This version of the page http://www.zaz.ua/ukr/service-parts/warranty.html (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-29. The original page over time could change.
Гарантія/ZAZ | ЗАЗ. Сайт офіційного дистриб'ютора в Україні.

Гарантія

Гарантійний строк експлуатації  автомобілів ЗАЗ:

ПАТ «ЗАЗ» надає Покупцю нового автомобіля марки ЗАЗ  гарантію, яка діє протягом 36 (тридцяти шести) місяців від дати продажу Автомобіля або до  100 000 (ста тисяч кілометрів) його пробігу, в залежності від того, що настане раніше.  Гарантія  поширюється на всі оригінальні деталі, вузли, агрегати та лакофарбове покриття кузова гарантійного Автомобіля, за виключенням випадків, зазначених у Гарантійних зобов’язань. Правила та терміни проведення гарантійного ремонту зазначені у відповідному документі - Наказ №721 Мінпромполітики України від 29.12.2004 р. «Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни дорожніх транспортних засобів».

Умови надання гарантії:

  • Сервісна книжка відповідає Автомобілю та надана і оформлена у відповідності до вимог Гарантійних зобов’язань;
  • Технічне обслуговування і ремонт Автомобіля проводяться на уповноважених підприємствах офіційного Дистриб’ютора продукції Виробника (з числа наведених у Сервісній книжці до Автомобіля) та з виконанням вимог, що вказуються в Сервісній книжці по строках проведення та обсягу регламентних робіт;
  • Виявлені  під час технічного обслуговування пошкодження кузова Автомобіля, що не пов’язані з виробничими дефектами, усуваються за рахунок Покупця протягом (тридцяти) днів з моменту їх виявлення (умова діє у випадках пред’явлення Покупцем претензій до якості лакофарбового покриття або наскрізної корозії кузова).

Гарантія на запасні частини:

6 (шість) місяців від дати реалізації кінцевому споживачу або від дати установки при виконанні гарантійного ремонту автомобіля на сервісному центрі уповноваженого  дилерського підприємства.

Гарантія на окремі комплектуючі:

На акумуляторні батареї  надається гарантія на 3 (три) місяці від дати продажу Автомобіля першому Покупцю за умови наявності дефектів виробничого характеру, якщо загальний пробіг Автомобіля за цей період не перевищує  5 000 (п’ять тисяч) км.

Гарантія на ЛФП та від наскрізної корозії кузову:

Гарантія від наскрізної корозії кузова, що передбачає відновлення або заміну окремих елементів кузова, на яких виявлено наскрізні корозійні пошкодження, діє протягом 5 (п’яти) років від дати продажу Автомобіля.

 Умови припинення гарантії:

1. При порушенні правил експлуатації Автомобіля і вимог Виробника, викладених у "Посібнику з експлуатації Автомобіля", в тому числі:

  • при використанні масла (моторної і трансмісійної оливи), гальмівної рідини, пального та інших експлуатаційних матеріалів, які не входять до переліку дозволених для використання на цьому Автомобілі;
  • при забезпеченні пуску двигуна за допомогою буксирування або штовхання Автомобіля, а також при застосуванні для цього зовнішніх джерел електроенергії, використання яких не передбачено «Посібником з експлуатації Автомобіля".  

2. У разі непроходження, проходження не повному обсязі або недотримання періодичності (за строком проходження або за пробігом, вказаних у Сервісній книжці)  регламентного технічного обслуговування Автомобіля. Підтвердженням проходження та дотримання періодичності і об'ємів проведених регламентних робіт з технічного обслуговування є оригінал Акту виконаних робіт разом з відмітками у відповідному талоні Сервісної книжки, підписані уповноваженою особою та печаткою підприємства Виконавця, а також документ, що підтверджує оплату наданих послуг (чек, квитанція, тощо).

3. У разі проходження регламентного технічного обслуговування, ремонту Автомобіля та установки на ньому додаткового обладнання на підприємствах, які не уповноважені офіційним Дистриб’ютором продукції Виробника на проведення цих робіт, а також у всіх випадках використання неоригінальних (або придбаних поза межами дилерської мережі офіційного Дистриб’ютора продукції Виробника) запасних частин, масел і технічних рідин.

4. При використанні Автомобіля для участі в автомобільних гонках чи інших спортивних змаганнях.

5. При будь-якому пошкодженні Автомобіля в результаті дорожньо-транспортної пригоди (за винятком випадків незначного пошкодження бампера, крила, двері та інших легкозйомних деталей кузову Автомобіля, якщо пошкоджені деталі замінено на нові оригінальні деталі, а проведення робіт по відновленню Автомобіля здійснено на сервісній станції дилерської мережі офіційного Дистриб’ютора продукції Виробника з подальшим збереженням дії гарантійних зобов’язань Виробника за рішенням Дистриб’ютора).

6. При пошкодженнях Автомобіля у випадках, при/після яких потрібна заміна одного з основних агрегатів (двигун, коробки передач, привідні мости, передня і задня підвіска, рульовий механізм) або ремонт з заміною базової деталі цих агрегатів, чи якщо потрібна заміна або правка (рихтування) незнімних силових елементів кузова.

7. При експлуатації Автомобіля з непрацюючим лічильником пройденого шляху або у випадку виявлення невідповідності його показників фактичному пробігу Автомобіля.

8. При відсутності Сервісної книжки або необхідних відміток у Сервісній книжці про проведення робіт з передпродажної підготовки та своєчасного регламентного технічного обслуговування Автомобіля. Відмітки в Сервісній книжці повинні бути завірені підписом і печаткою сервісної станції дилерської мережі офіційного Дистриб’ютора продукції Виробника (з числа наведених у Сервісній книжці до Автомобіля), що проводило ці роботи та має відповідні повноваження від офіційного Дистриб’ютора продукції Виробника.

9. При продовженні експлуатації Покупцем Автомобіля з виявленими несправностями чи у випадку відмови Покупця (в тому числі не залишення Покупцем несправного Автомобіля на сервісній станції) від усунення несправностей при їх виявленні на сервісній станції, що виконувала технічне обслуговування або гарантійній ремонт Автомобіля.

10. При експлуатації Покупцем, що є фізичною особою, Автомобіля у зв’язку з потребами, безпосередньо пов’язаними з підприємницькою діяльністю, або виконанням Покупцем обов’язків найманого працівника (в тому числі при використанні Автомобіля для професійних пасажирських перевезень як таксі, для передачі на правах оренди непостійному колу користувачів, для підготовки водіїв в якості навчального транспортного засобу тощо), а також у всіх випадках використання Автомобіля з порушенням правил експлуатації Автомобіля (в тому числі, але не обмежуючись, при використанні Автомобіля для буксировки в якості тягача в перші 3000 км пробігу, для перевезення вантажу з перевищенням вантажопідйомності Автомобіля тощо).

 

Гарантійні зобов’язання Виробника не поширюються:

1. На деталі, що вийшли з ладу внаслідок природного зношення, а саме: гумотехнічні вироби електричні лампи, щітки електродвигунів, запобіжники, щітки склоочисників, диски зчеплення, гальмівні колодки, каталітичний нейтралізатор, глушник, датчик кисню, свічки запалювання, зливні пробки і заправні кришки, шини, скло (у разі відсутності виробничого дефекту), оббивку салону, а також на деталі, що вийшли з ладу внаслідок неправильної експлуатації Автомобіля. 

2. На усі експлуатаційні матеріали (паливо, масла, мастила, гальмова та охолоджуюча рідини тощо) та деталі, що підлягають заміні у відповідності до регламенту технічного обслуговування в гарантійний період (фільтр очищення масла, фільтр очищення палива, фільтруючий елемент повітроочисника та паливного насоса, свічки запалювання, приводні ремені та ремені механізму газорозподілення тощо), а також на усунення недоліків, виявлених під час проведення регламентних робіт з технічного обслуговування, що виникли внаслідок природного зносу, поганого догляду або порушення правил експлуатації та зберігання Автомобіля.

3. На пошкодження лакофарбового покриття та кузову Автомобіля від стихійних факторів навколишнього середовища (ураган, сніг, град, шторм, землетрус, повінь, сель, обледеніння тощо), наслідків дії агресивного середовища (сольові суміші, бітум, гудрон, сік листя дерев, пташиний послід, шкідливі викиди промислових підприємств, інші агресивні речовини) та будь-якого механічного впливу під час експлуатації Автомобіля.

4. На роботи з регулювання, необхідність яких виникла під час експлуатації Автомобіля, а також на усунення недоліків (несправностей), що виникли внаслідок поганого догляду за Автомобілем або використання неякісних паливно-мастильних матеріалів, впливу сонячних променів, промислових і хімічних викидів, кислотних і лужних забруднень, рослинного соку, продуктів життєдіяльності птахів та тварин, піску, солі в т.ч. від дорожнього покриття, граду, дощу, блискавки або інших явищ, які можуть бути пов’язані як з діяльністю людини, так і звичайних природних явищ або катаклізмів, в тому числі:

  • Група робіт „Кузов, шасі, салон”: регулювання дверей, регулювання капоту, регулювання багажника; заміна пошкодженого або пошкрябаного скла (якщо пробіг Автомобіля перевищує 1000 км); лакофарбове покриття та усунення таких пошкоджень кузову, як увігнутості, подряпини, сліди від ударів каміння, забруднення плямами гудрону, а також пошкоджень в результаті впливу факторів навколишнього середовища або використання неналежних матеріалів для мийки та полірування; заміна оббивки салону, внутрішніх панелей, килимків (при будь-якому зносі та забрудненні), підтягування болтів і гайок; повторна укладка гумових ущільнювачів.
  • Група робіт „Ходова частина”: регулювання підшипників коліс; регулювання кутів встановлення  коліс; балансування коліс; заміна погнутих деталей і валів приводу переднього (заднього) моста; заміна пошкоджених колісних дисків.
  • Група робіт „Гальма”: заміна зношених гальмівних колодок, прокладок, дисків, барабанів; регулювання, чистка, прокачування і продувка гальмівної системи.
  • Група робіт „ Двигун”: заміна свічок запалювання, повітряного і масляного фільтрів; регулювання клапанів; видалення нагару з деталей двигуна; чистка двигуна і промивка масляної системи; промивка радіатора охолодження і регулювання натягу привідних ременів; діагностика систем двигуна електронними приладами.
  • Група робіт „Зчеплення і трансмісія”: заміна зношених фрикційних накладок дисків зчеплення (в тому числі, натискного диску); регулювання трансмісії (механізму перемикання передач).
  • Група робіт „Паливна система і система відводу відпрацьованих газів”: заміна паливного фільтра; чистка паливного насосу, форсунок; чистка паливного баку; перевірка витрати палива; усунення корозії або прогару у системі випуску відпрацьованих газів.
  • Група робіт „Рульове керування”: заміна погнутих рульових тяг, заміна наконечників рульових тяг.
  • Група робіт „Електрообладнання і прилади”: регулювання фар і заміна електричних ламп; технічне обслуговування акумуляторної батареї; заміна щіток склоочищувачів; заміна запобіжників.

5. На вузли та агрегати (в тому числі інші вузли, агрегати та системи, робота яких залежить від них або пов’язана з ними), які підлягали за власним рішенням Покупця розбиранню, ремонту або внесенню змін до їх конструкції (тюнінг; самостійне переобладнання Автомобіля під ручне керування та навпаки; установка додаткового обладнання: захисту двигуна, протиугінних систем, аудіосистем, газобалонного обладнання і т. і.).

6. На незначні відхилення, а саме на такі, як:

  • Важковловимий або незначний шум, стук або вібрація, які не впливають на якість і безпеку функціонування Автомобіля, а також люфт рульового керування, що знаходиться в межах, визначених Правилами дорожнього руху ;
  • Шуми від роботи амортизаторів та їх опор, які виникають, наприклад, під час руху Автомобіля по дорозі з нерівною поверхнею (з вибоїнами та буграми) або бруківкою;
  • Запотівання або виникнення окремих масляних крапель в районі ущільнень, внаслідок яких немає необхідності поповнення масла між плановими технічними обслуговуваннями;
  • Дефекти (в тому числі лакофарбового покриття кузова), які виникли в умовах, що не відповідають належним умовам експлуатації Автомобіля;
  • Зношення і старіння деталей трансмісії, підвіски, коліс, елементів кріплення та інших елементів;
  • Зношення і старіння оббивки і облаштування салону і сидінь в процесі експлуатації;
  • Витрати моторного мастила менше ніж 600 грамів на кожну 1000 км пробігу.

7. На несправності, які виникли в результаті:

  • Використання в місцях, які не призначені для транспорту, у тому числі на дорогах, які не відповідають вимогам ДСТУ 3587-97 - «Безпека дорожнього руху. Автомобільні дороги, вулиці та залізничні переїзди. Вимоги до експлуатаційного стану»;
  • Використання неоригінальних запасних частин та/або неякісних паливо-мастильних матеріалів та/або модифікації вузлів і деталей Автомобіля чи проведення обслуговування (ремонту) Автомобіля на СТО неуповноважених підприємств поза межами дилерської мережі Дистриб’ютора;
  • Порушення умов зберігання Автомобіля, зазначених в «Посібнику з експлуатації Автомобіля»;
  • Нормального зношування, старіння, пошкодження будь-яких деталей, оббивки салону, лакофарбового покриття кузову в результаті експлуатації Автомобіля;
  • Впливу сонячних променів, промислових і хімічних викидів, кислотних і лужних забруднень, рослинного соку, продуктів життєдіяльності птахів та тварин, піску, солі в т.ч. від дорожнього покриття, граду, дощу, блискавки або інших явищ, які можуть бути пов’язані як з діяльністю людини, так і звичайних природних явищ або катаклізмів.

8. На двигун та його системи при експлуатації Автомобіля з несправною системою відводу відпрацьованих газів (з каталітичним нейтралізатором чи без нього) тощо.

9 На деталі, вузли та агрегати Автомобіля, що не передбачені нормативно-технічною та конструкторською документацією Виробника.

10. На деталі, вузли та агрегати Автомобіля, що мають механічні пошкодження (в тому числі, лобове скло з тріщинами, якщо вони проходять через місце контакту важелю щіткотримача зі склом у вимкненому положенні склоочисника при знятій щітці). 

Літні знижки на ЗАЗ Vida! 31 липня 2017

Ціни на флагманську модель лінійки ЗАЗ знижені до 11%, що дозволить заощадити до 28 тис. грн бюджету при придбанні ав...

Автомобіль ЗАЗ-966 святкує п'ятдесятиріччя 6 березня 2017

Виробництво автомобіля почалося в 1967 г. і тривало до 1972 року. Поряд з базовими модифікаціями автомобілів &la...

ЗАЗимуємо разом!!! 21 листопада 2016

Фінальний розпродаж автомобілів ZAZ!

Всі новини
 

  • Пошук дилера
  • Кредитні програми
  • Замовлення автомобіля
  • Зворотній зв'язок
  • Акції
  • Запис на тест-драйв
Русский