцінно функціонувати і її доведеться закрити» — заявив головний лікар Брошнівської районної лікарні Рибчак Олег Михайлович.

На обурення людей скороченням штату медперсоналу лікарні, члени комісії заявили, що це наслідок реформи медичних закладів та галузі в цілому, яка спрямована на покращення результативності роботи лікарів. Адже на даний момент у Рожнятівському районі дільничний терапевт обслуговує від 2,5 до 5 тисяч громадян, хоча в нормі це має бути до 1 тисячі. 

Також людей цікавила проблема екології і пов'язаної з цим ситуації загострення онкозахворювань, про що вони і поскаржилися комісії. У їх районі діє деревообробне підприємство ТзОВ "Кроно-Україна", що спалює залишки деревини, які виникають у процесі виробництва ДСП-продукції та викидає в атмосферу дим. Селяни стверджують що через дію підприємства у районі збільшився рівень захворювань на рак і Рожнятівський район займає перше місце по онкології.

На запитання, чи справді в районі такий високий рівень захворювань на рак, як про це говорять місцеві, члени комісії відповіли, що «станом на сьогодні, рівень захворюваності на рак по всій Україні поволі зростає, але якщо брати статистику захворювань мешканців смт Брошнів-Осади за останні 5 років, то він є стабільним і не зростає».

«Однією з причин збільшення випадків виявлення даного захворювання по Україні може бути науково-технічний стрибок в галузі медицини, що дозволило покращити спосіб виявлення раку на перших стадіях» — запевнив головний лікар Брошнівської міської лікарні Рибчак Олег. 

Такі відповіді трохи заспокоїли громаду села, в результаті чого люди розійшлися по домівках, але запевнили, що триматимуть ситуацію під контролем і не дадуть закрити єдину в селищі лікарню. А якщо чиновники все ж захочуть піти проти їх волі, то готові вдатися до радикальних дій і перекрити трасу міжнародного значення.

Автор
( 0 оцінок )
Актуальність
( 0 оцінок )
Викладення
( 0 оцінок )
796 переглядів у вересні
Я рекомендую

Відгуки та коментарі

Авторизуватись або Написати коментар анонімно
Скасувати
У Франківську очистять паркові озера. ФОТО
22:00, Сьогодні
У Франківську немає дітей до трьох років, які підлягають усиновленню. ВІДЕО
21:20, Сьогодні
Франківським медикам, підозрюваним у смерті породіллі, зачитали обвинувальний висновок. ВІДЕО
20:40, Сьогодні
У Франківську анонсують марш за права тварин
20:00, Сьогодні
А судді хто? Що декларують судді Івано-Франківського міського суду
19:26, Сьогодні
Прикарпатці про новий освітянський закон
18:40, Сьогодні
Президент Порошенко: підсумки прикарпатського дня. ФОТО
17:57, Сьогодні
В Івано-Франківську презентували книгу на дуже непросту тему. ФОТО
16:50, Сьогодні
Франківські студенти зустрілися з українськими та польськими поетами. ФОТО
16:10, Сьогодні
Ще новини
Оголошення
Щенки немецкой овчарки
15.09.17
драм фотобарабан xerox 013R00670 для xerox WorkCentre wc 5019 5021 5022 5024 гарного гатунку 980 грн
16.09.17
потрібні різноробочі
27.09.17
Двери распашные, раздвижные из стекла под заказ
27.09.17
Розмістити оголошення у цьому блоці Додати
Підприємства Івано-Франківська
Державне підприємство «Івано-Франківський комбінат хлібопродуктів»
+380 (50) 433-65-88, +380 (342) 58-61-31
Будівельна компанія «Тенко», Івано-Франківськ
+380(97)307-22-88, +380(95)307-22-88, +380(34)250-90-97
Салон оптики "EL OPTIC"
0993126236
Додати підприємство