This version of the page http://uainsur.com/our-news/53000/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-28. The original page over time could change.
ЛСОУ взяла участь в засіданні Цільової команди реформ
Головне
  • Hовини ЛСОУ
  • Новини страхування
  • Анонси
  • Огляд преси
  • Дні народження
  • Пам’ятка клієнта страхової компанії
  • Фоторепортаж
Відкрите страхування
  • Ризикове страхування
  • Страхування життя
Законодавство
  • Закони України
  • Кодекс етики в страховій діяльності
  • Фінмоніторинг
  • Перелік страхових компаній України, що здійснюють страхування подорожуючих до країн ЄС/Шенгенської зони

ЛСОУ взяла участь в засіданні Цільової команди реформ

15 лютого 2017 року в Національному банку України відбулось чергове засідання Цільової команди реформ. Серед питань порядку денного  розглядалось підвищення якості активів страхових компаній, подальші дії після стратегічної сесії ЦКР, а також реєстр проектів оновленої Комплексної програми розвитку фінансового сектору до 2020 р.

Відкрив засідання Михайло Відякін, директор департаменту стратегії та реформування Національного банку України.

Олександр Залєтов, Член Національної комісії, що здійснює державне регулювання в сфері ринків фінансових послуг, та Юлія Христолюбська,  директор департаменту страхового регулювання та нагляду Нацкомфінпослуг,  розповіли про поточний статус роботи над підвищенням якості активів страхових компаній, направлений на подальше очищення активів цього сегменту фінансового ринку.

Представники Нацкомфінпослуг нагадали, що в лютому минулого року було затверджено Положення про обов’язкові критерії та нормативи достатності, диверсифікованості та якості активів страховика. Цей розпорядчий акт набрав чинності в травні минулого року. Як результат цього процесу за три квартали 2016 р.: зменшилась частка сумнівних активів;  на 112,7% збільшився  обсяг активів, дозволених для представлення цінними паперами, емітентом яких є держава, і становив 5 млрд. грн. або 14,6% від загального обсягу активів; дохідність депозитів зросла на 25%, облігацій на 41%. На другому етапі планується підвищити  якість  активів страховиків в частині достатності капіталу.

Президент ЛСОУ Олександр Філонюк зазначив, що Національна комісія, що здійснює державне регулювання в сфері ринків фінансових послуг, провела велику роботу, і Ліга страхових організацій України підтримує цю ініціативу, але, з метою послідовного державного регулювання та забезпечення стабільності діяльності страховиків, виконання страховиками своїх зобов’язань пропонує встановити певний часовий період для приведення у відповідність активів, якими представлений власний капітал страховиків. У своєму виступі Президент ЛСОУ наголосив, що прийняття Закону України «Про страхування» необхідно незалежно від строків реалізації перерозподілу функцій регуляторів (проекту SPLIT). Також Олександр Філонюк нагадав присутнім, що підвищення якості активів страховиків має вже 15-річну історію, і питання капіталізації страховиків, а разом із ним питання захисту споживачів страхових послуг, мають бути нарешті вирішені.

Учасники засідання Цільової команди реформ розглянули питання розширення шляхів роботи з Парламентом, наголошуючи, що сьогодні має місце недостатня системна координація та регулярна комунікація, відсутній інституційний зв’язок з Парламентом та перегляд концепцій проектів законів після I читання.

У частині реалізації подальших дії після стратегічної сесії ЦКР учасники засідання погодилися, що першочергово необхідно формалізувати прийняття рішень на засіданнях, синхронізувати комунікації учасників Цільової команди реформ та розглянути можливість надання експертної оцінки ЦКР фінансовим законопроектам.

В засіданні Цільової команди реформ взяли участь представники Національного банку України, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку, Міністерства фінансів, представники депутатського корпусу та експертної спільноти. Серед учасників засідання — Михайло Довбенко, перший заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансової політики і банківської діяльності; Олександр Філонюк, Президент Ліги страхових організацій України; Ірина Денисова, директор департаменту інформаційної політики ЛСОУ; Олександр Бабенко, Генеральний директор Об’єднання «Ядерний Страховий Пул»; Юрій Іванько, Голова Правління Товариства актуаріїв та ін.