This version of the page http://donntu.edu.ua/?p=8493 (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-29. The original page over time could change.
У Красноармійську відбувся масштабний фестиваль «З країни в Україну» | ДонНТУ
  • Вступнику
  • Архів новин
  • Приймальна комісія
  • Студенту
  • Працівникам
  • Центр кар‘єри і маркетингу
  • Документи про освіту

У Красноармійську відбувся масштабний фестиваль «З країни в Україну»  (4-7-2016)

Першого липня Красноармійськ сколихнула надзвичайно яскрава подія – наше місто першим прийняло Всеукраїнський фестиваль «З країни в Україну», який надалі пройде ще в десяти українських містах.

Звісно, захід такого масштабу потребував якісної та ґрунтовної підготовки. Організатори та місцеві ентузіасти висловлювали своє бачення заходу, обмінювалися ідеями та думками, вносили необхідні корективи та проводили робочі координаційні зустрічі. Звичайно, сил та енергії було витрачено чимало, однак, дивлячись на кінцевий результат, вони є більш, ніж виправданими. Свято вдалося – годі й казати. Однак, про це більш детальніше.

Тож, програма фестивалю включала в себе майже десять локацій. Доки на головній площі міста тривали роботи з установлення наметів і оформлення майданчиків, усі бажаючі могли відвідати «Інтелектуальний узвар», що проходив у Красноармійському індустріальному інституті, та прослухати ряд цікавих лекцій. Так, Сергій Луковенко, місцевий краєзнавець і викладач, розповів про історію рідного краю, презентувавши присутнім інтерактивну карту міста та району та зазначивши цікаві місця та історичні пам’ятки. Катерина Липа, мистецтвознавець, повідала слухачам про мистецтво бароко й те, яким чином воно знайшло своє відображення в архітектурі. Етнограф Людмила Тихонова не лише розповіла про український жіночий одяг Лівобережжя, але й наочно продемонструвала присутнім елементи одягу минулих часів. А завершив череду лекцій Олек Веремко-Бережний дискусійним виступом на тему: «Образ України у сприйнятті українців й іноземців: міфи та правда». У перервах між доповідями охочі могли більш тісно поспілкуватися з лекторами та задати їм запитання.

 

 

Після чотирнадцятої години основне дійство перемістилося на площу Шибанкова. Біля інституту розмістилася цікава локація «Модернова Україна». Розпочав її роботу науковий пікнік від Донецького національного технічного університету. «В гостях у Хайзенберга» – так назвали організатори серію яскравих хімічних експериментів від факультету машинобудування, екології та хімічних технологій. Безперечно, палаюча крига, міні-вулкани, фараонові змії, велетенська зубна паста, дим без вогню та ряд інших не менш видовищних хімічних «фокусів» не залишив байдужими ні дітей, ні дорослих. Ті ж, хто цікавиться програмуванням і технікою, могли спробувати свої сили у створенні комп’ютерних ігор і відвідати лабораторію з робототехніки та мікроелектроніки.

Окрім наукового пікніку, «Модернова Україна» підготувала ще багато цікавих сюрпризів: школа пілотів «OpenSky» детально розповіла про можливості застосування коптерів, після чого продемонструвала їх в дії, давши можливість глядачам власноруч управляти ними.  Харківський Рух Мейкерів і Гараж Хаб презентували свої розробки – 3Д принтер та інші прилади, а міська станція юних техніків проводила захоплюючі астрономічні подорожі.

 

 

Для тих, хто полюбляє читати, функціонувала відкрита бібліотека, де кожен бажаючий міг обрати для себе книгу до душі, взяти участь у вікторині та зустрітися із дитячими письменниками. Найбільш активні громадяни мали змогу представити свої ідеї в містечку громадських ініціатив.

 

 

Однак, найбільше радості приніс фестиваль, напевно, творчим натурам. Від кількості представлених арт-майданчиків просто очі розбігалися – настільки їх було багато: на площі паралельно функціонували майстер-класи з народних ремесел: гончарства, різьбярства, малювання, створення ляльок-мотанок, бісероплетіння, ткацтва, розпису, орігамі, ліплення міні-фігур тощо. Учасники різного віку, а особливо – діти – із задоволенням і натхненням творили та отримували від цього процесу масу приємних емоцій.

 

У будівлі історичного музею була організована лекція з фотосправи (із демонстрацією раритетного обладнання), а на бульварі Андрющенка можна було побачити чимало фоторобіт. Поряд із ними розташувалися і талановиті художники, які представили на розсуд публіки чудові картини.

 

 

Юних модниць не могла не зацікавити «Fashion Podiя», що включала в себе модні покази, розповіді на тему прикрас і стилю, а також майстер-класи із плетіння кіс та розпису мехенді.

Також була організована спортивно-розважальна програма з естафетами, флешмобами, різноманітними іграми та показовими виступами спортсменів, а для найменших учасників провели багато цікавих конкурсів. Скуштувати смачних народних страв, поринути в атмосферу козацьких поселень XVI-XVII століть і просто гарно провести час можна було в етнічному кафе. А фінальною частиною масштабного заходу став гучний і запальний концерт за участю українських рок-гуртів, який завершився яскравим фаєр-шоу.

 

 

В цілому ж, фестиваль подарував його учасникам масу незабутніх вражень і показав, наскільки всім нам необхідні яскраві емоції та враження. Хочеться вірити, що подібні заходи ще не один раз порадують жителів і гостей міста.

Катерина Щербакова

Повернутися