This version of the page http://ufb.org.ua/news?id=4551 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-29. The original page over time could change.
Український форум благодійників
Контакти Вхід  |  Реєстрація
Головна    Новини
 
+ Додати новину

ВСІ НОВИНИ

  • Благодійний концерт: підготовка та проведення, законодавчі аспекти, поради практиків

  • Благодійні бали. Підготовка та проведення. Законодавчі аспекти. Поради практиків.

  • Волонтери. Законодавче поле, оформлення вiдносин, оподаткування та податкові пільги.

  • Основний гуманітарний стандарт з якості та підзвітності

  • "Благодійні скриньки. Закони і правила. Поради практиків. AntiШахрайство"

всі публікації
29.08.2017 - 29.08.2017
Спільний круглий стіл Міністерства соціальної політики України та МБФ "Карітас України"
14.09.2017 - 14.09.2017
Fedoriv Hub запрошує на лекцію Наталки Макагон
всі події
Публічний збір готівки (пожертви у скриньки): як припинити шахрайство?
Результат опитування

СМС-благодійність - пріоритет. Підписано Президентом

01.03.2016  Автор: Український форум благодійників

26 лютого 2016 р. Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про сприяння розвитку громадянського суспільства в Україні" на 2016-2020 роки. У ньому визнається, що держава повинна сприяти благодійній діяльності, делегувати частину повноважень благодійним організаціям (соціальне замовлення, державно-приватне партнерство) і виділяти на це кошти, протидіяти шахрайству, а також розвивати сучасні і безпечні способи надання допомоги, а саме СМС-благодійність. 

"Запровадження механізму здійснення благодійної діяльності шляхом надсилання благодійних телекомунікаційних повідомлень" - відтепер це частина Національної стратегії розвитку громадянського суспільства, до написання якої долучився і Український форум благодійників. 

"Ми займаємося адвокацією законопроектів про СМС-благодійність уже три роки. Із поширенням шахрайства у сфері готівкового збору допомоги СМС-благодійність стала ще й ідеальною альтернативою непевним скринькарям і пожертвам на персональні картки. Оператори телекомунікаційних послуг, провідні юристи, сектор благодійності, різні політичні сили підтримують впровадження цього сучасного механізму збору пожертв і соціального інвестування. До остаточного ухвалення законопроектів лишилося кілька кроків у Верховній Раді. Президент визнав, що СМС-благодійність необхідна Україні. Сподіваюся, це стане аргументом для народних депутатів, які вагалися, а також прискорить ухвалення законопроектів про СМС-благодійність без зайвої бюрократії", - зазначила Анна Гулевська-Черниш, директор Українського форуму благодійників (на фото: третя ліворуч). 

 

 

 

 

Також ви можете
+ Додати новину
 
 
на електронні видання Форуму
"Хроніки благодійності" та "ФІЛАНТРОскоп"
 
 
Оберіть, будь ласка, категорію підписувачів, до якої вас віднести:
  • Виділити всі
 
 
 
 
 
 
{* *}