This version of the page http://chernigiv-rada.gov.ua/zvernennya (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-09-07. The original page over time could change.
Офіційний веб - портал Чернігівської міської ради - Ваші запитання та відповіді
Четвер 07 вересня 2017 р. 12:59 14000, м. Чернігів, вул. Магістратська, 7
Розділи порталу
Онлайн трансляцiя
Бюджет участі
Єдина країна
Для експортерів
Місто легенд
Створення ОСББ
Палац культури
Дошка пошани

Запитання до міської влади

Задати своє запитання
Запитання:
   Я работаю в магазине на частника, имеет ли право экологическая инспекция и"Зеленбуд" городского совета г. Чернигова требовать у меня наличие бейджа и штрафовать за его отсутствие??
Ребенок Инна Александровна
Відповідь:
   Шановна Інно Олександрівно!
    Відповідно до пункту 2 статті 255 Кодексу України про адміністративні правопорушення та підпунктом 4 пункту «б» частини 1 статті 38 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» виконавчим комітетом Чернігівської міської ради були прийняті рішення 3 грудня 2009 року № 330 та 20 травня 2016 року № 223, якими уповноважено інспекторів-ревізорів структурних підрозділів «Екологічна інспекція» КП «АТП-2528» та «Відділ з контролю за благоустроєм та екологічною безпекою міста» КП «Зеленбуд» міської ради складати протоколи про адміністративні правопорушення, передбачені ст. 155 КУпАП (порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю).
    Пунктом 12 Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів, затвердженого постановою КМУ № 833 від 15 червня 2006 року та пунктом 20 Правил роботи дрібнороздрібної торговельної мережі, що затверджені наказом Мінекономіки України № 369 від 08.07.1996 року передбачено наявність на робочому місці продавця інформаційної таблички із зазначенням прізвища, імені та по батькові продавця у разі здійснення виїздної (виносної) торгівлі, а також продажу товарів з використанням інших нестаціонарних засобів.
   


28 листопада 2016 р. 11:16:00

Запитання:
   Добрий день
    Допоможіть будь ласка розібратися в такому питанні:
    Чи потрібна письмова згода власника( співвласника) будинку для того , щоб мати ( батько) прописали свою дитину, які є просто зареєстровані за даною адресою. І які для цього потрібні документи.
Ховрич Наталія Віталіівна
Відповідь:
   Шановна Наталіє Віталіївно!
    Питання реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання/перебування осіб в Україні регулюються Законами України "Про свободу пересування та вільний вибір місця проживання в Україні", "Про військовий обов'язок і військову службу", Правилами реєстрації місця проживання, затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 02.03.2016 № 207 "Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру", а також Житловим Кодексом Української РСР, Цивільним і Сімейним кодексами України.
    Відповідно до пункту 18 Правил реєстрації місця проживання, для реєстрації місця проживання особа або її представник, зокрема, подає:
    1) заяву встановленої форми;
    2) документ, до якого вносяться відомості про місце проживання. Якщо дитина не досягла 16 років, подається свідоцтво про народження.
    3) квитанцію про сплату адміністративного збору;
    4) документи, що підтверджують:
    право на проживання в житлі, - ордер, свідоцтво про право власності, договір найму (піднайму, оренди), рішення суду, яке набрало законної сили, про надання особі права на вселення до житлового приміщення, визнання за особою права користування житловим приміщенням або права власності на нього, права на реєстрацію місця проживання або інші документи. У разі відсутності зазначених документів реєстрація місця проживання особи здійснюється за згодою власника/співвласників житла, наймача та членів його сім’ї (зазначені документи або згода не вимагаються при реєстрації місця проживання неповнолітніх дітей за адресою реєстрації місця проживання батьків/одного з батьків або законного представника/представників);
    У разі подання заяви представником особи, крім зазначених документів, додатково подаються:
    документ, що посвідчує особу представника;
    документ, що підтверджує повноваження особи як представника, крім випадків, коли заява подається законними представниками малолітньої дитини - батьками (усиновлювачами).
    Реєстрація місця проживання особи за заявою законного представника здійснюється за згодою інших законних представників.
    У разі реєстрації місця проживання батьків за різними адресами місце проживання дитини, яка не досягла 14 років, реєструється разом з одним із батьків за письмовою згодою другого з батьків у присутності особи, яка приймає заяву, або на підставі засвідченої в установленому порядку письмової згоди другого з батьків (крім випадків, коли місце проживання дитини визначено відповідним рішенням суду або рішенням органу опіки та піклування).
    Забороняється вимагати для реєстрації місця проживання особи інші документи.
   
   


15 листопада 2016 р. 12:00:00

Запитання:
   Доброго дня!
    Куди необхідно звертатися для переведення садового будинку в житловий
кот оксана миколаївна
Відповідь:
   Шановна Оксано Миколаївно!
    Для переведення дачного будинку у житловий Вам необхідно звернутись з відповідною заявою на ім"я міського голови до відділу звернень громадян міської ради за адресою вул. Шевченка,9.

Відділ звернень громадян
11 листопада 2016 р. 08:23:00

Запитання:
   Підкажіть будь ласка де можна знайти розклад сесій міської ради, а також з тим які питання були розглянуті на кожній сесії й які рішення були прийняти, а також результати голосування по рішенням.
   
    Якщо все це є на вашому сайті, надайте будь ласка посилання.
   
    Буду вдячний за допомогу.
Романенко Святослав Володимирович
Відповідь:
   Шановний Святославе Володимировичу!
    Відповідно до статті 20 Регламенту Чернігівської міської ради сьомого скликання сесії міської ради скликаються міським головою не рідше ніж один раз на місяць, як правило, у четвертий четвер місяця. Розпорядження про скликання сесії знаходиться на сайті міської ради у розділі "Нормативні документи" – "Розпорядження міського голови" (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/document/rozporyadzshenya-mer).
    Рішення, які приймаються на сесії міської ради, можна переглянути на сайті у розділі "Нормативні документи" – "Рішення міської ради" (http://www.chernigiv-rada.gov.ua/document/rishennya-sesii). Переглядаючи прийняті рішення міської ради на сайті можна завантажити результати голосування по кожному рішенню.
   
   

Організаційний відділ
16 жовтня 2016 р. 20:26:00

Запитання:
   Згідно п. 10 Додату 2 до "Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2016 – 2020 роки" передбачено виділення зімельних ділянок учасникам АТО. Мій брат є учасником бойових дій, заяву на отримання земельної ділянки написав, та отримав відписку що землі немає, колись буде. Що робить міська влада для виконання Закону України та своєї програми підтримки? Коли діючий мер зустрічав бійців на площі під час повернення з АТО додому, він обіцяв їм підтримку у всіх питаннях (це є навіть на відеозаписах кореспондентів різних каналів зі зустрічі чернігівцями "кіборгів" з 90 батальону). Сподіваюсь на вирішення цього питання в найближчи часи. А то хтось отримує землю в Новоселівці (по якому принципу відбирали людей для отримання ділянок?), хтось приходить товпою на сесію і там горлом добуває землю, а що робить нам?
Пекур Сергій Володимирович
Відповідь:
   Шановний Сергіє Володимировичу!
    Рішенням Чернігівської міської ради від 28 листопада 2014 року «Про затвердження Програми підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей – мешканців м. Чернігова на 2014-2015 роки» (45 сесія 6 скликання), термін дії якої продовжено на 2016 рік рішенням Чернігівської міської ради від 28 січня 2016 року №3/VII-7, затверджено таку Програму, пунктом 9 заходів якої передбачено надання учасникам бойових дій та сім’ям загиблих учасників бойових дій, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь у антитерористичній операції земельних ділянок із запасу державної (комунальної) власності для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), ведення садівництва та індивідуального дачного будівництва.
    Рішенням Чернігівської міської ради від 28 листопада 2014 року «Про надання дозволу на розроблення проекту Детального плану території групи житлових будинків кварталів «Лісковиця» (45 сесія 6 скликання) управлінню архітектури та містобудування Чернігівської міської ради надано дозвіл на розроблення проекту Детального плану території групи житлових кварталів «Лісковиця».
    Питання затвердження зазначеного проекту управлінням архітектури та містобудування міської ради планується винести на розгляд сесії Чернігівської міської ради, яка відбудеться наприкінці квітня місяця поточного року.
    Питання надання дозволів учасникам антитерористичної операції на розроблення проектів землеустрою, як і порядок розподілу таких ділянок буде розглянуто міською радою виключно після затвердження проекту Детального плану території групи житлових будинків кварталів «Лісковиця», а вимоги Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо першочергового відведення земельних ділянок учасникам бойових дій буде обов’язково враховано.

Управління земельних ресурсів
05 квітня 2016 р. 14:55:00

Всього сторінок (60)1234 > остання
Анонс

Архітектурний конкурс на кращу проектну пропозицію щодо спорудження Меморіалу Захисникам України


Фонд комунального майна оголошує аукціон


До Дня міста в Чернігові стартував фотоконкурс "Це моє місто"


План фестивалів та інших культурних подій у Чернігові цього року

Опитування
Результати опитування
Погода
Погода у Чернігові

вологість:

тиск:

вітер:

Мапа Чернігова
Курси валют


© Чернігівська міська рада. Всі права захищено.
© Електронна адреса: gorsovet@chernigiv-rada.gov.ua
© При будь-якому використанні матеріалів Інтернет-порталу Чернігівської міської ради посилання (hyperlink) на www.chernigiv-rada.gov.ua обов'язкове
Розміщення ОКей Інтернет.