This version of the page http://moz.gov.ua/ua/portal/mtsr_medsocexam/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-28. The original page over time could change.
Медико-соціальна експертиза :: Актуальні питання :: Послуги та рекомендації :: МОЗ України
28 вересня 2017 року
Фармаконагляд Мобільний зв’язок та здоров’я людини Малюнки-попередження на упаковці тютюнових виробів
Сімейна медицина Відповіді фахівців Медико-санітарне забезпечення оздоровлення дітей
Вакцинопрофілактика Лікування за кордоном Медичне запезпечення у сфері безпеки дорожнього руху
Профілактика захворюваності Медико-соціальна експертиза Безкоштовне медичне обслуговування

Послуги та рекомендації :: Актуальні питання
Медико-соціальна експертиза


Інформація підготовлена на виконання рішення робочої групи з координації діяльності у забезпеченні лікування та реабілітації, у тому числі за кордоном, створеної відповідно до наказу МОЗ України від 06.03.2014 № 21-Адм.

Інформація МОЗ України
щодо надання медико-соціальної експертної допомоги постраждалим внаслідок масових акцій

Постраждалі внаслідок масових акцій, які пройшли або проходять лікування та реабілітацію і потребують медико-соціальної експертної допомоги повинні звернутися для оформлення документів у заклад охорони здоров'я.

Відповідно до законодавства, медико-соціальна експертна допомога медико-соціальними експертними комісіями надається за місцем проживання або за місцем лікування постраждалих на підставі медичних документів, які направляють лікарсько-консультативні комісії закладів охорони здоров'я.

У разі перебування постраждалих на Майдані, або у закладах охорони здоров'я м. Києва, місце проживання яких зареєстровано у інших регіонах України, для обстеження та оформлення необхідних медичних документів на комісію, вони можуть звернутися у Олександрівську клінічну лікарню міста Києва (вул. Шовковична, 39/1, тел. 2355061, голова ЛКК Белокурова Олена Миколаївна) або у Комунальне некомерційне підприємство "Консультативно-діагностичний центр Шевченківського району м. Києва (вул. Саксаганського, 100, тел. 2880088 голова ЛКК Базік Ірина Володимирівна).

Для проведення медико-соціальної експертизи документи будуть направлені у Центральну МСЕК м. Києва (вул. Тарасівська, 21/1, тел..2880683 головний лікар-головний експерт Павловська Руслана Олександрівна).


Деякі питання стосовно МСЕ

Питання: Якими медичними установами розглядається питання про встановлення інвалідності у повнолітніх та неповнолітніх осіб?

Відповідь: Відповідно до ст. 7 Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" інвалідність повнолітніх хворих встановлюється медико-соціальними експертними комісіями (далі - МСЕК), а неповнолітніх - лікарсько-консультативними комісіями лікувально-профілактичних закладів.

Питання: До якого віку встановлюється категорія "дитина-інвалід"?

Відповідь: Відповідно до ст. 7 Закону України "Про реабілітацію інвалідів в Україні" категорія "дитина-інвалід" встановлюється особам у віці до 18-ти років.

Питання: Порядок направлення для огляду хворого у МСЕК?

Відповідь: Порядок направлення для огляду хворих на МСЕК врегульований Положенням про порядок, умови та критерії встановлення інвалідності, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 3 грудня 2009 року №1317

Відповідно до зазначеного нормативного акту, особа, що звертається для встановлення інвалідності, направляється на медико-соціальну експертизу лікарсько-консультативною комісією лікувально-профілактичного закладу охорони здоров я за формою затвердженою МОЗ після проведення діагностичних, лікувальних і реабілітаційних заходів, що підтверджують стійке порушення функцій організму, обумовлене захворюваннями, наслідками травм або вродженими вадами, які спричиняють обмеження життєдіяльності особи.

Питання: Огляд хворих у МСЕК проводиться за місцем лікування чи проживання хворого?

Відповідь: Медико-соціальна експертиза осіб, які можуть з явитися на МСЕК проводиться за місцем їх проживання.

Медико-соціальна експертиза осіб, що звертаються для встановлення інвалідності, які за станом здоров я не можуть з явитися на засідання комісії, проводиться за місцем їх проживання, а також у стаціонарних відділеннях центрів соціального обслуговування, тимчасового проживання у закладах соціального захисту безпритульних громадян та центрах соціальної адаптації осіб звільнених з місць позбавлення волі, або в стаціонарі, де така особа перебуває на лікуванні.

Питання: З якого часу встановлюється інвалідність у разі визнання хворого інвалідом?

Відповідь: Датою встановлення інвалідності вважається день надходження до комісії документів, що підтверджують стійке порушення функцій організму, обумовлене захворюваннями, які спричиняють обмеження нормальної життєдіяльності

 Президент України  Верховна Рада України  Урядовий портал  Головна сторінка