This version of the page http://donntu.edu.ua/?p=6726 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-26. The original page over time could change.
Анастасія Гвоздь і Олена Іваничко - «Єдність у різноманітті» | ДонНТУ
  • Вступнику
  • Архів новин
  • Приймальна комісія
  • Студенту
  • Працівникам
  • Центр кар‘єри і маркетингу
  • Документи про освіту

Анастасія Гвоздь і Олена Іваничко – «Єдність у різноманітті»  (21-4-2016)

Поїздка до Луцьку

З 4 по 6 квітня студентки Донецького національного технічного університету Анастасія Гвоздь і Олена Іваничко взяли участь у проекті «Єдність у різноманітті», що проходив у місті Луцьк і був організований за підтримки громадської організації «Молодіжна альтернатива».

Вельми цікава та насичена програма заходу складалася з ряду тренінгів. У перший же день для учасників була організована цікава прогулянка старим містом, під час якої нам показали всі відомі пам’ятки Луцька.

Протягом другого дня був проведений тренінг «Управління конфліктами», де учасниками проекту, серед іншого, були визначені такі поняття, як «Різноманітність», «Ідентичність», «Стереотип», «Дискримінація», «Толерантність» та ін.

Третій день запам’ятався тренінгом «Підготовка проектів», в ході якого ми детально вивчали сутність проекту та його складові частини. Підсумком плідної роботи стало презентація групами учасників своїх власних проектів.

Зовсім не важко здогадатися, що враження від поїздки залишилися просто чудові. Ми були приємно здивовані активністю молоді та різноманіттям поглядів. Кожен намагався відстояти свою думку, завдяки чому всі дискусії виходили цікавими й емоційними.

Однак, із відвіданих нами місць найбільше запам’ятався «Золотий Дукат» – кафе, наповнене незабутньо приємною енергетикою та надзвичайно смачним ароматом кави. Нам пощастило поспілкуватися з хазяйкою цього закладу. Вона поділилася історією його створення, особливостями оформлення, а також тонкощами приготування кави та шоколаду. Вперше ми побачили людину, настільки закохану в свою справу.

Також масу приємних вражень залишила екскурсія замком Любарта (інша його відома назва– Луцький замок). Побудований у XIV столітті литовським князем Любартом, який одружився на місцевій княжні та прийняв православну віру (взявши при хрещенні ім’я Дмитра), він був обраний в якості княжої резиденції. Цей замок можна побачити на купюрі у 200 гривень, тому багато хто з нас, виходячи із замку, фотографувалися на фоні нього, тримаючи цю купюру в руках.

Анастасія Гвоздь, ст. гр. УПЕП-12

Повернутися