Віталій Квітка

Автор:

Мир, якого не маємо?

мнения

21 Сентября, 13:16

Війни є прокляті матерями.Горацій

Скажемо "спасибі" своєму батькові!

мнения

17 Сентября, 17:21

"Жіночі" свята, День матері, 8 Березня тощо, не є календарна дивина. Це зрозуміло – жінка це наше все. І берегиня роду, і хоронителька домашнього затишку, і "та єдина, яка спроможна народити", і чимало іншого. Та хто тоді такий наш батько?

78 років зі Світовою війною в кишені

мнения

1 Сентября, 19:22

Світовий порядок має певні правила, але вони переважно базуються на системі честі й нечасто зазнають перевірки.

Какашка для бомажки, або Бал Першовересня в контексті національної освіти

мнения

29 Августа, 08:04

- Сім гривень за бант, кума, це вже "чересчур". Ні, мать хай вона йде в "прошлогодньому"…

Незалежність-26, або Мистецтво навчитися мати зиск із власних помилок

мнения

24 Августа, 09:51

Усі ми різні. Може, саме тому дехто – і я також з цієї когорти – вважає, що на дні народження, особливо коли йдеться про цілу націю та державу, краще критикувати, виявляти власні негативи і взагалі говорити погані слова, ніж помпезно дякувати – щоразу кожній із нових влад, що співпадають з Індепендент Дей – за здобутки, перемоги, трофеї, чесноти та досягнення, які, коли відверто, належать цілому народові.

Людям просто конче потрібен мир

мнения

6 Августа, 12:19

Люби свого ближнього, як самого себе.

День сисадманії та… Урбана ІІ: подаруйте колезі пінгвіна або піар-технологію

мнения

28 Июля, 15:30

Сисадманія – це ще один вид наркоманії, пов'язаний з комп’ютерозалежністю теперішнього людства. Виявляється, греки подарували світові не тільки міф про Геракла, Олімпійські Ігри, залежність від філософії, середземноморські пляжі, Фермопільську битву, "Іліаду" та фалангу як бойовий стрій.  2000 року грек Тед Кекатос (Ted Kekatos) запропонував свято спеціалістів з налагодження й обслуговування комп`ютерного "заліза" – День системного адміністратора або сисадміна, який щороку святкується останньої п’ятниці липня. Це — неофіційне професійне свято, метою якого є вияв поваги до роботи системних адміністраторів.

"Не ту страну назвали Г(г)ондурасом"

мнения

26 Июля, 07:42

…Переважно нічого не змінилося відтоді, якщо не брати до уваги, що я став значно більш свідомим, мій марксизм укорінився в мені і очистився. Вважаю, що збройна боротьба – єдиний вихід для народів, що борються за своє визволення, і я послідовний у своїх поглядах. Багато хто назве мене шукачем пригод, і це так. Але тільки я шукач пригод особливого роду, з тієї породи, що ризикують власною  шкурою, аби довести свою правоту.

Teenage Dream. Маленькі ментальні чудеса в Кропивницькому

мнения

20 Июля, 07:40

Я цілковито переконаний: у житті не буває випадковостей.

Маленький антикремлівський ювілей: два місяці без "соц-Росії"

мнения

16 Июля, 13:41

16 травня 2017 року президент України, здається, поклав край цьому виду інформаційних озброєнь, видавши указ про заборону россоцмереж. Система заборон, переслідувань, перепон, цензур тощо  – не найкращий спосіб виростити інтеліґентного, щирого та свідомого українського патріота. Тому що колись ми мріяли про відкритий світ. Про скасування заборон. Про досягненість людини на іншому кінці планети, та ні, хоча б на тому кінці області завдяки миті – а не годинні простоювання в черзі перемовного пункту з мідним жетончиком у руці. Інтернет, а згодом соцмережі, однією з перших для багатьох із нас стали Однокласники чи Вконтакте, спочатку допомагали надолужили цю замкненість у самих собі. Вони стали незамінним чинником нашого існування – іноді додатком до "Доброго ранку" чи вранішньої кави. Але якщо правда, що інтернет – павутина, то в ній мають існувати павуки. Як написав Макс Кідрук у своїй книзі "Небратні": "На початку 2000-х Україна зависла поміж двох світів, прагнучи до цінностей західного світогляду, однак не позбувшись особливостей східного". 2014 року настав час, коли російські павуки неприховано полізли з усіх мереж та щілин. Почалася наймасштабніша й найневидиміша з воєн – доба гібридної війни, в якій роль соцмереж не остання.

Всесвітній день народонаселення планети Земля і глобальна змова проти України

мнения

11 Июля, 07:54

І поблагословив їх Бог, і сказав Бог до них: Плодіться й розмножуйтеся, і наповнюйте землю, оволодійте нею, і пануйте над морськими рибами, і над птаством небесним, і над кожним плазуючим живим на землі!

Минули дві декади "безвізової" міґрації, або Як українці перебувають в "активному пошуку" земель необіцяних

мнения

30 Июня, 17:07

Якщо вже й щезати – то щезати свідомо, а не бездумно, з почуттям покірного вимирання.

Кілька ложок неконституційної дійсності в бочку держави з практично ідеальною Конституцією

мнения

28 Июня, 09:08

Тож ми таке зробимо, хоча це й суперечить конституції, бо коли конституційність змагається з безпекою, має перемогти безпека. Але нам належить зробити безпеку й конституційність синонімами якнайшвидше.

Молоді леви, за якими нам не встигнути, або Дай, молодосте, крила!

мнения

24 Июня, 14:40

Поняття молоді та її вікових рамок залежить від культури, традицій та, власне, самопочуття. Зустрівши на пляжі стрункого засмаглого 50-річного мачо Н. чи сивочолого дідуся М., який бадьоро гомонить з підлітками, що активно смокчуть жуйку, перш ніж взятися до штурму баскетбольного кільця, важко не визнати Н. та М. за представників покоління "вічної молодості". І однак у суспільстві ми звикли рахувати курчат по осені, а людей – за віком. Двісті років тому тридцятип`ятирічний аристократ все ще рахувався "молоддю", сьогодні спеціаліста цього ж віку навряд чи приймуть на кваліфіковану роботу без "волохатої лапи". Нині ми дискутуємо, встановлюючи нижню межу молодості в 14-16 років, верхню — між 25 і 30-ма. І все одно молодь і молодість багато в чому визначає потенціал громади, символізуючи якщо не її розвиток чи здобутки, то неодмінно вектори, якими рухатиметься держава.

Як знайти місцеві Стоунхенджі, Акапулько і воду з бункера Гітлера

мнения

18 Июня, 07:12

Не потрібно бути ані пророком, ні соціологом, щоб сказати: нинішнього літа люди якось особливо активно займаються лиш двома речами – спробою поліпшення власного добробуту або віднаходження можливості релаксу.

Бенефіс імені нащадків: захистимо дітей разом!

мнения

1 Июня, 23:10

- За останні 50 років в Україні зроблено 32 мільйони абортів. Кожен четвертий аборт в світі – наш.

Ювілей без ювіляра, або Про 20-річчя "договірної" україно-російської "дружби" та про те, як РФ "надругалась" над його статтями

мнения

31 Мая, 07:55

Хто такий кіт Леопольд? На сьогодні "Леопольд" – це той, хто вперто, попри історію "братніх" взаємин останніх трьох років, застереження таблоїдних політиків та письменників уперто продовжує вірити, плекати, а головне культивувати україно-російську дружбу. 31 травня відкриваються нові можливості: у нас є повне право святкувати цю значну, хоч і неодноразово за останні триста років фатальну для себе подію – саме 20 років тому з'явилася ідея "Договора про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією".

Крізь призму Скрипки і Сікорського

мнения

25 Мая, 12:56

Він промайнув, видатна фігура

Терористична дилема 9 травня, або Перемогу над чим я пропоную святкувати цього разу

мнения

9 Мая, 16:37

- З днем Перемоги тебе! Міцного здоров`я і мирного неба над головою!

"Волинь" і "Вісла" з одного тіста

мнения

29 Апреля, 11:20

Якщо моральний стандарт, сприйнятий інтелектом, недосконалий, то рішення сумління, хоч воно і відносно справедливе, може бути цілком несправедливим.

Засніжена Аляска Гробків

мнения

23 Апреля, 07:41

"В Радуницю був звичай серед простолюддя згадувати померлих свояків з язичними обрядами, і той, хто згадував, приносив на могилу вино, сичене [підсолоджене] вино, пироги, млинці, і після відправи священиком литаї, взявшу чарку з вином або склянку з пивом, відливав частину на могилу, а решту допивав сам; жінки в цей час плаксивим голосом причитали добродійства покійника..."

Про заначку, релакс "посеред чуми", або Як набратися весняного оптимізму

мнения

21 Апреля, 05:14

Буває, на мить, випадково, на стрічці ескалатора чи в проймі трамвая, зустрічаєш таку дівчину, на миттєву і недовгочасну появу якої ти просто не в змозі не прореагувати.

Проліски. Пам’яті зниклих безвісти на війні

мнения

19 Апреля, 07:53

Усім тим, на чиї поминальні дні-Гробки вже ніхто і ніколи не приїде, людям.

За кого ж закланий Агнець Божий?

мнения

17 Апреля, 07:59

Отож, очистьте стару розчину, щоб стати вам новим тістом, бо ви прісні, бо наша Пасха, Христос, за нас у жертву принесений.

Два поїзди на великодніх рейках

мнения

15 Апреля, 08:34

Для мене, ви не повірите, ці два поїзди з часом стали символом такого собі пульсу України. Труби, яка когось і щось пов`язує. Зустрічного руху, в якому ніхто ні з ним насправді не зустрічається. Чи зустрічається.

Чи можна сміятися напередодні апокаліпсису Третьої світової?

мнения

2 Апреля, 16:56

Не приховуватиму: колись 1 квітня було для мене найчудовішим і навіть найліпшим днем у році. За емоційним піднесенням, відчуттям відновлення всього (в собі та в навколишній природі), за чуттям якоїсь первозданності 1 квітня я внутрішньо порівнював із Новим роком. Колись – так, з 1квітня, із Дня сміху цей новий сезон людських почувань, передчувань і чергових індивідуально-всенародних звершень і починався.

Пігулки від помсти, зневіри і переворотів

мнения

26 Марта, 05:26

Ми не можемо не звертати уваги на неправомірні вчинки інших, та при цьому ми не уповноважені ставати виконавцями приписів закону. У нас немає права замикати моральний цикл… І хоча ми не відчуваємо духовної заборони на боротьбу з несправедливістю, чистота нашої моралі починає руйнуватися саме тієї миті, коли ми намагаємося відновлювати справедливість.

Третя конотація Восьмого Березня

мнения

8 Марта, 06:47

28 лютого (в день оголошення національного жіночого дня соціалістичною партією Америки 108 літ тому) мені зателефонували невідомі люди жіночої статі і запропонували парфуми. Так для мене розпочалося цьогорічне Восьме Березня.

Як вагітній тероризмом вискочити заміж за європейський безвіз?

мнения

6 Марта, 07:48

Тому, хто має намір належно дослідити, який державний устрій найкращий, необхідно насамперед точно визначити, яке життя має найбільші переваги. Якщо це залишиться нез’ясованим, то невідомо буде, звичайно, й те, який державний устрій повинен вважатися найкращим. Адже зрозуміло: ті, хто користується найкращим державним устроєм, мусять, зважаючи на оточення, і діяти якнайкраще, коли тільки цьому не перешкоджають якісь непередбачені обставини.

Кара й каяття за Майдан і не тільки

мнения

20 Февраля, 07:54

Каяття має бути актом вільної волі; інакше воно є результатом не скорботи чи жалю, але страху чи зиску.