З історії,яку вивчало не одне покоління радянських людей. здавалося, що татаро-монгольська чи монголо-татарська навала проникла на всю територію Європи і завоювала її. Це твердження спростовує лектор Товариства «Знання» України, лауреат літературної премії імені Івана Франка, який нещодавно прочитав декцію на тему «Взаємовідносини Русі та Золотої Орди (Х111-ХУ1 ст.)» в лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України Володимир Білінський.

Детальніше...

Лекцію на таку тему 26 червня 2017 року прочитав у лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна вченого» директор Інституту проблем штучного інтелекту МОН України та НАН України, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор, доктор богослов’я Анатолій Іванович Шевченко.

Детальніше...

Цій важливій темі присвятив лекцію в лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна вченого» доктор медичних наук, доктор філософії, невролог, винахідник, поет, член правління Київської міської організації Товариства «Знання» України, член хору «Чумаки» Анатолій Іванович Іщук. На його лекцію «Як прожити здоровим, працездатним та фізіологічно повноцінним до 90 років і більше» зібралося немало активістів Товіариства.

Супроводжував лекцію учений секретар правління Товариства «Знання» України, заслужений журналіст України, член Національної спілки письменників України Василь Василашко.

Детальніше...

Про те, що заважає Україні бути фінансово безпечною країною розповів на лекції в лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України доктор економічних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України Захарій Варналій. Тема його виступу «Інституційні загрози фінансовій безпеці України».

Ведучий – голова правління Товариства «Знання» України, президент Університету сучасних знань, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, заслужений діяч науки і техніки Василь Кушерець.

Детальніше...

На таке запитання спробував відповісти педагог, вчений, громадський діяч, публіцист, доктор географічних наук, професор кафедри географії України Київського національного університету ім. Т. Шевченка Петро Олексійович Масляк, який виступив з лекцією «Проблема зміни природно-кліматичних умов України» у лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України.

Детальніше...

Нинішній рік оголошений Президентом України Роком Реформації.

У Товаристві «Знання» України на цю тему, подію, якій виповнюється 500 років, вже відбулося декілька лекцій, але інтерес до неї не зникає.

Детальніше...

ІІІ Профорієнтаційний форум "Профорієнтація - Освіта - Майбутнє" відбувся 21 квітня в Київському планетарії. Про світ професій, про те, як знайти себе в житті та побудувати кар'єру від експертів своєї справи довідалися учасники форуму, серед яких - старшокласники, студенти, психологи, вчителі.

Університет сучасних знань як організатор форуму радий запропонувати майбутнім професіоналам своєї справи не тільки цікаве та змістовне навчання, а й унікальну програму працевлаштування "Кар'єрний гід", що допомогає визначитися зі своїми кар'єрними шляхами протягом навчання в Університеті.

Детальніше...

В лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна вченого» відбулася лекція на тему «Останні розробки в науці щодо біоінформаційних властивостей води», яку прочитали науковий керівник дослідного центру «Аква БРК» Борис Олександрович Вихованець і кандидат хімічних наук, професор Університету сучасних знань Олег Павлович Вдовенко.

Детальніше...

В наш час хвороби хребта та суглобів турбують багатьох людей. Ефективних ліків, які б повністю позбавляли від них ще немає. Пошуки тривають і пропозицій багато. Про одну з таких розповів у лекторії «Трибуна вченого» Товариства «Знання» України лікар-натуропат, автор книг «Метод лечения позвоночника, суставов и всего организма, Помоги себе сам» и «Как жить, чтобы не болеть и дожить до 100лет» Олексій Іванович Доля. Його книги видані в Сумах у 2013 і 2016 роках.

Детальніше...

Лекцію на тему «Внесок Григорія Палами в розвиток філософської та релігійної думки в Україні» прочитав нещодавно в лекторії Товариства «Знання» України професор, доктор богослов’я Віктор Олексійович Веряскін.

Детальніше...

У лекторії Товариства «Знання» України «Трибуна українознавця» прочитав лекцію на тему «Знайдено сенс життя людини» директор Інституту проблем штучного інтелекту Міністерства освіти і науки України і Національної академії наук України, член-кореспондент НАН України, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор богослов’я Анатолій Іванович Шевченко.

Детальніше...