This version of the page http://ck-oda.gov.ua/?p=29462 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-30. The original page over time could change.
На Чорнобаївщині зариблюють річки

На Чорнобаївщині зариблюють річки

Близько 326 тисяч особин коропа-цьогорічки випустили в Ірклій поблизу смт Чорнобай 27 липня. З них 42 тисячі штук випущено у водойму села Савківка. Участь у зарибленні взяла громадська організація рибалок-любителів «Відродження» за підтримки Чорнобаївської районної державної адміністрації.

Вся риба витримала перевезення та вижила, інформують в Чорнобаївській РДА. Зарибок придбано за кошти добровільних внесків громадян.

Ця подія – не одноразова акція. Нинішнього року подібні заходи проводились і в інших населених пунктах району. В селі Великі Канівці проведено зариблення р. Ірклій на 56 тис грн, Ревбинцях на 6890 грн, Лихолітах на 20580 грн.

Крім рослиноїдних видів риб запускались і хижі. Так, в ставок села Савківка минулого року випущено близько 2,5 тисяч особин судака, а нинішнього – 90 кг  щуки.

Зариблення – це один із етапів відродження річки. На сьогодні уже виготовлено проекно-кошторисну документацію, яка передбачає заходи щодо відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму та санітарного стану річки Ірклій в адміністративних межах Чорнобаївської селищної ради. Йдеться про очистку і поглиблення берегів річки.

Поширити в соц. мережах

Автор статті : Прес-служба ОДА

Назад Далi