This version of the page http://lucl.kiev.ua/index.php/259-16-05-2025 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-23. The original page over time could change.
Студентська практика у бібліотеці
Мобільна версія Версія для слабозорих

НОВИНИ ТА ПОДІЇ

Студентська практика у бібліотеці

16-05-2015 На базі бібліотеки проходить практика студентів 2-го курсу Київського університету імені Бориса Грінченка. 14 травня студенти відвідали відділ краєзнавчої літератури та бібліографії. Його завідувач, Надія Борисівна Грищенко, презентувала студентам відділ, діяльність якого спрямована на  відродження історичної пам’яті, формування у киян почуття патріотизму, любові до свого  славетного міста.

Проінформувала гостей про основні напрями роботи відділу: обслуговування  користувачів у читальному залі, оперативне  задоволення краєзнавчих інформаційних потреб користувачів в режимі онлайн. Ознайомила з  електронними ресурсами відділу: електронним каталогом. Показала, як відділ представлений на  веб-сайті  бібліотеки  в розділі «Київська панорама»де  щоденно  висвітлюється соціально-економічне, політичне, культурно-мистецьке, духовне, спортивне життя столиці, відображене на сторінках преси. Особливо цікавими для студентів стали матеріали, відображені  на блогах відділу: «Як тебе не любити, Києве мій» та «Кияни від А до Я». Також Надія Борисівна розповіла про видавничу діяльність відділу. Ознайомила студентів з щоквартальними  випусками  оглядово-аналітичної  інформації «Київ на сторінках преси», щорічником «Нова література про Київ», біобібліографічним  нарисом  започаткованої серії «Видатні жінки Києва» - «Януш Ядвіга Вацлавівна», біобібліографічними  покажчиками  з  серії «Києвознавці», присвяченими Галайбі В.В., Кобзарю В.В., Вакулишину та іншим. Студенти з цікавістю ознайомилися з розгорнутими у відділі книжково-ілюстративними виставками: «Тисячолітній Володимир: Великий хреститель України-Руси та його слід в історії», «Трагедія і подвиг Києва» (До Дня Перемоги), «Місто легенд, любові і слави» (Образ Києва в художній літературі), а також зі світлинами, представленими на стендах відділу, що ілюструють творчу атмосферу під час  проведення  краєзнавчих читань, презентацій книг, зустрічей з відомими києвознавцями.


Powered by Web-It.kiev.ua