This version of the page http://itukraine.org.ua/proekty (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-19. The original page over time could change.
Проекти | Асоціація "ІТ України"
  • Українська
  • English
Приєднатися до IT Ukraine Увійти на сайт

Учасники

Розвиток ІТ освіти є окремим важливим напрямком роботи Асоціації, в рамках якого спільно з ІТ компаніями та ВНЗ функціонує окремий сайт —  http://itedu.org.ua.  Також ми постійно організовуємо різноманітні заходи, проводимо дослідження, об’єднуємо небайдужих експертів освітньої та ІТ галузі, співпрацюємо з державними органами. 

Серед поточних освітніх проектів Асоціації варто відзначити такі: 

  • Робота з Міністерством освіти на науки України щодо вдосконалення викладання ІТ освіти: вдосконалення процесу розподілу державного замовлення на ІТ спеціальності, узгодження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти, формування пропозицій до програми викладання інформатики у 5-9 класах та ін. 

  • Створення каталогу ВНЗ, що готують студентів з ІТ спеціальностей.

  • У 2015 році було проведено круглі столи з тематики ІТ навчання у закладах середньої та вищої освіти: "ІТ-освіта в школі - основа успіху України в XXI столітті", "Розподіл держзамовлення на ІТ-спеціальності" та "Нова структура ІТ спеціальностей для ВНЗ".  

  • Асоціація у 2013-2015 рр провела три міжнародні конференції ("Синергія: ІТ освіта та ІТ індустрія"), що присвячені безпосередньо обговоренню проблем поєднання зусиль ІТ бізнесу та представників освіти задля формування сучасної та практично-орієнтованої системи ІТ освіти в Україні.

  • Асоціація сприяє підвищенню кваліфікації викладачів ВНЗ, для яких, зокрема, 25-26 квітня 2014 року на базі Київського національного університету ім. Т Шевченка відбувся семінар-практикум "Нереляційні бази даних".

  • Крім того, другий рік поспіль ми проводимо літню школу програмування "CODE Summer: First step in IT" для школярів 8-10 класів, спільно з НТУУ "КПІ". Протягом місяця в рамках програми навчання, крім лекційних занять, учні мають змогу поринути в атмосферу роботи програміста, спробувати свої сили у створенні власного проекту, навчитися працювати в команді, створюючи web-додатки і розробляючи ігри.

В рамках пілотного проекту перший випуск школи склали 50 юних розробників, які були відібрані після проходження конкурсу на логічне мислення та здатність до вирішення нестандартних завдань. Протягом місяця вони пройшли навчання основам веб-програмування та отримали базові знання із використання JavaScript, CSS, HTML 5, jQuery, PHP, достатні для створення нескладних веб-додатків.  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Асоціація займається напрямком профорієнтаційних заходів для майбутніх студентів ВНЗ. Навесні 2014-2015 рр. "ІТ України" за підтримки Міністерства освіти і науки України та Комітету Верховної Ради України з питань інформатизації та зв`язку, а також із залученням до цього процесу ІТ компаній, було проведено профорієнтаціні зустрічі щодо популяризації  ІТ спеціальностей серед випускників шкіл, в рамках якого  було проведено   зустрічі представників ІТ компаній і провідних ВНЗ з понад 1000 учнями у більше ніж  50 школах м. Києва та інших міст.

Проект охопив весь комплекс заходів щодо презентації всіх рівнів підготовки та перспектив роботи в галузі, зокрема було знято та продемонстровано мотиваційний промо-ролик (тривалістю 7 хвилин) щодо інформування абітурієнтів стосовно перспективних ІТ спеціальностей при вступі до ВНЗ, а також було проведено бесіду із провідними представниками ІТ індустрії та ВНЗ.  Крім цього, школярам було надано різноманітні інформаційні матеріали.

Академічними членами "ІТ України" являються Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Київський національний університет ім. Т.Шевченка та Національний авіаційний університет. У межах поточних освітніх проектів Асоціація співпрацює з багатьма ВНЗ в різних регіонах країни.  

 

По усім питанням щодо освітніх програм Асоціації звертайтесь: 

Телефони:

+38 099 266 39 03

+38 044 495 51 43

E-mail: edu@itukraine.org.ua