Ігор Добруцький

Автор:

Туристична стратегія Києва

мнения

9 Июня 2016, 16:03

Україна – найпривабливіша зона туризму для європейців. Щороку число бажаючих побувати тут зростає. А найприємніше: що люблять повертатись й ті, хто бував в столиці не один й не два рази.

Чому проїзд між Софійською і Михайлівською площами варто зробити пішохідним

мнения

24 Февраля 2016, 07:33

16 лютого 2015 року на  сайті КМДА була опублікована моя петиція щодо створення нової пішохідної площі між НЗ "Софія Київська" та Михайлівським Золотоверхим монастирем. І вже  3 дні  на мою сторінку у Facebook не припиняють приходити питання щодо організації цієї пішохідної зони.

Все, що утверджує життя, – протистоїть війні

мнения

3 Сентября 2015, 11:18

У моїй родині глибоко шанувалися релігійні та традиційні свята. На Різдво і Великдень, наприклад, ми завжди збиралися у великому сімейному колі. Це було наче негласне правило, наша сімейна традиція. І хоч у Радянському союзі усі чекали на подарунки від Діда Мороза, інколи мені щастило отримати якийсь символічний солодкий подарунок і 19 грудня, в день пам’яті Миколи Чудотворця. На моїй батьківщині, Вінниччині, також полюбляли відзначати день Андрія. Особливо молодь, адже це свято оповито віруваннями та ворожінням, різними цікавими обрядами. Весну ми зустрічали 15 лютого. Добре пам’ятаю, як у цей день у родині говорили: "На Стрітення зима з весною зустрічається".

В Україні є фестивалі, але немає вбиралень і грошей від влади

мнения

14 Августа 2015, 07:25

Зараз, в період конфліктів і суму, Україна замайоріла фестивалями і заходами. Вони проходять мало не щодня, тому що люди мають виходити з депресії. Фестивалі – це прекрасно, але щоб було розуміння, для чого це все, їх потрібно структурувати, визначити, наскільки кожен з них важливий для міста. Це фантастично підніме галузь туризму, з розвитком якого про Україну заговорить весь світ.

В Киеве вместо одного тополя нужно посадить два, а лучше – три!

мнения

8 Июня 2015, 17:52

В Киеве разгорелась дискуссия о том, стоит ли срезать тополя, из-за которых улицы покрыты пухом, и заменять их другими деревьями. Чтобы решить эту дилемму, городские власти объявили опрос на сайте контактного центра 1551. Но, по моему мнению, это все равно, что по линии 1551 спрашивать, как делать операцию по удалению аппендицита! Что обычные люди могут сказать о тополях, если это узкая специализация, в которой разбирается несколько сотен дендрологов в Украине? Люди могут сказать только то, что пух летает или не летает, чихали или нет.

Поки наша влада навчиться, життя закінчиться!

мнения

4 Мая 2015, 09:19

Пройшло більше року – досить багато часу з моменту, коли у нас з’явилося нове мислення, нові програми, нова влада. Поки трохи з сумом і розчаруванням повертаюся назад і згадую обіцянки: "У нас така програма", "Ми тільки прийдемо – не те, що на завтра, а на вчора зробимо все". Ти чекаєш, чекаєш, чекаєш… Потрапляєш в ілюзії і віриш, що все так і буде.

Енергія людей, які хочуть жити в цій країні

мнения

16 Апреля 2015, 13:20

В Україні волонтери і громадські організації зламали багато стереотипів, підняли планку того, що відбувається у соціальному, духовному і організаційному житті країни. Ми бачимо, що чиновники не встигають за енергією тих людей, які хочуть жити в цій країні. Ми показали, що українцям є куди рухатись, і ми можемо рухатись. Це дуже важливо.