This version of the page http://www.ukrsibbank.com/news/mobile_film_festival/ (0.0.0.0) stored by archive.org.ua. It represents a snapshot of the page as of 2017-08-26. The original page over time could change.
BNP PARIBAS став спонсором "Фестивалю мобільного кіно"
 

BNP PARIBAS став спонсором "Фестивалю мобільного кіно"


21.11.2016

Починаючи з 2005 року, Фестиваль мобільного кіно має на меті виявити та відкрити нові таланти за допомогою організації конкурсу, де правила гри прості та відкриті для публіки: 1 мобільний телефон, 1 хвилина, 1 фільм.

У разі обрання колегією престижних професіоналів, переможець отримає стипендію від BNP PARIBAS у розмірі 15 000 євро і подарунок від продюсера. В 2016 році цей Фестиваль святкує свій 12 річний ювілей!



Нижче наведено інтерв’ю з Бруно Смаджа, засновником Фестивалю мобільного кіно:

Цього року фестиваль мобільного кіно святкує 12 річницю свого заснування. Розкажіть, будь ласка, про його створення, його засновників і концепцію «1 мобільний телефон, 1 хвилина, 1 фільм»?

В 2005 році мені випала нагода протестувати один з перших телефонів з вбудованою камерою. Разом зі своїми друзями, натхненними кінематографістами, я спробував створити відео, і в мене це вийшло! До того ж, я був впевнений, що дуже швидко мобільні телефони з камерами стануть доступними кожному і матимуть квазі-професійні можливості.

Я також вірив, що мобільний телефон з камерою стане одним з руйнівних факторів впливу для галузі кінематографу, який є вищою формою мистецтва – так як, наприклад, поява звуку, кольору і 16-мілеметрової плівки, що зробило кінематографічний рух Нової хвилі можливим, а також поява відео-кінематоргафу, що призвело до виникнення авангардного напряму «Догма 95».

Протягом того ж самого періоду я спостерігав появу нових відео-платформ, таких як YouTube і Dailymotion – велика нагода презентувати творчі роботи і, особливо, короткометражні фільми широкій публіці.

«За допомогою Фестивалю мобільного кіно і його унікального формату – 1 мобільний телефон, 1 хвилина, 1 фільм – я хотів зруйнувати будь-які фінансові бар’єри для учасників, встановити обмежуючий формат (1 хвилина), щоб підштовхнути до більшої креативності і щоб в кінцевому рахунку створити цифрову форму поширення, завдяки якій такі фільми зможуть подивитися якомога більше людей».




Що ми можемо очікувати від цієї події в 2017 році? Чи матиме цьогорічний фестиваль нові виміри у порівнянні з попередніми роками?

Ця подія в 2017 році підтвердить міжнародний масштаб Фестивалю мобільного кіно, при цьому дотримуючись простої концепції, завдяки якій цей фестиваль має успіх вже протягом 12 років: «1 мобільний телефон, 1 хвилина, 1 фільм».

За підтримки BNP PARIBAS, ми пропонуємо 2 гранти у розмірі 15 000 євро за перемогу у номінації «Головний приз у Франції» і «Головний міжнародний приз». Такі гранти нададуть змогу переможцю зняти короткометражний фільм протягом одного року з використанням професійного обладнання і за підтримки продюсера.

Але це ще не все – цього року вперше CNC (Французький національний кінематографічний центр) вирішив надати спонсорську допомогу переможцям номінацій Фестивалю мобільного кіно – Найкращій продюсер та Найкращій сценарист – у вигляді двох грантів на написання сценарію.

Нарешті, ми створили нову нагороду для вертикальних фільмів. Це кумедна особливість телефону з камерою, і люди часто дивитися фільми в вертикальному режимі, так що буде цікаво подивитися, як творці наближаються до цієї нової форми вираження!



Фестиваль мобільного кіно вже дав старт кар’єрі молодих кінорежисерів? Чи підтримуєте Ви в’язок з переможцями фестивалю після його проведення?

Завдяки гранту BNP Paribas, який було вперше встановлено 7 років тому, ми змогли побудувати програму підготовки і підтримки для переможців. Зокрема, 2 року тому ми створили Академію мобільного кінематографу, яка об’єднує переможців всіх номінацій.

Ми намагаємося посилити роботу з професіоналізації шляхом проведення семінарів на чолі з такими людьми, як Анрі де Рокеморель, який проінформував щодо фінансування фільмів на спеціальному заході для членів Академії.

Ми також створюємо професійні можливості. Наприклад, влітку цього руку ми зробили внесок в роботу туру Toi Même Tu Filmes #TMTF, заснованого компанією YouTube.

Протягом 50 зупинок під час турне по Франції кінорежисери Академії працювали з молоддю в молодіжних центрах в неблагополучних приміських районах в містах, таких як Гріньї, Вільє-ле-Бель, Обервільє і Сарсель, допомагаючи їм написати сценарій і зняти 90-секундні короткі фільми за допомогою їх мобільного телефону на тему Братерства. Це був надзвичайно корисний і дуже індивідуальний досвід!



  Дізнайтеся більше про кінофестиваль чи умови за посиланням


> Возврат к списку